• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    KELDA
    KELDA --- ---
    Hele co je pravdy na tomt že je pokuta za to, že necháte běžet motor u stojícího vozidla:
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/odmrazujete-skla-v-aute-na-volnobeh-muzete-dostat-pokutu-lep/r~4ec60f4614eb11e9beedac1f6b220ee8/v~sl:48ae64c6fa9fa34ef24be41ad553a49d/


    Dnešní zkušenost: přijedu k obchodu a vedle mne stáji malá Toyota se zaplym motorem a nikdo uvnitř. Vlezu do obchodu a upozorňují obsluhu že někdo zapomněl vypnout u auta motor před obchodem . A ejhle týpek, starší pán začal hned co se starám .... Tak sem řekl že upozorňují ale že to tam celkem smrdí. A začal mávat rukama ... Tak sem mávl taky. Příště mu asi Sednu do auta a preparkuju. Nebo mu jednoduše vemu klicky
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KELDA: point tohodle sdělení?
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ke světlům: my nadáváme na dálkové když někdo má zaple. Ale např v Číně když jsem byl, tak na cestě má dálkové zaple skoro každý. Prakticky nevypínají a svítí jimi bez ohledu na provoz. Vůbec to neřeší ani ten kdo svítí ani ten kdo je oslnovan. Hold jinak vidí chlapci a dívky v Číně než my tady ...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DURDIN: a není prostě možný, že tam na technickou hodí nějaký původní světla?

    Protože přesně tohle mě napadá vždycky když mi nějákej podnikatel vypálí díru do hlavy.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SPM: kdoví jak to schvalování probíhá. Já, když byl před rokem na technické s autem, které má od výroby led denní svícení, tak mě tam ten technik přesvědčoval, co že jsem si to tam namontoval a že tohle určitě nemůže technickou projít, nějakou chvíli to tam zkoumal pomalu s lupou, a obrátil až když si ověřil někde v zákulisí, že to tam opravdu je už od výroby a nevymýšlím si.
    SPM
    SPM --- ---
    DURDIN: jo, ano, ty full led světla jsou taky úplná hrůza a nechápu, jak tohle mohlo projít nějakým schválením... (druhá super moderní věc jsou automatické dálkovky, které taky zrovna na téhle silnici fungují na pendrek, takže oslňuje už slušně z dálky, když je za zatáčkama a ve finále mu to ty světla zhasne až když se vynoří z kopce proti mě a vypálí mi sítnici). Nicméně zrovna to včerejší auto mělo obyčejný halogenový světla.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SPM: Já třeba poslední dobou dost potkávám auta, které mají full led světlomety, a teda mám pocit, že jim to svítí víc jak leckteré dálkové. Zvlášť v podvečer, nebo za deště někoho takového potkat je vždy radost.
    SPM
    SPM --- ---
    DAVETESS: Jestli to není gola jeho majitele :-) Když ty světla zvedneš, tak to svítí líp, takže proč opravovat nefunkční světlo, když stačí to funkční přizvednout nahoru :-D
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    SPM: Mě by zajímalo, která fyzikální souvislost stojí za tím, že spoustě aut s jedním nefunkčním světlem, to druhé svítí nahoru a oslňuje... :-)
    SPM
    SPM --- ---
    Fakt mám rád tu okolní ohleduplnost... k domovu mi vede asi 3km úzké okresky, která se vlní a několikrát se přes ní láme horizont. Dneska trošičku napršelo, viditelnost normální, ale všude hromada vody. Tak samozřejmě jako obvykle, 66% debilů (2 ze 3 aut na cestě) si do toho pustí přední mlhovky, takže proti němu, zvlášť když s tím ještě přehoupne ten horizont, je na té lesklé silnici vidět úplně prdlajs. Ten druhý z nich měl ještě rozštelovaná světla nebo přeložený kufr a nesklopená světla, prostě i ty tlumené mu oslňovaly jak prase. Tak jsem si na něj dovolil jednou, kratince bliknout, v doufání, že třeba najde to kolečko vedle volantu a nebude vysírat ještě ostatní. Tak ne, místo toho na mě rozsvítil dálkovky. Kašlu na to, jdu si koupit tu největší světelnou rampu, co na internetu najdu, namontuju to na střechu a jak pojedu zase příště proti někomu takovýmu, tak si na tom předku rozsvítím všechno co půjde, ať to hodí třeba do škarpy.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Taky netuším jestli to jsou levičácký nesmysly nebo promyšlená ironie. To je doba.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    OUKE: nejsem si jisty zda trolis nebo ty nesmysly myslis fakt vazne :D
    OUKE
    OUKE --- ---
    JFM: internet je pouze nástroj a negativní dopad počítačovejch her je diskutabilní a spíš mizivej. Navíc i v gtáčku nikomu nic nebrání dodržovat předpisy. Oproti tomu vliv profesionálního sportu na myšlení jeho konzumentů je obrovskej. Dokud bude agresivní jízda a nutnost bejt ten nejrychlejší prezentovaná jako cool, moc se toho nezmění. Uznávám ale, že cenzura a očerňování je nešťastný řešení. Mnohem účinnější by bylo, kdyby šel motosport příkladem a sami jezdci upustili od agresivního způsobu jízdy a iracionální touze po vítězství. Na okruhy by se zavedly dopravní předpisy, omezil by se nesmyslně předimenzovanej výkon motorů a tlak by se kladl na ohleduplnost. A např. u takový rallye by bylo fajn, kdyby jezdci každou etapu vedenou mimo silnice demonstrativně přerušili a věnovali se odborně laděný diskuzi o tom, že ježdění autem po lese je prasárna. Podobně taková rallye Dakar by mohla raději podněcovat debatu o negativním dopadu globálního oligarchismu, klimatický změně a zvětšování pouště. Výjimku si dovedu představit u motokrosu, motokrosovýho trialu a autokrosu, kdy by jezdci mohli vnikat do uhelnejch dolů a blokovat zde těžbu, ale to už je do jiný diskuze.
    JFM
    JFM --- ---
    OUKE: Jasně! A ty počítačový hry a internety taky zakázat!
    OUKE
    OUKE --- ---
    PETRAELECTRA: výroba takovejch aut je samozřejmě přežitek. Ale šel bych ještě dál a omezil i veškerou motivaci k takovýmu jednání. Tzn. stop přenosům motoristickýho sportu a cenzura kinematografie. Kolik asi nehod má na svědomí třeba taková série filmů Fast and furious? Případně na přechodný období míň drastická verze - přenosy a filmy nechat, jen s tím rozdílem, že fiktivní charaktery i reálný závodníci už by se nevykreslovali jako hrdinové a idoly, ale naopak jako vygumovaný dementi. Něco jako v South Parku S13E12: F-word :)
    SPM
    SPM --- ---
    CAIDEL: Já furt ale nechápu jednu věc: to jim někdo drží pistoli u hlavy a nutí je pracovat pro danou firmu? Mně kdyby někdo nutil jezdit 20 hodin denně nebo 90 s naloženym kamionem po náledí, tak se na to prostě v zájmu svého zdraví vybodnu a půjdu dělat něco jiného. (A pak možná někdy se třeba ty podmínky i zlepší, ale dokud bude dost takových, co si to stejně nechají líbit...)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: "Jak se máš?" "No - nemůžu si stěžovat!"
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    No, jak to taky může chodit (ohledně nucení řidičů k ježdění s únavou, zhruba v polovině článku):
    Únava, bouračky a stálý dohled. Podle Čupra je ale 99 procent kurýrů Rohlíku spokojených – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/01/unava-bouracky-a-staly-dohled-podle-cupra-je-ale-99-procent-kuryru-rohliku-spokojenych/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OUKE: Hm, sice mrtvola ale řidičům šéf by mu strhl prémie kdyby si nepospisil, takže ta mrtvola je v pořádku ;)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VYWERN: oh, dekuji za inspiraci, Usmireny a Probuzeny!:)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam