• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Kdo jste jeli někam včera večer, taky vám přišlo, že jsou lidi úplně šílení?

    Těch situací na hraně bylo víc, ale asi nejhorší v místě, kde se Pražský okruh napojuje na Novopackou směr Kbelská - to napojení je docela dost do zatáčky, řidič připojujícího se auta to rozjel trochu moc, vyneslo ho to a prostě vjel přes plnou přímo do pravého pruhu v místě, kde jsme byli my. Nebýt toho, že mi přišlo, že jede nějak divně, a že jsem těsně předtím kontrolovala levý pruh, jestli tam mám volno na předjíždění, a věděla jsem, že to můžu strhnout, tak to napálí přímo do nás.
    Tak sprostá už jsem teda v autě dlouho nebyla... a o tři sta metrů dál ten sám chytrák začal prudce brzdit v okamžiku, kdy se zařazoval po předjíždění. Některý lidi by fakt neměli mít řidičák.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TOOMIX: s videem
    Slovenský autobus zboural v plné rychlosti vozy na D6, policista na poslední chvíli uskočil - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-slovensky-autobus-po-ledovce-nedobrzdil-a-zboural-vozy-na-dalnici-d6-40417909
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hromadná nehoda na D6 má 40 zraněných. Západ Čech trápí ledovka - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nehoda-ledovka-pocasi.A221219_175308_domaci_tbr
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TOOMIX: By člověk čekal, že když to nefunguje u AuParku, tak to znovu takhle neposerou.

    Ale oni řekli ne.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    to bude na jare prejetejch cyklistu...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    TOOMIX: V Hradci Kruháčovém mě to nepřekvapuje.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Místo krásné a vytížené T křižovatky v centru udělali kruháč a za 2 ze 3 výjezdů dali přechody 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

    Hradec otevřel důležitý dopravní uzel, z křižovatky Fortna je kruhový objezd - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/krizovatka-fortna-oprava-rekonstrukce-moravsky-most.A221216_151340_hradec-zpravy_kvi

    TAX
    TAX --- ---
    fizl se zas predvedl

    Policejní vůz pro skrytý dohled se při pronásledování řidiče střetl s dalším autem - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/dopravni-nehoda-policie-auto-skryty-dohled-jablonecko.A221208_151329_liberec-zpravy_lav
    YOT
    YOT --- ---
    Símvás. Víte někdo co znamená červená plastová "kytka" v nárazníku? Po Brně potkávám 4 auta který s tím jezdi. Všichni to mají dole v nárazníku na straně řidiče.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Kdybyste někdo nevěděli, jak udělat během 5 sekund 4 přestupky, z toho 2 těžké, mám tip: Přijedu dnes na křižovatku z pětiproudé jednosměrky (dva pruhy doleva, dva rovně, jeden doprava). Zařadím se do druhého pruhu zleva jako druhý. Přede mnou čeká auto se zahraniční RZ. Pravými koly na čáře, resp.nepatrně přes čáru nalepený na auto ve 3.pruhu zleva (to už ve mně probouzí otázku, co tam míní nacvičovat). Rozsvítí se zelená šipka doleva. Auto stojí. Zatroubím. Auto se rozjede. Ale rovně! Kromě toho, že ze špatného pruhu a při tom manévru jede přes plnou, tak jede na červenou. Po pár metrech má před sebou ostrůvek se značkou, že se má zařadit vpravo od něj. Auto ale jede doleva, do protisměru.
    Kdyby blbec (blbka) měl/a pravý blinkr, pochopím, že je ve špatném pruhu a nebudu prudit. Zajímalo by mě, co dělal/a na další dost nešťastně rozdělené křižovatce. V registru nehod nic nebylo.
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    ADAMIRA:
    Tak jsem si dal tu nechutnou práci a hrabal se v zákoně. Našel jsem následující

    -Zákon č. 13/1997 Sb.
    - § 19a
    13/1997 Sb. Zákon o pozemních komunikacích
    https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1997-13#cast6

    Píše se tam o dočasném zákazu stání nebo zastavení silničních vozidel. Dopravní značku, jakou se má zákaz provést, zákon nespecifikuje. Vlastně samotné značení zákon nekonkretizuje nijak! Dokonce existuje i výjimka, kdy se nemusí dodržet týdenní předstih umístění značení. Mno, takže TSK si může to značení dělat jak chce. Bohužel celkem chápu pohnutky vedoucí k použití jedné značky, místo značek dvaceti. Tak příště vim no...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    WARSHEEK: tak především jsem docela přesvědčenej o tom, že by měl být označenej každej úsek, kterej budou čistit (ne jen ulice a určitě ne jen sídliště) - tzn. pokud nebyl, tak bych to řešil tímhle směrem (jestli ti to az ty 400 stačí mno...)

    Asi by to šlo nějak zahrát na to, že tam to auto stálo předtím, já jsem v tomhle docel zaujatej, podle mě by to tak být nemělo, pak jsou z ulic odkladiště a upřímě řečeno, že si někdo někam na půl roku odloží auto a z peněz města se mu s ním bude hejbat, když si dovolí pod ním vyčistit bordel... meh (ale to není tvůj případ)

    Já si pokaždý na začátku roku zapíšu do kalendáře ty dva termíny čištění ulic a tím je pro mě problém vyřešenej, na webu TSK si muzes i vytvořit profil se seznamem úseků a budou ti posílat maily když dojde na čištění.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    WARSHEEK: Nevím jak je to přesně v případě Tvojí předposlední věty, ale před lety jsem přijel domů do Prahy po cca 2 měsících a auto nikde. Kouknu na web a ejhle, ono se zrovna ten den čistilo. Dojel jsem si pro auto, zaplatil odtah a skladné a pak jsem to s kopiemi letenek odnesl na magistrát a po čase mi vše proplatili. Důvod: nemohl jsem o tom vědět.
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    Jdu si pobrečet. Vždy u nas platilo, že nějaký týden či dva před čištením ulice byly rozmístěny značky zákaz zastavení na každých cca padesáti metrech. Dodatková tabulka s datumem i časem. Nepřehlédnutelné. No ale naposledy, když se ulice čistily nás dost vytrolili, protože použili jenom jednu značku. Zóna zákazu zastavení. Umístili jí u "vjezdu" do sídliště a polovina lidí jí úspěšně odignorovala, včetně mě. Takže 400 pokuta. Zajimalo by me jenom, jak mi může být dokázáno, že tam moje auto neparkuje už od doby, kdy tam ta značka ještě nebyla. Nema někdo zkušenost?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BOREC: Mně se už párkrát stal zkrat, že jsem odbočil (nebo chtěl a uvědomil si chybu včas) doleva na červenou (žiju v USA,kde je odbočení doprava na červenou za určitých podmínek legální). Samozřejmě když v kolmém směru nic nejelo.
    BOREC
    BOREC --- ---
    DURDIN: popravdě se mi jednou stalo něco podobného, bez chodců Teda. Zkrat
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DURDIN: mám před barákem přechod se světlama, je to naprostej standart kterej tam vidíš několikrát denně, uskakující lidi, nedávno tam auto přejelo psa atp. atp.

    Jakože naštvaný občan bych nejraději tlačil na město ať s tím něco udělá (kdyby tam posatavili policajta co by tam vybíral pokuty tak to do rozpočtu nasype za den víc než daně z 50 hospod). Nicméně je to Praha 2 a ty by to předpokládám vzalo jako komunistický útok na autocírkev a navíc bych byl považován za neomarxistu co lidem závidí auta a mohl bych taky vypadnout z helikoptéry, takže ten přechod, v rámci boje proti kolchozům a gulagům nepovažuji za přechod se světly, ale za místo kde kurva chodec nemá co dělat! :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DURDIN: Nebyl z Neapole? :-) Tam je to normální, červená je doporučení,ne zákaz.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    DURDIN: Mozkozkrat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam