• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: no ze to nekde muze fungovat a v praze nemuze bych se nijak nedivil. na poruchy kamer muzou navazovat pohotovostni vyjezdy za pohotovostni cennik sluzeb, zeano
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BOREC: Asi jo, na druhou stranu, priplatky za noc, rychleji odvedena prace, az na technologicke pauzy a min nasranejch ridicu...vidim jen vyhody...aspon vyzkouset by to mohli. A jo, nocni znam, taky na ne obcas chodim...
    BOREC
    BOREC --- ---
    FRIZER: odpověď je jednoduchá, nikdo nechce dělat v noci
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PALEONTOLOG: jenze o tom to je... vymysli se mnohdy az ptakoviny, ale pak se vsichni divi, ze lidi jim na to proste serou, kde muzou. Ostatne, ty dadaisticky povely budou mit taky "podklad" v nejakym tom predpisu, zeano... :)
    Mimoto, pokud jsou kamery teda "tak kriticky pro provoz" - tak je s podivem, ze to neni tak, ze tam jsou dva nezavisly okruhy/systemu, tak aby teda s vypadkem to neparalyzovalo pul Prahy. To je zas takovy "jupi, mame normu - ale nejak to ojebem, vsak lidi si kdyztak pockaj".
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BATEAU: Asi pravda, na druhou stranu nechapu, proc se u nas nedela v noci....urcite to ma duvod...v nejvetsim prdelakove v Connecticutu jedes v noci osamocenou dalnici a v pravym pruhu je kilometr brutalne nasvicen a vsechno jede. To jsem nikdy u nas nevidel.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SITH: praha by se skutečně zastavila, pokud by někdo zkusil tu signalizaci dodržet
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    TAX: cinani ti nepomuzou, kdyz mas 10m usek mostovky, ktery potrebujes prebetonovat. muzes tam narvat kolik cinanu chces, ale ta technologicka doba zrani betonu je proste dana.
    jo, kdybys delal treba kilak, muzes ho delat cely najednou, kdyz mas dost cinanu, nalejt betonu vic a ztvrdne to za stejnou dobu, tj v pomeru na delku stavis rychleji.

    ale ono je asi lepsi picovat nez premyslet .. ;)
    SITH
    SITH --- ---
    tak blanka a strahov je dost světelný trolling, to je pravda.
    Jezdím tam často a téměř pokaždé vidím:
    1) svítí žlutá na přesun z jednoho pruhu do druhého, ale není pro to důvod. Auta zbytečně dupají na brzdu, ženou se do levého aby po pár metrech zase jeli zpátky, protože na dalším světle to už nesvítí
    2) změna maximální rychlosti, bliká to tam přímo před řidičem
    3) sem tam červený křížek, na dalším světle zase zelená
    4) nepoužívání pravého, tj třetího pruhu, který je vždy dlouhý, připojovací nebo odpojovací, ale nikdo po něm moc nejede, protože se každý sere do prostředního
    5) lidi jedoucí 65kmh kde je povoleno 70km, respektive 73 na tachometru
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: může to bejt formálně v tp a nebo nějaký metodice, to jako technik údržby dodržet musíš. poplakat si můžeme na internetu. jistě sis všiml, že na nový stavby se vztahujou platný předpisy a na ty starý se vztahujou tehdejší, žejo? žejo?
    mě vysloveně sere to problikávání různejch signálů jeď/stůj nebo vypni motor 2x/min. a další dadaistický povely.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PALEONTOLOG: to je alibismus... jeste bych mozna pochopil nefunkcni EPS/SHZ, zavadu na vzduchotechnice... ale jenom kamery? Co bude dalsi level... zavreme Jizni spojku nebo Nuselak, kdyz tam nebudou fungovat kamery (pac tam je taky mame)? Svete div se, ve svete je spousta tunelu, kde zadna kamera neni... dokonce ani zadny osvetleni, a kupodivu zadnej problem to neni. A jestli se neco semele, tak tomu kamery fakt nezabrani. A kdyz se tam cokoliv stane, tak behem par minut tu informaci cestou tisnovych linek dostanes stejne - takze argument, ze by to nemohli v pripade prusvihu zavrit je lichy.
    TAX
    TAX --- ---
    BATEAU: jo tak ona trapna debilni protihlukova stena potrebuje caaas.
    dam sem odkaz na nejspis velmi znamou situaci odjinud: https://www.youtube.com/watch?v=t2KtwdGhkqw
    kolik by asi tak trvala oprava krateru u nas? potrebovala by caaas a lidi naserte si ze?

    a kolik by meli asi cinane, polaci, chorvate a jini postavenych silnic, dalnic, (vysokorychlostnich) zeleznic, kdyby meli tempo jakym u nas probihala rekonstrukce ubohych cca 2x200 km D1, ktera trvala 10 let?!
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WARSHEEK: Nikoho taky původně nenapadlo, že by mohly být potřeba pásy...
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    MIKEE: Ja ty telefomy taky nerad vidim, ale casto si vzpominam na casy davno minule. Treba kdyz privazuju dite do sedacky, nebo odkladam prave telefon do prihradky. Nas totiz rodice nechali volne "behat" po aute a prvni mobily taky nikdo neresil. A nikoho ani nenapadlo, ze by to mohlo byt spatne. Pointu zadnou nemam, jen si proste trochu styskam po dobe, kdy clovek nemusel resit tolik ruznych narizeni a policajtovi slo jenom o TK a RP.
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    TAX: fyi, cirou nahodou mam denne vyhled na tu "opravu protihlukovky na 5. kvetna". porad neco delaji a neflakaji se. a vzhledem k povaze praci to ten cas potrebuje (napr beton).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAX: ohledně toho podzemí zní asi rozkazy jasně, bez funkčních systémů nelze provozovat. já mám ale jinou poznámku, já v té koloně v blance stál. proč musí kurva svítit tu zelený a tu červený světla pro pruhy, proč přerušovaně zasvitne "vypni motor" a když se všichni rozjedou, proč pro změnu ve smíchovským svítí červený kříže, aby zas zhasly a zas se rozsvítily? to je vážně tak těžký ovládat světelnou signalizaci?¨
    jezdím blankou od jejího zprovoznění po celé délce a tyhle blikající světla jsou tam od začátku. naštěstí s tím nikdo nespouští závoru.
    TAX
    TAX --- ---
    DANYSEK: uzavreni tunelu kvuli poruse kamer je hezky priklad arogantniho vyjebavani s ovcanama. je to chujovina, ale tuneliky zavirame. lid naser si. podobne kdyz se absurdne dlouhe tydny nimraj s opravou protihlukovky na 5. kvetna a zabiraji jeden jizdni pruh. lid naser si. nebo snizeni rychlosti na 80 km/h u Rohlenky, ktere naopak generuje nebezpecne situace, prestoze dalnici nic neni. je to tam uz roky, lid naser si. atd.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ANDR3E: k nadavani na pomalej rozjezd na krizovatkach a prani povinnyho automatu pro vsechny (a hlavne tem co tvrdej, ze to je fuj a se spojkou prece umej, to je jak s tim kdo masturbuje a kdo ne ;]) jsem dosel taky k povinnymu adaptivnimu tempomatu s nezmenitelnou minimalni vzdalenosti ...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    DANYSEK: Se mi vybavilo to Cimrmanovsky "dul, to je dira v zemi, to vam nikdo nevezme".
    "Tunel, to je dira v zemi, na to nema funkcnost kamer vliv."
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ANDR3E: no ono kdyz ti na tri hodiny predtim zavrou tunely, protoze "jim nefungujou kamery" a zajebou tim pul Prahy, tak ono to klidu taky neprida...
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    mrdat na bezpecnej odstup..

    Ve Strahovském tunelu se srazilo osm aut - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ve-strahovskem-tunelu-se-srazilo-az-deset-aut-je-zavreny-40415159
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam