• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISKVOR: ano
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYWERN: jasně, já jen aby někdo nečekal zázraky od těch (nej)levnějších celoroček - stejně jako u sezónních prostě kvalita se odráží i v ceně.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TRISSIE: dobry celorocky jsou jen o trochu drazsi, zase usetris za prezouvani, pokud teda na nich nenajedes 50 rocne, to pak smysl samozrejme nemaji a je lepsi jit klasiku. Celoroky jsou pro lidi co najedou do 10tkm rocne.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: A to auto, co tam stojí v tom odstavným zálivu před mostem, je ve skutečnosti černá sanitka a odposlechový vůz CIA.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: Hele, darovanýmu koni na zuby nehleď :-) Je to bezplatná zápůjčka od tchána na 2 týdny. Nefunkční klima. ty zimní gumy má možná ještě od nás, když jsme mu před 6 lety auto prodávali... Budu rád, až mu to vrátím a doufám, že do té doby nebude vedro a současně lejt.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: dobrý celoročky (ale ty nejsou levný) si poradí i se sněhem, manžel je má na jeho autě a krom toho, že i u nás na venkově umí nasněžit (kombo zámková dlažba, uježděný sníh a silnice z kopce je dokonalá past), s tím občas vyjede i do hor :-)

    já teda na primárním autě, v němž vozím děti na výlety, poctivě střídám, ale až takovej ten rozdíl není. To už mi to spíš ustřelí na tom, že s brzdama konstruovanejma na tunu a půl nákladu vezu v autě sebe a čtyři podmíráky :-)
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: Jak tu padlo, na mokru hur odvadeji vodu, takze vic klouzou, vetsi sance ze to v kaluzi rychlosti ustreli... a na suchu proste hur drzi - delsi brzdna draha, utika to v zatackach ven, rychleji mizi vzorek.

    (A u lidi, co je jim lito koupit dve sady gum a nebydli zrovna na horach je podle me lepsi koupit celorocky. Funguje to po vetsinu roku vesmes dobre a kdyz zrovna jednou za 5 let napadnou ty 3cm snehu, tak se holt 2 hodiny pocka, nez se to rozsoli)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já jezdil na zimních asi dva roky a kdyby to mělo žrát milimetr na 200 km, tak jezdím dávno už po ráfkách. Na mokru to klouže víc - to jsem poznal, že to při rozjezdu hrabe, na sucho mi to přišlo normálka - jako na závodění to asi není, ale jezdit se s tím dá.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    GLOBETROTTER: A taky se výrazně rychleji opotřebují, když silnice rozpálená. Zejména při rychlejší jízdě je regulérně namažeš na dálníci, není problém tam nechat třeba 1 mm za jednu 200 km cestu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Nebo je taky možný ze nasmlouvana odtahovka na obou stranách mostu je mýtus a jeho objednána dojela v naprosto standardním case :)
    GORG
    GORG --- ---
    jinak to brzdeni jsem v par situacich musel zatestovat.. v jednom pripade taky na D1, kde byly obligatni stavebni upravy, jsem v tom zuzenym provozu jel v levym za nejakou dodavkou, takze jsem krasne nevidel, co se deje pred ni. nalepenej celkem dost blizko.. nejakych 80 km/h... bylo leto.. v aute vezu rodice na chatu
    a ta dodavka pak ale najednou uplne zastavila.. zacala brzdit az do uplneho zastaveni celkem v par sekundach.. brzdil jsem spolu s ni, a kdyz mi dochazelo, ze zastavuje uplne, tak dupnul plne brzdy, kola zacaly pistet a ABSko bouchat, ale ubrzdily to.. tesne ale jo.. nastesti i ten za mnou.
    GORG
    GORG --- ---
    ale over si to radsi jeste z jinyho zdroje :)

    tady jsem k tomu nasel nejaky clanek, ktery to teda koukam vidi dramaticteji

    Zimní pneumatiky celý rok? Proč je to špatně? - Autoweb.cz
    https://www.autoweb.cz/zimni-pneumatiky-cely-rok-proc-je-to-spatne/

    jo taky vetsi spotreba.. a koukam 4 az 6 metru delsi brzdna draha.. to uz de heh

    pisou tam o vetsi nachylnosti k prasknuti... je teda fakt , ze onehda uplne novy pneumatiky zimni jsem jel uz teda nevim presne v jake casti roku jel po D1 (nejaky mega leto myslim zrovna nebylo) a praskla mi ta pneumatika (nastesti zadni).. asi musel byt tam nejaky ostry predmet nebo nevim, jak by se to mohlo stat, ale jak ctu tohle, tak mozna je tam i v tomhle vetsi nachylnost

    i kdyz u tech aut.. kolik lidi tolik nazoru... ten clanek klidne muze byt trochu kampan za kupovani pneumatik ,)
    GORG
    GORG --- ---
    GLOBETROTTER: jo myslim, ze mokro tomu taky nesvedci.. asi celkove opatrneji jet.. pocitat s tim, ze to bude o neco horsi.. nevim ted z hlavy, jak zasadni je to rozdil.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GORG: jestli to chápu dobře, tak za sucha delší brzdná dráha a za mokra jet o hodně opatrněji?
    GORG
    GORG --- ---
    GLOBETROTTER: ja teda jezdil se zimnimi furt, protoze mi prislo overkill mit dve pneumatiky na auto, ktery je pomalu do srotu

    co jsem k tomu koukal, tak cim vetsi je teplota, tim budou vic plavat ty kola.. a delsi brzdna draha.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GLOBETROTTER: podle clanku mel odtahovku na ceste a dorazila deset minut po policajtovi. Jen holt 20 minut vypadek pruhu na tomhle místě ve spicce se rozjizdi až do obeda :-(
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ANT_39: i to může být. třeba kamarád si takhle vskutku dost připlatil za "odtahovku zdarma", co mu policajti slíbili zavolat.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ANT_39: neni vlastnik a v podminkach uzivani ma treba jen urcitej autorizovanej servis...? takovejch duvodu muze bejt tuna.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ATOMIKS: Jakej mohl mít maník důvod nevyužít toho odtahu zdarma? Nějak mi hlava nebere, bál se, že je konspirace mezi policií a odtahovkou?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Můžu se zeptat: půjčil jsem si v rámci rodiny auto a má zimní gumy. Co od nich můžu očekávat v rámci současného počasí? Díky a omlouvám se za OT.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam