RANO: jakou blbost sem plácnul? Já se ujišťoval, jestli ten člověk respektuje nebo nerespektuje ty čáry na silnici (plné čáry a další vodorovné značení...;-)) - na to existuje odpověď - ano/ne. O čem se mnou chceš diskutovat? Jestli to bylo ještě na mrknutí oka a jako v pohodě třeba to tebou zmíněné podjetí u Muzea? Ne nebylo a tim to hasne, sorry. Je absolutně jedno, jestli to je legální nebo ne - z pohledu stovek řidičů, které potkal vykazuje naprosto nepředvídatelné chování a bere si je tak trochu za rukojmí, i kdyby jel většinu cesty správně a přiměřenou rychlostí pro plynulý provoz dopravy v těch místech, která si vybral - a protože si uvědomuje rizikovost svého konání jako velmi křehkého účastníka provozu (proto má i tu kameru - očividně si na láskyplné cestě do práce nenatáčí štěbetající ptáčky a o těch si pak netvítuje), hledá spíše pozornost.
A čím si o to řiká? Už to tady tuším zaznělo přeneseně od jinejch... Odpovím ti taky, aby ses na tom netočil furt. Použít tuto silnici na cestu na kole je prostě hloupost, ale na tu nikomu upírat právo nejde, to chápu.
"zatím to na mě působí, že tě sere, že je to cyklista, a jaký má konkrétně povinnosti v provozu ti už tak jasný není." - odpovím citátem ze záhlaví - "Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře."
A ještě k tomu diskutování - všimni si, že jsem označil za idiotské tvoje otázky - nehodnotil jsem nijak tebe... obráceně ale seš v celku zbytečně osobní, nemyslíš? ("evidentně nevíš, o čem mluvíš"; nebo věštba:"stačilo napsat, že jsi plácnul blbost, protože tě cyklisti serou, ale ne, ty to budeš pět příspěvků zahrávat do autu. tyvole."...).