• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    RANO: Proc tam jsou ty cary na silnici? Ptam se pro kamarada...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RANO: s takovým přesným postupem jak popisujes si za posledních 10 let nepamatuju nic, ale nezapomenu jak v Brně zahynul cyklista, protože řidič auta otevřel dveře a cyklista do nich narazil. Event.spoluvina / zavinění vyklistou (rychlost nefunkční světlo, vzdálenost od zaparkovaných aut, jízda ve špatném pruhu) mi není známa. O den později,kdy jsem poprvé četl v novinách, že cykloaktivisti se bouří, že cyklisti mají špatné podmínky a že kvůli tomu umírají, vidím v centru Brna cyklistu, jak střídavě jede nepřiměřenou rychlostí po plných chodnících a střídavě po vozovce a do té vozovky vjizdji bez řádného rozhodnutí (a zrcátko neměl). Naprosto bezohledná jízda, ohrožuje chodce Ii sebe. To bylo tak před 7 lety.
    RANO
    RANO --- ---
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    RANO: obecně. Proč tam sou ty čáry na tý silnici.
    RANO
    RANO --- ---
    HIMLHERGOT: myslíš na začátku, nad bulharem? aby indikovaly krajnici. proč?
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    RANO: na co sou tam ty cary na zemi?
    RANO
    RANO --- ---
    HIMLHERGOT: to spolu ale mluvíme v hádankách a moc to vyjasnění té situace nepřináší.
    kdeže teda nerespektuje plnou čáru a jaké další značení nerespektuje? "čím" si o "co" říká? fakt mě to zajímá, co kde udělal špatně - snažím se jezdit defenzivně a řešil bych to stejně (a imho legálně) až na to zařazení se před kolonu u muzea (kde ale imo tu možnost má), takže mě zajímá, co k tomu může existovat za objektivní výhrady.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    RANO: podle me je na tom nejvic spatne, ze si o to rika - trochu attention whore. Cimz zatahne do hry velke mnozstvi dalsich kvuli svemu miru.
    RANO
    RANO --- ---
    HIMLHERGOT: když už sem píšu, tou plnou čarou je myšlena jízda po krajnici na začátku videa (kde jede legálně správně), anebo přejetí ke kraji v 0:12 (kde to udělal o 5 metrů dřív, než reálně mohl), anebo podjetí u muzea?
    a jaké další značení?

    vážně myšlené dotazy, vidím tam jako problematičtější podjetí u muzea, jinak mi není jasné, kde udělal něco vyloženě špatně...
    RANO
    RANO --- ---
    JFM: To je týjo ale šestnáct (!) let. Na to samozřejmě pamatuju (a už si nevybavuju, jak přesně že to bylo), ale neni úplně fér to točit dalších sto let jako jeden příklad za všechny.
    Dík za nic.
    JFM
    JFM --- ---
    RANO: Nemohu nevzpomenout na cykloaktivistu Bouchala. V Holešovicích na nábřeží nedal při odbočování přednost a srazil se s autem, čili nedodržel předpisy, že. Ale von za to chudák nemohl, křižovatka prej byla nebezpečná a vyšetřování zmanipulované. Místo aby si tihle cyklisté uvědomili, že se předpisy občas vyplatí dodržovat, tak udělali Bouchalovi pomník, pořádali benefiční koncerty a tlačili na změnu infrastruktury.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    RANO
    RANO --- ---
    GLOBETROTTER: To se nějak pravidelně stává, anebo tu hejt na cyklisty skáče do úplný fikce? Máš nějaký příklad z posledních třeba deseti let, kdy se někdo kvůli nedodržování předpisů zabil na kole a následoval nějaký výraznější řev na infrastrukturu?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: vsak ono v obecne rovine predpisy kazdej rad vytahuje jen kdyz se to hodi na kritiku chovani druhych... ale jakmile jde o vlastni chovani, tak "predpis je spatnej, ten dodrzovat nebudu" :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SAMOUT: A až bude zase nějakej mrtvej, tak budou cyklofašističtí aktivisti řvát, že je to proto, že je poddimenzovaná cykloinfrastruktura. Že se spousta pumpiček chová v provozu jako totální magoři, jim nedochází nebo nechce docházet. Je to jako bych jel po D1 250, zabil se a nějakej plechovkářskej spolek řval, že stát zabíjí řidiče tím, že ta D1 není úplně rovná a nemá 20 pruhů.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HIMLHERGOT: Uz jsi nekdy videl echt mestskyho cyklistu (nikdo jinej by na magistralu na kole nevjel), kterej by dodrzoval predpisy?
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    Proc ten cyklista nerepektuje plnou caru a dalsi znaceni? Neco m8 unika?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Vzájemný respekt? OK, budu respektovat elektrokolo v jízdním pruhu na ulici/silnici. Ale co má motorové vozidlo dělat na horské stezce v národním parku? To už tam můžou lidí rovnou jezdit na Harleyích.
    České hory trápí boom elektrokol. Národní parky jsou přetížené, na úzkých pěšinách dochází ke kolizím | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/domov/hory-narodni-parky-pretizene-elektrokola-kolobezky-sumava-krkonose.A221027_160610_ln_domov_hma?zdroj=LN_otvirak
    TAX
    TAX --- ---
    nekterym cyklistum neni zivot mily. zprava svodidla a zleva nekonecno aut. a staci jeden dement hrajici si za volantem s mobilem, ktereho to vynese doprava..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Víc spát

    Když to nejde tak jiná práce
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam