• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GLOBETROTTER: a to ona seděla v autosedačce a ty jsi byl připoutaný?
    protože to si nějak u běžného tříletého dítěte nedovedu představit, že by bylo v běžně velkém autě vůbec možné.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX:
    RALI:
    Sám jsem tak málem vypadl. Seděl jsem vzadu a vedle mě na prostředním místě seděla moje tehdy maximálně tříletá dcera. V zatáčce se přes mě natáhla a otevřela kličku dveří. Já byl o ně opřený a v důsledku té zatáčky se dveře otevřely a já se naštěstí chytil opěradla a udržel jsem se.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Měl bych si dojít na oční, když jsem přehlédl zákaz zastavení na tomto místě?
    Street view (Bulovka, Praha)? Konkrétně jsem stál někde na pozůstatcích vodorovného značení až před těmi schody/chodníkem lemovanými modrým zábradlím z obou stran (přímo proti vchodu do pavilonu kožního). Tedy ani ne na tom P pro invalidy, ani už vůbec ne za svislou značkou zákazu zastavení.
    Navíc si myslím, že za ten půlrok letos v březnu to vodorovné značení bylo vidět ještě hůř než na fotce, ostatně si matně vzpomínám, že při nastupování a odjezdu jsem si nějakého zbytku čáry na zemi všiml.
    Podle výzvy jsem prý stál na místě se zákazem značkou B28 (což je svislý zákaz zastavení), a to navíc před budovou hlavní vrátnice, a ne tady.
    Ale nestojí mi to za ten čas se jít podívat na jejich dokumentaci, navíc jsem výzvu objevil až pár dní před koncem lhůty na zaplacení.
    SPM
    SPM --- ---
    TOOMIX: Alespoň to pochopil... já jednou takhle v podobné situaci troubil na taxikáře, když jsme čekli na 3. zelenou, která mu prostě do toho zakázaného směru nepadne, když je to na tom semaforu vypnuté. Stejně mu to nedošlo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Čas 08:10, lol

    Vytlačení ze silnice, nepoučitelní cyklisté a důchodci za volantem - Mix 260.
    https://youtu.be/VcLjbVuX7L8?t=490


    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Namontoval sis tam zrcátko svépomocí, ýzypýzy ;)

    (jezdil jsem s dědovou 120L až někdy do roku 2006, a postupem let ta výbava prostě tak nějak přibývala)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SPM: driv si mel jeste poradny narazniky u vsech aut, takze se dalo couvat nadoraz :))
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: jo, myslim že kromě toho, že to nemělo vzadu pásy, tak to nemělo (ani vepředu) hlavový opěrky a praví zrcátko. Tak trochu nechápu, jak se s tím vlastně dalo jezdit... (jasně, těch aut tenkrát tolik nebylo, ale bez zrcátka bych nechtěl ani couvat k baráku :-) ).
    RALI
    RALI --- ---
    TOOMIX: Nam takhle vypadla segra (asitak v 5 letech) ze skody 100, tam snad ani nebyly pasy a o pojistce dveri dost pochybuju.
    Ja si zase nedokazu predstavit, ze bych ji mel zapnutou (uz mam starsi deti 7 a 10)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Si nedovedu představit, že bych vzadu, když vezu děti, neměl aktivovanou dětskou pojistku ve dveřích

    Batole v zatáčce vypadlo z auta, patrně se samo odpoutalo ze sedačky - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/batole-nehoda-dite-auto-nehoda-policie.A220504_095551_hradec-zpravy_tuu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Kamera natočila srážku kamionů, řidič nedával pozor a vyjel do protisměru - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/dopravni-nehoda-kamiony-nakladni-vozy-palubni-kamera-video.A220428_083334_vary-zpravy_ba
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tohle dělaj blbci nejenom na přechodu, zrovna v pondělí.

    Opravujou cestu a jako prvního mě zastaví maník s plácačkou.
    Po chvíli se zezadu přiřítí debil. V plný rychlosti kolem mě hodí myšku, na zuřivě mávajícího chlápka nemá čas reagovat, zarazí ho až auta co jedou proti němu.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    MIKEE: ajaj :(
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ATOMIKS: Ja kdyz nekoho poustim na prechodu, tak se ted daleko vic divam hlavne za sebe a diky tomu daleko vic vnimam jak lidi na tu bezpecnou vzdalenost fakt totalne serou .. tri tydny dozadu jsem totiz takhle zastavil cestou do skolky pred prechodem a zezadu to do mne jedna dobra zena nakourila. To muzes mit asistentu kolik chces, ale na tohle jsem se tu vterinu jen bezmocne dival ve zpetnym zrcatku. Ani jsem nebyl schopnej troubit, nicmene chodce jsem netrefil resp. ja jsem se mozna zas tak zasadne nepohnul, protoze mam automat a tak jsem stal na brzde. Skoda za ~150k a zada mne bolela jeste tyden potom.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HAR4NT: U nás kousek od baráku je přechod na tlačítko, tím tlačítkem spustíš oranžové blikání, pro každý směr je tam několik blikajících světel. Bliká to, u přechodu stojí ženská. Zastavím. Proti mě jede auto, druhé, třetí. Na to třetí jsem už začal zuřivě troubit a čtvrté už zastavilo (zda by zastavilo i bez toho troubení, nevím). #kecy
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    GLOBETROTTER,SAMOUT: jo dělal jsem si ze zvědavosti test, a tuhle otázku jsem měl špatně. A taky si říkám, kolik lidí stejně jako já neví, že by při výjezdu (ne-)měli dát prednost a ne naopak, takže je tohle trochu o auto.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jj, to už mám naučené, že když někoho pouštím na přechodu, tak sleduju druhý pruh a případně troubím
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TOOMIX: klasika, ted nemyslim seniora, ale pousteni v pruzich na prechodech. Min tyden jsem takhle poustel v jednom pruhu a v druhem si zvesela pokracovali vsichni dal, projelo snad 8 aut, nez nekdo zastavil.

    K seniorum, populace starne a jde to videt. Ja chapu, ze nekdo jede pomaluji, je zmateny i na obyc krizovatkach a tak nejak ridi jak prvni den v autoskole. Ale kdyz vidim 80 leteho souseda co sotva ujde par metru o berli jak se snazi 2minuty strcit klicek do dveri auta, protoze chce nekam jet (a pak taky jede), wtf. Tohle proste neni normalni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam