• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Takove to, kdyz se rozjizdite na stopce a kontrolujete si L stranu odkud mohou jet auta a najednou vas zezadu zacne z leva predjizdet cyklista, krery samozrejme stopku ignoruje, povazuje predjizdeni v krizovatce za normalni a jeste tam letel min 40tkou. A porad se jim budou delat nejake vyhody.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PREKOTKA: dodatkova tabulka plati jen pro tu znacku, pod kterou je umistena (zpresnuje jeji vyznam).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: Tyvole ze jsem to psal, 10 let bez nehody a dneska jsem to taky neubrzdil :D

    A ještě chudak mlada holka Ukrajinka :((( ale snad to bude jen kosmetický
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JFM: snizili koncentrace na jednom miste stylem, ze problem proste odsunuli nekam jinam :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: tak to je takovy "standard" ne? :D Jak dlouho ze jezdily i vlaky po mostech u Vitkova, nez to zkolaudovali? ;-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ANT_39: Postavili-nepostavili, otevřeli-neotevřeli. Chytré horákyně maličko ušetřily, a už se to deset let táhne...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SAMOUT: Možná tou sedmdesátkou projede víc aut - počítám, že to mají spočtený. Pro ty dispečery je imo hodně důležitý, aby to v tunelu co nejmíň stálo, když tam bude víc aut co pojedou pomalu, tak se ty štrůdly můžou dělat častěji. Další věc je to co píšeš - když to stojí až k Líbeznicím, tak nemá smysl poslat do kolony další auta.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JFM: Takovy to, postavili si tunel, ale pouzivali jim ho lidi :)
    JFM
    JFM --- ---
    SAMOUT: Oni se tak snaží dosáhnout toho, aby v tunelu bylo současně co nejméně aut. Jednak se tím snižuje koncentrace škodlivin u "výdechu" na Malovance, druhak se předpokládá, že se tím snižuje riziko nehody. Pokud se nemýlím, Blanka stále ještě nemá všechny kolaudace a v případě vážné nehody by se de iure musela uzavřít a to si nikdo nehce ani představit.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Muze mi nekdo vysvetlit, proc dementi z dispecinku Blanky poustej v Troji po pulsech, a nasledne je v tunelu 70 km/h misto toho, aby tam dali treba 50 nebo 40 km/h, a nemuseli tam furt davat cervenou? Treba by to pak nestalo az k Libeznici...
    SPM
    SPM --- ---
    Tak jo, tak ten s tim Yarisem včera byl ještě zlatej. To si tak jedu dneska večer domů, začínám na jižní spojce, kde si jedu těch blbých 80 v pravym pruhu. Když jsem někde u sjezdu na D1, tak nějaká kdesi v prostředním pruhu potřebuje nutně sjet na D1 a za mě se přece nezařadí. Takže mi vjede těsně před čumák a protože v tom sjížděcím pruhu už nějaká auta byly, tak v tu chvíli hamtne na brzdu.

    Dobrý, dobrzdil jsem to, jedu dál pravým pruhem a vjíždím do toho měřeného úseku před Vršovicemi. V prostředním pruhu mám akorát v úrovni mého zadku za sebou auto, které se tam celou dobu drží. Dojíždím ke konci měření, můj pruh za chvíli končí, tak přidám. Auto přidá taky. Podřadím a přidám víc, zase přidá přesně tak, abych se do toho pruhu nevešel. Ještě jeden pokus, stejný výsledek, takže zase brzdy, kterým jsem se na začátku chtěl vyhnout, abych nemusel brzdit na 50 než mě v dostatečné mezeře předjede. Nevim, budu optimista, možná mi chtěl stejným způsobem udělat místo a nevyšlo mu to.

    Najíždím na D11, rozjedu se na těch 130 a dojede mě stříbrná octavie a zpomalí tak, že je přesně zase na úrovni mého zadku. A tam se drží a drží, pomalu něco dojíždím... Pak teda zpomalí, tak se do toho levého pruhu dostanu. Celá epizoda se stejným autem se po 8km zopakovala znova. Taky nechápu, ale asi třeba jenom potřeboval v tom levém pruhu vyřešit pár důležitých SMSek a ani nevěděl kolik jede.

    Každopádně mezi těmi dvoumi přejezdy jsem v tom levém pruhu ještě dojel kolonu kvůli tomu, že zase nějaký borec v práci v kamionu musí nutně rozvézt hajzlpapír a zákaz/nezákaz předjíždění blokuje levý pruh. Ale co už, po pár kilometrech konečně dokončí předjíždění a dostáváme se někam do části, kde se D11 rozšiřuje na 3 pruhy. Auta přede mnou přidávají a mizí mi, já zrychluju zpátky na těch 130 a předjíždím dvě plachtové dodávky v pravém pruhu. V této chvíli je pravý pruh kromě těch dodávek úplně prázdný, v prostředním se vzdaluje několik aut co jede 130+, do sjezdu na Nehvizdy, kde ten pravý pruh končí, zbývají asi 4km a cedule není ani nikde na obzoru. Předjíždím prví dodávku, blížím se k druhé, která v tu chvíli začne blikat levým blinkrem. Jedu dál, dodávka na mě začne najíždět. Já začnu troubit, ale dodávka na mě vesele najíždí dál. Levý pruh upřímně nevím v jakém byl stavu, možná tam bylo volno, ale předem jsem se do něj nekoukal, když mám před sebou prakticky prázdnou dálnici a během toho, co na mě nějakej debil najíždí, jsem na to už neměl čas. Takže dokončuju jízdní manévr na levé čáře toho středového pruhu, zatímco kikot v dodávce jeden přesně prostředkem, načež na mě za odměnu, že jsem se mu vyhnul a nenaboural ho, ještě rozsvítí dálkovky.

    Kašlu na to, jdu se podívat, jestli armáda neodprodává nějaké BVPčka a ušetřím hromadu peněz za brzdové obložení...
    RALI
    RALI --- ---
    HARDCABB: co tam delala, ze nejela? takovyho turovani :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    dumpert.nl - Mevrouw snapt overweg niet
    https://www.dumpert.nl/item/100061056_fd5fcb10
    SPM
    SPM --- ---
    Tak zrovna dneska, rovinka pred Roztoklatama, Yaris na ni jede 80. Zacnu ho predjizdet a jedeme 120. Polenem do hlavy takovy kreteny...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DOCKINEZ: ve meste predjizdim furt, zpravidla lidi co se neumej rozjet, neumej zatocit, neumej objet auto odbocujici doleva a pri dojizdeni na zelenou brzdi. Nutne to neznamena, ze chci jet vic nez 50, ale znamena to, ze usetrim nekolik semaforu a nemusim se bat co debil prede mnou zrovna udela. Dojezd mi to zkrati urcite nejmin o 30%.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TAX: Předjíždění ve městě na padesátce nesnáším. A že se vždycky nějakej nervní čurák, co to prostě nevydrží a musí předjet... aby o 15 sekund později stejně brzdil na červenou.

    Nepochopíš.
    BOREC
    BOREC --- ---
    SAMOUT: asi Maj zapnutej tempomat :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    KRUPAN: to zastaveni samozrejme v poradku je, idiot je ten, co ti visi metr za prdeli a pak cumi jak debil, kdyz to neubrzdi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SPM: jo no vzpomínám, jak jsem jezdil yarisem daily do práce a zpět. a ten v-tec je ve městě neskutečně svižnej a trhnul jsem kdejakej luxuswagen na zrychlení a agilitu, ale v duchu TAX jsem za značkou městak zhasnul jak svíčka. no vlastně už na městským okruhu :-)
    oni někteří řidiči dělají z té oturbené 1,6 nebo 2,0 úplný kladivo na čarodějnice, ale bohužel, nejdřív si musí sednout do auta s velkým A
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Mne se na tempomat na dalnici stava hodne casto, ze mi ten idiot trochu prida. Typicky podle me vubec ani nevi kolik jede. S tim malym pekacem pri predjizdeni na okreskach mi pridava tak 3/4 exotu. U toho silnejsiho nevim, tam vzhledem k vykonu si toho vetsinou nemam sanci vsimnout :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam