• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    ATOMIKS: na Husově jo, ale na Alšově ji nevidím (možná jsem slepej)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    ATOMIKS: V tom případě si zasloužím kolektivní výsměch :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Je to v ulici, kde mám trvalý bydliště :) Tak jsem to samozřejmě neřešil.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    MORIARTY: vidím tam řádné značky na všech třech silnicích (hlavní a dvou vedlejších). na hlavní jsou umístěné před oběma vedlejšími.
    SPM
    SPM --- ---
    A jeste je pry rozdil mezi rezidentem a abonentem (firemni auta, ...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FRK_R23: zalezi na znackach - u fialovych (smisenych) to plati, u oranzovych nikoliv, to jsou proste stani s hodinama. Viz https://www.parkujvklidu.cz/cs/parkovani-pro-navstevniky/
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Dostal jsem právě pokutu, že neoprávněne parkuju tady na hodinách. Jenže já si samozřejmě platim rezidenční parkování. Akorát jsem myslel, že můžu stát i na hodinách. To jako rezident nesmim a mám i tak povinnost si teda koupit lístek? Už tak parkuju v případě potřeby dlouho a pokuta je to první.

    Víte někdo jak to přesně je? Dík :)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Dva roky jezdím domů přes křižovatku, kde jsem si celou dobu myslel, že platí přednost zprava. Dneska jsem si všimnul, že je to asi past na řidiče, protože na jedné straně není značka a na druhý je dej přednost v jízdě. Takže když se setkají dvě auta, tak oba dávají přednost. Leda bych špatně pochopil vyhlášku a platí, že po odbočení z hlavní silnice platí dál hlavní silnice? Jsem zmaten.

    Mapy Google
    https://www.google.com/maps/@50.774279,15.0847137,3a,60y,319.34h,80.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1sPAo6kacy91-yTQSIAhZrqA!2e0!7i16384!8i8192
    SPM
    SPM --- ---
    FRIZER: jj, ono právě když se odbočí doprava, tak je tam inspektorát a dělají se tam zkoušky (a první jízda se typicky jezdí tam odsud, takže tam všichni jezdí trénovat :-)) ). Jo no, kamiony na spojce, co jich jede 3km kolona za sebou v 7m rozestupech, že se tam normálně zařadit nedá, pokud člověk chce sjet nebo najet, mám taky doopravdy rád...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    SPM: Dík, tam to znám, dělal jsem tam řidičák asi jako hodně lidí tady...) Tam je to dementní....

    S připojováním obvykle problém nemám, ale teď jsem se nedávno vytočil když jel Štos kamionu za s sebou a já se připojoval z prava, přidal jsem tedy abych kamion co jel vedle mě předjel a na konci připojovaku se v klidu zařadil....no a co udělal kamionak?! Přidal z 80 na kilo a ještě problikával....dement
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: už bude i v tom druhém, po té co mě v zimě blbeček na dálnici napřed vybrzdil a pak úmyslně naboural ze zadu... jenom čekám na teplejší počasí, ať ty plasty nerozebírám v zimě :-)
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: jenže on mě neobjel, zůstal tam stát tak jako tak, do té zastávky se stejně nevešel. Takže kdyby zůstal stát normálně za mnou, tak byl akorát o 3 metry dál a do té zastávky by dojel o 0,3 vteřiny později, to je fakt hrozné...
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: Neucpal jsem mu jeho pruh, stál jsem akorát na začátku té části, kde ten pruh už neplatí. Stál jsem v tom pruhu autem ze 2/3, protože jsem to zařazení nestačil dokončit, než ty auta předemnou zastavili. Autobus mě dojel a nasral se do toho volného místa vpravo co zbylo. Po rozjetí té kolony mě prostě vytlačil zpátky do toho levého pruhu.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já to píšu asi zbytečně konfrontačně, tam to místo je fakt debilní, ale co měl dělat - když tě jde objet, tak přece nebude čekat s plným autobuem, než se rozjede tvůj pruh.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Píšeš žes mu ucpal pruh a on tě pak musel objíždět a pak tě nějak vytlačil nebo co, což jsem moc nepochopil, jak tě mohl vytlačit, když jsi stál a nemohl dopředu ani dozadu, ale to už je celkem detail..
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Kameru do auta.
    Doporučujeme...
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: Já jsem zazmatkoval? A co jsem asi tak měl dělat, měl jsem to narvat do těch aut před sebou, abych dokončil zařazení do pruhu? Nebo jsem to měl prudce strhnout a hodit to tam přes boudu? Já tam zůstal normálně stát, s autobusem v dáli a autobus mě zprava natěsno objel a následně vytlačil, to je asi úplně normální, že?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Jinými slovy jsi tam nějak zazmatkoval, ale může za to ten autobus
    SPM
    SPM --- ---
    FRIZER: Bohdalecká ulice směr Eden, dvouproudovka. Za křižovatkou po pár metrech je pravý pruh značený jako pro autobusy (auta by se teda měla přesunout vlevo), ten pruh je vcelku krátký. V místě kde pruh končí je po chvíli autobusová zastávka, těsně za ní světelný přechod pro chodce a o další kus dále světelná křižovatka se 3 pruhy na 3 různé směry. Tedy podle předpisů pokavaď na konci chceš pokračovat rovně nebo doprava, tak se musíš na konci toho bus pruhu dostat zpátky doprava (navíc +- v prostoru té zastávky, což také zjednodušuje situaci...).

    Standardní situace ovšem je, že už v tom bus pruhu stojí kolona aut, takže jedeš tím levým pruhem a v místě, kde pruh končí, už stojí kolona aut a pustit tě samozřejmě nikdo nechce, protože je předjíždíš nebo něco takového. Dneska mi to nicméně vyšlo, že jak to jelo, tak jsem měl akorát místo se ještě do toho pravého pruhu dostat. Dal jsem blinkr, začal jsem přejíždět, v tom pravém pruhu jel ten autobus, ale s dostatečnou rezervou. Nicméně mezitím ty auta v pravém zastavily protože ten přechod nebo něco takového a já jsem nestačil do toho pravého pruhu najet celým autem, takže jsem asi ze 2/3 stál v pravém pruhu, 1/3 ještě v tom levém, ze kterého jsem přejížděl. Autobus mě dojel, protože jsme stáli a nacpal se mi 5cm vedle auta zprava. Do té zastávky, aby tam zajel, mu to furt nevycházelo a jak se ta kolona rozjela, tak to srovnal a prostě mě vytlačil z toho pruhu zase ven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam