FRIZER: Bohdalecká ulice směr Eden, dvouproudovka. Za křižovatkou po pár metrech je pravý pruh značený jako pro autobusy (auta by se teda měla přesunout vlevo), ten pruh je vcelku krátký. V místě kde pruh končí je po chvíli autobusová zastávka, těsně za ní světelný přechod pro chodce a o další kus dále světelná křižovatka se 3 pruhy na 3 různé směry. Tedy podle předpisů pokavaď na konci chceš pokračovat rovně nebo doprava, tak se musíš na konci toho bus pruhu dostat zpátky doprava (navíc +- v prostoru té zastávky, což také zjednodušuje situaci...).
Standardní situace ovšem je, že už v tom bus pruhu stojí kolona aut, takže jedeš tím levým pruhem a v místě, kde pruh končí, už stojí kolona aut a pustit tě samozřejmě nikdo nechce, protože je předjíždíš nebo něco takového. Dneska mi to nicméně vyšlo, že jak to jelo, tak jsem měl akorát místo se ještě do toho pravého pruhu dostat. Dal jsem blinkr, začal jsem přejíždět, v tom pravém pruhu jel ten autobus, ale s dostatečnou rezervou. Nicméně mezitím ty auta v pravém zastavily protože ten přechod nebo něco takového a já jsem nestačil do toho pravého pruhu najet celým autem, takže jsem asi ze 2/3 stál v pravém pruhu, 1/3 ještě v tom levém, ze kterého jsem přejížděl. Autobus mě dojel, protože jsme stáli a nacpal se mi 5cm vedle auta zprava. Do té zastávky, aby tam zajel, mu to furt nevycházelo a jak se ta kolona rozjela, tak to srovnal a prostě mě vytlačil z toho pruhu zase ven.