• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOOMIX: neco podobnyho bylo vcera ve zpravach... u Chynova novej obchvat, maj tam znacky, vsecko... ale leta jsou zvykli nekudy jezdit stylem "tady jedu po hlavni", na znacky to necuci.... ale uz aby se na obchvatu "pry" snizovala rychlost.. protoze my z vesnice jezdime jak hovada a nekoukame po tech znackach, co tam nove mame...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Značky, vodorovné značení, všechno ignorovala

    Řidička nedala přednost, z obou stran do ní vrazila auta - iDNES.tv
    https://tv.idnes.cz/domaci/renault-v-opave-takrka-sesrotoval-naraz-aut-z-obou-stran.V221014_090115_idnestv_jda
    SPM
    SPM --- ---
    SITH: Asi nejaky novy trend, ve Vrsovicich od letoska maji takovy podchod pro pesi :-D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SITH: okej .o)
    SITH
    SITH --- ---
    ATOMIKS: tak tohle je v Nela zcela normální podjezd pod tratí a funguje to vždy když neprší :-)
    GORG
    GORG --- ---
    pripomnelo, jak mi byly divny doporuceni navigace cestou po Praze.. tak to jen se slovy WTF? ignoroval...

    zpetne jsem si pak vsiml, ze byla prepnuta na navigaci pro vrtulnik :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mě třeba mapy.cz poslali krz podchod pro ...lodě... pod tratí v Nelahozevsi. bylo to dost naknap, abych se do něj vešel a docela nervy, kde zapadnu .o)) (koukám, že ta jejich kamera projela, tak nejspíš proto to mají evidované jako silnici, kterou chceš určitě jet)

    SPM
    SPM --- ---
    PISTA1: na mě v tý objížďce v některý tý první řiti vylítnul náklaďák ze zatáčky protisměrem. Uklidil jsem se někam mezi výjezd ke kontejnerům, co tam zrovna byl... Jinak mi přišlo, že to policajti ani neřeší, auta tam na tom semaforu normálně stojí, policajti jezdí okolo a nic... (a zvlášť teda z té strany od centra je to výživné, kde ty stojící auta vyblokujou jak tu křižovatku na náměstí, tak vjezd k lidlu... Ale nemůžu říct při takovéhle délce objížďky, že bych se divil...)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SPM: Vo tý mě vůbrc nemluv. V červenci mě stála zrcátko u služebáku PISTA1 , hodinový čekání na cajty, další hodinu a půl na odtahovku. A tejden vomlácenou plečku jako náhradní auto.
    Prdel je ta, že jsem moh jet klidně tím zákazem protože to máme s cajtama domluvený, ale když sem volal šéfový pobočky, tak mě řekla že to mm vzít kolem.
    SPM
    SPM --- ---
    Zase občas mají ty lidi s offline navigacema jednodušší život. V Broumově rozkopali asi 300 metrů silnice na příjezdu do obce. Kopou to už několik měsíců... Do té uzavírky je zákaz s výjimkou MHD a vozidel s větší výškou než něco (a k tomu semafor na kyvadlový provoz). Pro ty ostatní vozidla je vyznačená objížďka... má 15 kilometrů :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    V nedeli me takhle vezl podle navigace ridic autobusu nahradni autobusove dopravy... suverene to napral do (docasny) jednosmerky u Florence do protismeru, vsech znacek nedbaje (a ze jich tam je)... protoze prece navigace ho tam poslala :D
    TAX
    TAX --- ---
    jeste ke slepe jizde podle navigace. jsem se ted trochu projel balkanem az do Aten a na Kretu a pouzival jsem navigaci mapy.cz, mimo EU offline verzi. musim rict, ze ta navigace dokaze vymyslet slusne kokotiny. patrne v urputne snaze o co nejkratsi trasu vymyslela hodne jizd po ruznych zemedelskych cestach, pres obsluznou nesilnici dvora se stavebninama a ruzne silnice, kde lze v realu jet tak 20 kmh. kdyz dela silnice Ucko, tak se hodne snazi to vzit zkratkou, kdyz tam nejakou vidi.
    na druhou stranu nepochopilne vymyslela 2x delsi trasu v nasledujici situaci: v Srbsku byl stopover v mestecku Smederevo. do Smedereva vedou 3 exity z dalnice A1. pri prijezdu z jihu navigace logicky volila exit 35. na druhy den, kdy mela cesta pokracovat na severozapad smerem na Belehrad, vsak navigace zcela nepochopitelne opet zvolila najezd pres exit 35, prestoze mnohem praktictejsi byl exit 33. vyjizdelo se z centra Smedereva a misto diagonalne se jelo do L, 24 km misto 12 km...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: ne
    SPM
    SPM --- ---
    Hele, právní: Značka B22a (takový ten zákaz předjíždění náklaďáku) se na autobusy nad 3,5 tuny asi nevztahuje, co?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Další řidič náklaďáku věřil navigaci i na lesní cestě. Zastavil až u pole - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/svojkovice-rokycansko-navigace-objizdka-ridic-kamion-odtahovka.A221007_125239_plzen-zpravy_vb
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GLOBETROTTER: Tohle se podle mě dělá dodnes třeba na Velky Ohradě. Mezi náma, na Žižkově by to šlo špatně i se sebelepšim nárazníkem:)
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: Ono taky francouzi jsou dost povestni svym pristupem k autum - viz predposledni the grand tour :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Byly doby,kdy nárazníky byly funkční. V Paříži se nezatahovaly ruční brzdy a kvalt se dával na neutrál, protože při paralelním parkování se auta pomocí nárazníků posouvala tak,aby se jich tam vešlo co nejvíc. Dnes by se jednalo o hromadnou pojistnou událost, protože by v celé ulici byly takzvané nárazníky poškrábané a zralé na přelakování.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: tak to uz je na pojistovne, zda si to pohlida :)
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: Pak taky záleží jaký vtipálci v servisu zrovna jsou... Kamarád s Leonem nedobrzdil za rangeroverem a na svojí kapotu si obtiskl jeho držák na rezervu. Servis placenej z jeho havarijky vyměnil 3/4 auta za 250 tisíc :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIKEE: jsou pojišťovny, které první škodu promíjí (nebo minimálně dřív byly), a naopak jiné pojišťovny krom odečtení 24/36 měsíců bezeškodního průběhu ještě na 1-3 roky povko napálí (to mi třeba řekli v UNIQA, že na 3 roky zdraží o 50%).
    Takže uvidíš, co ti přijde za předpis, a když tak se poptej po jiných nabídkách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam