• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Zasadni problem stodesitkaru tkvi v tom, ze a) se kvuli nim blbe jede v lpravym pruhu i kdyz tam nejsou zadny kamiony, a hlavne b) ze jedou onech 110 i kdyz predjizdeji zmineny kamion, tedy v levym pruhu, a naprosto nechapou, ze by meli zrychlit. O tom, ze namnoze pri prejezdu do levyho pruhu ignorujou blinkry a zpetny zrcatka, ani nemluvim.
    GORG
    GORG --- ---
    no kdyz by ale predjizdel kamion, tak by mel v tom levym zrychlit na tu maximalni behem predjizdeni....
    chapu ze se to tak asi casto nedeje

    ja to tak aspon delam.. pri predjizdeni se snazim jet maximalni rychlosti.. a jinak jeduu vvetsinou max 110/120. na tomhle aute by to skutecne vic zralo palivo.
    byly casy, kdy jsem jezdil 140.. ale kdyz jsem musel rychle zastavit ze 140 na nuluu, protoze se tam nahle odkryl vyhled na kolonu, tak uz radeji davavm vic pianko.

    kdyz jsem jel v Nemecku, tak jsem se pred predjizdenim jeste koukal, jestli v tom levym neni vubec zadny auto ani v dalce, protoze tam jezdily auta i tech 250.. ja se plazil jen tech 140 :)) .. ale ten samy princip.. neomezit ty, co se toho plynu neboji.. ale nenutte me jet 250 vv pravym no ,)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: whataboutismus, kolony způsobuje obojí...a?

    Dobře a jak by sis to představoval? Snížit rychlost na 110? A pokud pak pojedeš 110 v levym tak pak neomezíš někoho kdo jel 90 a chce předjet kamion (a tak dále)?

    To je obecně řehole předjíždění na dálnici, vždycky může jet v pravym někdo rychleji a TY se tomu musíš přizpůsobit.
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: až tam ta koloma bude protože to ve 150 někdo neukociroval, budu podstatně šťastnější😄 jak? Třeba tím, že musím v pravý zpomalit za kamionem, protože levým si někdo klido jede 130 a nechci ho omezit svým předjížděním. Mluvím ve velkých nadsazkach, ale přijde mi, že je vše uzpůsobeno rychlejsim. Na závodech to chápu, ses pomalej, zmiz z cesty, ale silnice snad nejsou úplně zamýšlený jako závodní okruh.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HARDCABB: tak to pak jo, já těch 110 někdy chápu, některem lidem je ta rychlost příjemná a navíc je to dost na spotřebu

    Ale ubíjející to je o tom žádná

    SPM: to fakt nemusíš mít strach, z modrejch už se skoro neodtahuje - dneska si můžeš klidně zaparkovat lokomotivu na prvním nádvoří pražskýho hradu
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    "Prazdna dalnice" je v nasich koncinach dobrej oxymoron.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OK, srát je asi silný slovo. Ostatní řidiči si možná slyšitelně vydechnou až tě potkaj.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOPIK: A za kamionama, co by default jezdí ještě pomaleji + se o dost hůř předjíždějí, za těma se štrůdly nedělají?

    Ptám se za kamaráda.
    GORG
    GORG --- ---
    LOPIK: imho kdyz jede 110 v pravym pruhu nebo pomalym pruuhu, pokud je, ttak nemuze nikoho srat.
    ne kazdejh potrebuje jezdit rychle.. a pro radu aut bude tech 110 i optimum co do spotreby.

    muze tak leda srat, kdyz pak predjizdi kamiony, co se trousej jeste pomalejs.. ale tak pokud mu tam primo nevjede a manevr provede rychle, by se teoreticky ani nemuseli potkat.

    jinak neni duvod se nasirat nekym pomalym.. neni to zavod ne? :-)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    ADAMIRA: vsak ja to nemyslim kriticky vuci ostatnim, jen rikam za sebe ze kdybych mel absolvovat treba Praha - Brno pri 110 kmh, tak fakt zhebnu uz u Mirosovic. jezdim defenzivne, neblikam, netroubim, nelepim se, nevynucuju si nic, ale pomala jizda me fakt ubiji k smrti.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOCKINEZ: Je vidět že dálnice nejezdíš.. Když je prázdá tak jde fakt o nic, ale když je větší provoz, tak se za podobnýma autama dělají dlouhý štrůdly..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: až tě budou resuscitovat v záchrance v zácpě kvůli tomu že někdo předjížděl vůz o rychlosti 80 km/h rychlostí 81 km/h, uvidíš to jinak ;)

    "Pro me je treba komfortní 110 a lidi co jezdí u horní hranice, me svou príliš rychlou jízdou omezují." - jak?


    HARDCABB: tak záleží kde, pokud si někdo jede 110 v pravym, nevidím jedinej důvod s tím mít problém
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VE ŠVÝCARSKU je 110 na dalnici maximum! Takze je to nejlepsi zpusob na svete, jak jezdit po dalnici!:) A to uz od casu Herodotovych
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vždycky tu bude někdo rychlejší, nedočkavější, nafrkanější koksem nebo s menším pudem sebezáchovy - kvůli nim nebudu jezdit 150.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOPIK: V pravým pruhu seru ostatní přesně jak? Prostě mne předjeď a vyřízeno, v čem je trabl?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    RALI: Na dálnici nesmíš jet s autem, co nedá 80 kmh, pak taky nesmíš omezovat plynulost provozu a to zejména pomalou jízdou.. Jako za 110 ti asi nikdo nic neřekne, ale sereš všechny ostatní.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Tak to pro me je teda 110 nesnesitelnej teror a nejkomfortneji (mysleno ze trochu ty kilometry krajim a neumiram nudou ale zaroven nejedu tak rychle, abych ohrozoval sebe nebo ostatni) se mi jede zhruba ve 150
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dálnice nejezdím, ale kdybych jezdil, tak bych coby kolenovrt taky valil kolem těch 110 km/h na tempomat, a nazdar.
    RALI
    RALI --- ---
    SAMOUT: Zajimavy. Me to taky sere, ale ze by se to muselo az takhle hrotit, no nevim. Ale zaujal me pasaz o omezovaní nižší rychlostí. Jakej je rozsah rychlostí ve kterym se muzu na dálnici pohybovat? Pro me je treba komfortní 110 a lidi co jezdí u horní hranice, me svou príliš rychlou jízdou omezují.
    SPM
    SPM --- ---
    Mně se dneska líbil tenhle. Jako já vim, že by mě to už nemělo překvapovat, když ráno tim odstavnym pruhem na spojce projede víc aut, než těma pruhama k tomu určený. Ale prohnat se s městskou odtahovkou se zapřaženym takhle velkym vlekem 70kou vedle těch stojících aut, když na tom kontejneru jsou takhle výrazný nápisy, mi prostě přijde jako provokace :-) Asi holt hrozně spěchal, aby stihnul odtáhnout nějakého piráta, co stojí na modré zóně.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam