STRACENA: to asi je... a upřímně, jakkoliv zrovna já bych se nechtěl cyklistů nějak zastávat, tak mi přijde dost irelevantní i to, že jel na 30ce 40. Co vím, tak kolo žádné zařízení pro měření rychlosti v povinné výbavě nemá, takže mi to přijde dost blbě vymahatelné (na ty hodinky na ruce se asi taky dost blbě, ještě za tmy, dívá).
No jinak k těm cyklopruhům a jednosměrkám, dnes jsem ráno vyzvedával něco v tom skoroměstě vedle. Jednosměrná ulice, kde vlevo jsou parkovací místa a vede tudy cyklopruh protisměrem (tedy cyklisté mohou jet legálně i proti směru té jednosměrky). Složení je takové při pohledu z auta jedoucího správným směrem že vlevo jsou parkovací místa (podélná), pak cyklopruh a pak jízdní pruh pro auta. Doopravdy nechápu, kdo takovou kokotinu mohl vymyslet. Zřejmě někdo, kdo v životě nezaparkoval autem do řady. Praxe je taková, že při zaparkování do toho místa je nutné ten cyklo pruh přejet, což je v pohodě. Nicméně je ho potřeba přejet i při vyjíždění a tady nastává ta zábava - z pohledu řidiče, když je to auto zaparkované vlastně protisměrem, protože je to jednosměrka), do toho cyklopruhu není ani trochu vidět, dokud auto přes něj není vyjeté půlkou. Fakticky vzato se nezbývá modlit, že tam nikdo nejede, protože ani řidič toho auta, ani ten cyklista nemá moc šanci si toho všimnout včas.