• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: z toho co jsem najezdil po Polsku mi to vždycky přišlo úplně v pohodě. Ty gastarbeiterový piloty, co pendluj z Německa, tam člověk potká míň než u nás a zbytek jezdí celkem normálně. Před pár lety jsme to objeli celé dokola. Za 3000km jsem potkal dvě nehody - auto na střeše vyhozené z dálnice někde před Ostravou a druhé auto na střeše přes oba pruhy D10 před Prahou :-)
    SENIN
    SENIN --- ---
    :D jasne to jsou usudky.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    DURDIN: Neni to kousek za hranou obce? Ze by koukaly na rychlost...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Já teď skoro denně chodím pěšky přes jednu dost vytíženou silnici v obci a u toho často na přechodu koukám lidem do "aut", takové to navažte oční kontakt. No a tak polovina lidí, ale víc se mi zdá jsou to ženy, koukají u toho někam směrem dolů na svoje nohy nebo na palubovku, jen ne na přechod...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    (Ale samo to může bejt tím, že jsem "jenom" muž a ženskou s kočárkem by např. pustila vždycky. Nevím. Já pouštím vždycky a každýho, tak to neumím posoudit.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mně přijde, že řidičky obecně málo pouštěj chodce. Coby chodec hledím před vstupem na přechod navazovat oční kontakt s řidičem blížícího se vozidla. Prostě chci mít jistotu, že o mně osoba v autě ví. Chlap většinou zastaví. Řidičky tak napůl - často je to tak, že kouká někam daleko za mne na horizont a prostě "já jedu, táhni z cesty" styl.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    Ja mel tentokrat zabavnou historku v pozici chodce - sel jsem pres prechod, na ulici popojizdej auta v takovy drobny kolone. Nejaka dama mi tam pribrzdila a vsimnul jsem si, ze ma v ruce telefon, tak jsem na ni udelal takovy to gesto s roztazenym malickem a palcem u ucha jakoze telefonuju ve smyslu, ze telefon v ruce za volant fakt nepatri .. a jak jsem byl uprostred prechodu, tak ona stahla okynko a tak jakoze polo urazene polo pobavene rika, ze "mne pustila a jeste do ni prudim!". Tak ji povidam, ze ma auto za milion (byl to celkem nove vypadajici tiguan, takze jsem asi ani nebyl zas tak mimo, myslel jsem to tak, ze to neni favorit s kazetakem), tak ze jsem si zcela jistej, ze v nem ma handsfree ;) Tak ze teda za milion urcite neni! Ja na to, ze jsem si zcela jistej, ze BT handsfree tam bude tak jako tak, tak at si ho sakra nastavi .. pak uz jsme si kazdej sli/jeli vlastni cestou :) Jako uz jsem tolikrat ve meste zazil nebezpecnou situaci, protoze si nekdo neumi v auta nastavit ani ty zakladni veci jako pripojeni telefonu, ze jsem na telefon v ruce kdyz je auto v pohybu znacne alergickej.

    Nicmene, ve vysledku mne na tom prisla nejabsurdnejsi ta jeji pozice, ze mne jakoze z dobry vule "pustila" ;) Tak sakra, ja byl na prechodu pro chodce, jaky pousteni, to je jako kdyby chtela podekovani od kazdyho cloveka co mu dala prednost zprava ...
    TAX
    TAX --- ---
    ve stredu jedu levym pruhem po prumyslove a chystam se dat prednost chodkyni, ktera chce prejit z leve na pravou stranu. ve zpetnem vidim za sebou dojizdet bmw a v duchu prosim chodkyni at si uprostred da pozor, pze bmw bude mit potrebu me oprat zprava a nezastavi. sazkarkou hantyrkou receno "to byl proste tutac". nastesti pani byla opatrna a u stredove cary pockala nez ji bmw prohuci pred nosem.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Doklouzávat na světla (což já dělám naprosto běžně) a plynulá jízda je pro některé lidi smrtelnou urážkou a jet méně nežli 49, pokud je na úseku povolená padesátka je zločinem vpravdě kardinálním. Takže start-stop, divoké kličkování atd, protože prostě není možné jet chvíli dvacítkou.
    SENIN
    SENIN --- ---
    DOCKINEZ: podle me chce byt proste prvni.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ: bojí se, že za tebe se nepřeřadí, a potřebuje změnit pruh?
    jako občas (typicky když je velký provoz a dojedeš ke křižovatce a zjistíš, že za křižovatkou už tvůj pruh nepojede tam, kam potřebuješ) lidi dělaj zoufalý věci... ale pokud by se na pohodu zařadil i za tebe, nebo ty pruhy měnit nepotřebuje, tak je to prostě idiot.
    (zrovna předevčírem jsem strávila skvělých dvacet minut na Letné cestou z Hradčanské do Blanky a tam lidi fakt předváděj zoufalý věci, jak pruhy odbočují, objevují se a mizí...)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já mám s Polákama zkušenosti dobrý.

    Co mne ale vytáčí, je druh řidičů, pro který mám prozatimní označení "kripl na piku". Potkávám nejčastěji v ČR.

    Modelová situace: blížím se ke světelný křižovatce a vidím, že tam zrovna padá červená. Tak v klidu doklouzávám ke světlům. 20-30 m před světlama auto doposud jedoucí ve vedlejším pruhu prudce zrychlí a na poslední chvíli se nasere přede mne - klidně i tam, kde už je mezi pruhy plná čára. To je něco, co upřímně nechápu - časově si dotyčný nepomůže, bude čekat tak jako tak. Bezpečnější by bylo v klidu přibrzdit a na pohodu se zařadit za mne.

    Ale ono ne - dotyčný mne na tom krátkým úseku prostě just _musí_ předjet.

    Dokážete mi pls někdo vysvětlit motivaci takovýho jednání? Mne fakt napadá jenom ten pervitin.
    TAX
    TAX --- ---
    TOMBRIDER: nesoudil bych podle toho odkud pochazi nejvic onboard videi. ciste ze silnicnich zkusenosti jsou podle me jednoznacne nejvetsi psychopati polaci. cekal jsem divocinu treba v sbrsku, ale prislo mne, ze srbove jezdi ukaznene. v pondeli na R1 rikali pan a pani, kteri uz procestovali moc sveta, ze uplne nejvetsi silnicni silenstvi zazivali v turecku, predevsim ve vychodni casti.
    SPM
    SPM --- ---
    Dneska zase exot non plus ultra, najíždim na dálnici a ještě v tom připojováku (rovnym) než se vůbec přiblíží k dálnici dojedu auto předemnou. Jede v tom připojováku 40km/h. Sotva začne na začátku toho pruhu přerušovaná čára, tak to tam v tý závratný rychlosti pošle do pravýho pruhu (možná přidal na 50, ať mu nekřivdim). Když ho pak předjíždim a dívám se, co tam sedí za retarda, tak je tam chlap tak přes 50 let, obě dvě ruce položený zápěstím na volantu v pozici 12 a drží v nich mobil...
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: No nevim, u nas bych uz par takovych taky mel, kdybych si jich v zrcatku nevsiml a nezacal brzdit driv. (Nejkomictejsi je, ze to typicky udelaji v hustem provozu, takze tim manevrem se posunou akorat o par aut a kdyz se to konecne rozjede, tak usetrili celych 5 sekund casu :-) )
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Njn. Číňani a rusáci jsou snad největší magoři... Nebo aspoň se mne o tom snaží přesvědčit videa co mi skáčou na fcb..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ATOMIKS: Stejně tak diskuze o čárách na silnici, které jsou důležité jen do první chvíle kdy je potřeba zaparkovat, na poslední chvíli změnit pruh na jiný před křižovatkou a tak podobně.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HARDCABB: stejně je vtipné, jak tyto tuze oblíbené báchorky o ohleduplných a zodpovědných řidičích platí u mnohých v ČR akorát tak mezi klávesnicí a prvním přechodem pro chodce, kde začíná klasická rozhodovací matice:
    * on ještě nestojí u hrany přechodu, tak ať si počká
    * když čeká u přechodu, tak ať čeká dál (+ verze: kdyby šel, tak ho pustím)
    * on jde zatím po druhé straně vozovky, tak to ho pouštět nemusím
    * jen si stůj uprostřed vozovky, přednost mám já
    * když čeká uprostřed vozovky, tak ať čeká dál (+ verze: kdyby šel, tak ho pustím)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    RANO: jakou blbost sem plácnul? Já se ujišťoval, jestli ten člověk respektuje nebo nerespektuje ty čáry na silnici (plné čáry a další vodorovné značení...;-)) - na to existuje odpověď - ano/ne. O čem se mnou chceš diskutovat? Jestli to bylo ještě na mrknutí oka a jako v pohodě třeba to tebou zmíněné podjetí u Muzea? Ne nebylo a tim to hasne, sorry. Je absolutně jedno, jestli to je legální nebo ne - z pohledu stovek řidičů, které potkal vykazuje naprosto nepředvídatelné chování a bere si je tak trochu za rukojmí, i kdyby jel většinu cesty správně a přiměřenou rychlostí pro plynulý provoz dopravy v těch místech, která si vybral - a protože si uvědomuje rizikovost svého konání jako velmi křehkého účastníka provozu (proto má i tu kameru - očividně si na láskyplné cestě do práce nenatáčí štěbetající ptáčky a o těch si pak netvítuje), hledá spíše pozornost.

    A čím si o to řiká? Už to tady tuším zaznělo přeneseně od jinejch... Odpovím ti taky, aby ses na tom netočil furt. Použít tuto silnici na cestu na kole je prostě hloupost, ale na tu nikomu upírat právo nejde, to chápu.

    "zatím to na mě působí, že tě sere, že je to cyklista, a jaký má konkrétně povinnosti v provozu ti už tak jasný není." - odpovím citátem ze záhlaví - "Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře."

    A ještě k tomu diskutování - všimni si, že jsem označil za idiotské tvoje otázky - nehodnotil jsem nijak tebe... obráceně ale seš v celku zbytečně osobní, nemyslíš? ("evidentně nevíš, o čem mluvíš"; nebo věštba:"stačilo napsat, že jsi plácnul blbost, protože tě cyklisti serou, ale ne, ty to budeš pět příspěvků zahrávat do autu. tyvole."...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam