• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    PALEONTOLOG: To neni tim, že by někdo chtěl závodit, ale protože jsi obtížný hmyz. Vrchol nejlepší auta na světě v ČR je Kokodáq s těsnym závěsem Superbu a Octávie a běda, jak je předjíždíš něčím malým nebo starým. Mám starší auto, co má tu kubaturu na kufru i v přední masce, ale upřímně si myslim, že většina lidí ten nápis stejně ani nerozluští. Stává se to, ale o dost víc naschválů se mi děje, když jedu s malou nákupní taškou, byť je o dost novější. A navíc jak jsem nedávno psal, tak si ani nejsem jistý, kolik procentů případů jsou vyložené naschvály a kolik to, že ten manták za volantem vůbec netuší kolik jede a ta rychlost v autě mu kolísá +- 30km/h.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HWLLFFRDD: vždycky můžeš říct, že jsi poškodil nějakou třetí stranu, svodidla, asfalt, čáry, případně ti to hnulo s krční páteří (stačí podezření!)
    VYWERN: no teď mám auto starší výroby, ale méně omezení a více koní a jaksi si tyhlety typy lidí vychutnávám. a kupodivu i přes informaci o kubatuře na kufru to stále někdo zkouší. servismeni na tepelný čerpadla, mladí tuneři, tátové s rodinkami v autě, to je neustále někdo/něco. a já jsem jen ohleduplnej, jedu si svoje a pořád někdo něco zkouší, w203 je jako magnet na pitomce a to nemám ani "ten" šestiválec..
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    HAR4NT: Ne, v tom protokolu se vina neřeší, to je až u pojišťovny. Jako můžem se na tom podle všeho neshodnout no...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HWLLFFRDD: to nevim:/ to se nak pise do toho protokolu o nehode ne? Ze nejakej z ucastniku uznava vinu. Pac pokud ne, tak by ty benga stejne meli imho prijet, kdyz nikdo vinu neuzna..

    Nevim jak to uznani viny pripadne zpetne rozporovat..mozna zkus vymluvu, ze si byl tak vozralej, ze si nevedel, co ti davaj podepsat..:))
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    HAR4NT: Ok dík, a je něco, čeho se chytnout, když není protokol policie (škoda menší než 100 tisíc, tak nejeli), kdybych se s nim snažil hádat? Já to na místě bohužel vyhodnotil jako mojí vinu, protože jsem zabrzdil fakt ukrutně debilně.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HWLLFFRDD: nakladak
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Prosím dotaz. Chtěl jsem projet oranžovou, na později-než-poslední chvíli jsem si to rozmyslel (už jsem byl předními koly na přechodu) a prudce zabrzdil, vrazil do mě zezadu náklaďák, co plánoval oranžovou projet taky.
    Jsem viník nehody já nebo náklaďák?
    BOREC
    BOREC --- ---
    Po 12ti dnech na Tenerife, kde se řídí ve velkým klidu, lidí jsou k sobe pomerne sost ohleduplni sem dneska sednul v Praze za volant a během hodiny jízdy sem se nasral tak 3x. Najizdim do tunelu, kde je kolona, pribrzduji, za mnou frajer v Transitu na mě začne blikat a troubit, další jouda mě predjizdi na 50ce kde jedu 60 a o vteřinu míjí protijedouci vozidlo. Jsme národ dementu nebo sem moc utlocitnej ?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TAX: Tady jsou podrobnosti. Teenager jel dvoustovkou. Předpokládám, že povolená rychlost je tak poloviční, není to žádná pořádná dálnice.
    Wild car crash caught on Fairfax police dash cam video; officer barely escapes - WTOP News
    https://wtop.com/fairfax-county/2023/05/police-close-call-for-officer-after-speeding-teen-driver-loses-control-of-car-in-fairfax-co/
    TAX
    TAX --- ---
    lehky OT:
    takove prirozene chovani bmw. :D

    Policista těsně unikl smrti při děsivé nehodě - iDNES.tv
    https://tv.idnes.cz/zahranicni/policista-tesne-uniknout-smrti-desiva-nehoda.V230505_193722_idnestv_ande

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LOPIK:
    Úvod - Portál národního bodu
    https://www.identitaobcana.cz/Home
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HABEAL: Když se přihlásí na mojeidentita nebo jak se to jmenuje, tak ti tam vyjedou všechny auta co jsi měl a máš psaný na sebe. Tam se koukni a podle toho se zarid - odhlas si to nebo se odvolej kvůli ty pokutě.
    HABEAL
    HABEAL --- ---
    GUMBA: Reagoval jsem to se nebojte, jen spíš či už se to někomu nestalo.
    GLOBETROTTER: .... Wow, takhle radíš všem? Trochu brzdi borče než se do někoho začneš navážet :)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    HABEAL: Nejspíš překlep v SPZ. Na tvém místě bych teda nějak zavčasu reagoval (protože se toho nezbavíš - půjde do správního řízení atd.) - často tam jde zavolat a domluvit se, co a jak. A je to už pokuta nebo zatím jen "podání vysvětlení"?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HABEAL: neumíš napsat dopis, email, zprávu datovkou atd. že nejsi uživatelem ani majitelem toho auta? Co jiného bys s tím chtěl dělat (kromě toho, že bys s tím nedělal nic)?
    HABEAL
    HABEAL --- ---
    JFM: Přišla pokuta na auto které jsem v životě neviděl a úřady mě mají za vlastníka.
    JFM
    JFM --- ---
    HABEAL: Co znamená, že ti to přišlo na tvoje jméno i adresu, když zároveň píšeš, že bydlíš na druhé straně Prahy? Datum čeho nesedí? Možná bys mohl nějak lépe popsat situaci, jestli chceš dostat nějakou radu. A třeba přepošli to, co jsi dostal z Nymburka.
    SPM
    SPM --- ---
    Po dnešku mám takový pocit, že ty prasárny polských řidičů u nás je jenom odplata za to, co tam provádíme my. Vraceli jsme se z Polska a někde před hranicema jsme zajeli na nákup, který stejně byl potřeba. Že se teda podíváme, jak je to tam levnější. Levnější to o něco asi i je, nicméně fakt, že v krámu 20km od nejbližší hranice stojí půlka aut s českou značkou spíš poukazuje na fakt, že si většina návštěvníků neumí spočítat cenu té cesty autem. Zaparkoval jsem na tom parkovišti co nejdál, což samozřejmě nezabránilo tomu, aby nějaký debil s českou značkou zaparkoval s 15cm mezerou vedle mě. S dodávkou, takže ty vrata se otevírají do té mezery fakt skvěle. Alespoň jsem ho neviděl, jak z toho auta vylézá, pač vidět ho, jak mi do toho jebne dveřma od auta, tak bych ho následně těmi dveřmi jebnul já a seděl bych teď v CPZ. Vyjedu teda zpátky na silnici a před auto mi nacouvá citigo s českou značkou. Mezera tam nějaká byla, nicméně citigo se pak dalo do pohybu se zrychlením vojenské Tatry, která zrovna táhne dva bitevní tanky. Tak zastavuju a znova se za ním na jedničku rozjíždím, aby citigo po 100 metrech na té silnici zastavilo. Přesně v místě, kde v protisměru už jedno auto v jízdním pruhu stojí (v malém městečku kde jinak nikde není nic), takže tam nezbyde ani průjezd na objetí. Fakt, zlatý poláci...
    HABEAL
    HABEAL --- ---
    Ahoj, hele přišla mi pokuta z Nymburku. Na mé jméno i adresu. Divné je to že to auto jsem v životě nevidel a bydlím na druhé straně Prahy :D datum taky nesedí...
    Co teď? :D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ja byl o vikendu svedkem takoveho toho pasivne agresivniho vybrzdeni. Kluk jel ve meste v L asi 55 a moc neresil, ze kolem jezdi auta. No a nalepil se mu na kufr nejaky cca 50+ chlap, takhle spolu jeli asi 2km, kdy ten nalepeny typek mel asi milion sanci si prejet do P a jet si po svem. To nakonec udelal, ale hned to strelil do L pred toho kluka a dal nohu z plynu, takze jsem videl v zrcatku, jak takhle zpomalili cca na 30tku a jeli asi 100m, nez ten chlap zrychlil a hned odbocil.
    Ja tuhle agresivitu fakt nesnasim. Takove to, ted jedu ja, tak mi kurva vsichni uhnete a kdyz nebude po mojem, tak vas vytrestam. Fakt tohle nesnasim a temto lidem bych bral okamzite ridicak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam