• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    RANO
    RANO --- ---
    HIMLHERGOT: moje otázky rozvádí tohle, kde evidentně nevíš, o čem mluvíš: HIMLHERGOT. stačilo napsat, že jsi plácnul blbost, protože tě cyklisti serou, ale ne, ty to budeš pět příspěvků zahrávat do autu. tyvole.
    RANO
    RANO --- ---
    HIMLHERGOT: když už sem píšu, tou plnou čarou je myšlena jízda po krajnici na začátku videa (kde jede legálně správně), anebo přejetí ke kraji v 0:12 (kde to udělal o 5 metrů dřív, než reálně mohl), anebo podjetí u muzea?
    a jaké další značení?

    vážně myšlené dotazy, vidím tam jako problematičtější podjetí u muzea, jinak mi není jasné, kde udělal něco vyloženě špatně...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HIMLHERGOT: Uz jsi nekdy videl echt mestskyho cyklistu (nikdo jinej by na magistralu na kole nevjel), kterej by dodrzoval predpisy?
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    Proc ten cyklista nerepektuje plnou caru a dalsi znaceni? Neco m8 unika?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Vzájemný respekt? OK, budu respektovat elektrokolo v jízdním pruhu na ulici/silnici. Ale co má motorové vozidlo dělat na horské stezce v národním parku? To už tam můžou lidí rovnou jezdit na Harleyích.
    České hory trápí boom elektrokol. Národní parky jsou přetížené, na úzkých pěšinách dochází ke kolizím | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/domov/hory-narodni-parky-pretizene-elektrokola-kolobezky-sumava-krkonose.A221027_160610_ln_domov_hma?zdroj=LN_otvirak
    TAX
    TAX --- ---
    nekterym cyklistum neni zivot mily. zprava svodidla a zleva nekonecno aut. a staci jeden dement hrajici si za volantem s mobilem, ktereho to vynese doprava..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Víc spát

    Když to nejde tak jiná práce
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: To se ti nějak pomotala kauzalita.

    Pokud pojede v druhém pruhu někde u pravé čáry, tak ho nikdo zprava ani zleva zřejmě nebude objíždět v dostatečném odstupu a půjde tam bez přehánění o život. Když zabereš střed (což je na spoustě míst - třeba na každém kruháči - doporučená defenzivní taktika jízdy), dáváš signál, že v tuhle chvíli není předjíždění bezpečné a můžou tě předjíždět jen jako auto - tzn. prostě vedlejším pruhem. Takže naopak - v tuhle chvíli sis dostatečný odstup zajistil sám.
    RANO
    RANO --- ---
    DOCKINEZ: viděl jsem to video, tady se evidentně rozhlídl a dávalo mu větší smysl zabrat pruh - tím ho můžou komfortně objet vedlejším pruhem odbočovací řidiči i ti co jedou rovně, když si na tom místě najedeš do pravý části toho pruhu, tak tě jednak budou na dvacet čísel podjíždět odbočující auta, a tvým pruhem tě stejně nikdo legálně nepředjede.

    jel jsi tím místem někdy na kole, když chceš jet rovně? se mi i stalo, že jsem tam jel v pravý části toho nejpravějšího pruhu, co může jet rovně, a začalo mě z boku nabírat auto, co jelo vlevo ode mě, ale odbočovalo přeze mě do prava.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jen ať si ti cyklisti stěžujou, nejlíp oficiálně, kdyby si mohli soudit, tak by to bylo nejlepší - aspoň tam dají konečně značku silnice pro motorový vozidla. Jako objet se to moc na kole nedá - pizza kurýrovi asi vychladne ale bouračku tam potkám tak jednou týdně i s autem to není úplně nejkomfortnější projížďka, na kole nebo koloběžce (i takový exoti tam jdou potkat) - nechápu..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RANO: Hele, viděls vůbec to video? Já jen, že třeba tady si to valí jako bezohledný prase uprostřed pruhu. To je pak snadný si stěžovat, že tě řidiči neobjíždějí v dostatečným odstupu.

    RANO
    RANO --- ---
    hele a co je teda tak složitýho na tom cyklistu na magistrále, kam legálně může, objet s normálním odstupem a nepokřikovat na něj u toho?

    to by moh každej, kdo jezdí po praze (nebo třeba hk) zvládnout, ne?

    (tahle trasa má samozřejmě pro dojíždění na kole docela slabý alternativy, ale to člověk chápe ve chvíli, kdy na kole dojíždí.)
    HANZO
    HANZO --- ---
    DOCKINEZ: to je strašnej attention whore kokot...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NE7RA: za mne cajk. Ale to víš, já jsem z HK, zmlsanej rovinou a cyklostezkama všude a tak.

    Takže možná ještě trochu zplanýrovat ty pražský kopečky, vždyť je to vostuda. Aspoň někde!
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    DOCKINEZ: Pojdme ji teda vsichni spolecne predelat, aby po ni mohli berzpecne a plynule jet co nejvice ucastniku silnicniho provozu! Souhlasis?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NE7RA: Když se někde "kvůli dementní komunikaci" nedá jet na kole, tak tam prostě na kole nepojedu.

    Kdo by to byl řekl?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    DOCKINEZ: Protoze se tam kvuli dementnim ridicum a komunikaci neda jet na kole?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Ano, moje chápání ironie je slabé, přiznávám.

    Nu, já jako občasný cyklista sice po magistrále také nejezdím (a když už, tak bych nevolil směr do kopce), ale i tak si dovedu představit, že jet tenhle úsek po magistrále je lepší volba, než kolo vést kilák a půl po chodníku (a to navíc třeba místem, kde na začátku chodník ani neexistuje). Časově i jinak úplná blbost. A trochu by to bylo analogické radě, že ti řidiči koneckonců taky nemusí jet autem, ale mohli to všichni vzít pěšky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAIDEL: Kolego, vaše chápání ironie je při úterku hodně slabé.

    Ale budiž - jako cyklista bych tamtudy nikdy nejel, nejsem blázen. Zvolil bych chodník a kolo vedl.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Ty mu navrhuješ, aby jel ilegálně po chodníku? Jako slušný řidič?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMG, co je tohle za magora? To nemůže jet normálně po chodníku?

    https://twitter.com/sergiowct/status/1584455703108161537
    BOREC
    BOREC --- ---
    Díky všem. Nejlepší je asi fakt zastavit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak mikrospánek je fakt svině. Kamarád takhle po sobě v pátek navečer po náročným týdnu nechal ženu a desetiměsíční dítě :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam