• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: A? To je přesně jakej zákon/vyhláška kterej mu dává tuhle vyjímku?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Pokud si to zkracoval dopředu po chodníku, tak je to hovado. Ale třeba tam něco vyhazoval a potřeboval chvíli stát na chodníku a jen se teď neměl šanci zařadit. Já bych si to na takto plném chodníku nedovolil, raději bych to vedl.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: mu jenom závidíš tu motorku komunisto! :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CAIDEL: Kdyby jel na elektrokole několikanásobnou rychlostí nebo na elektrokoloběžce rovněž několikanásobnou rychlostí, tak je to OK?

btw.presně na druhé straně dnes v podvečer chlap na elektrokoloběžce jel poctivě ve vozovce a ne na chodníku, ale na přechodu malém sejmul pár chodců a ještě jim hlasitě nadával.
    RANO
    RANO --- ---
    ZVIRATKO: Zrovna tohle se mi jako cyklistovi děje docela často přesně naopak, tak několikrát do týdne, typicky v protisměru zaparkovaná dodávka zásobování, ale řidič mi to tam pošle, protože "se nějak vejdeme". Nedávno jsem zabrzdil na místě, auto mě skoro vzalo zrcátkem, tak klepu na čelo a řidič to najednou zaflekoval a začal vytahovat tonfu. :))
    (gratuluju k hejtu na cyklisty)

No když už sem píšu tak něco konstruktivního, se mi taky občas děje, že přibrzdím před přechodem (ne, vůbec ne prudce, a u docela jasně gestikulujících lidí) a auto za mnou to projede, tak jen že je dobrý to nedělat. Bych fakt nečekal, že to někoho napadne, ale fakt že jo a docela často.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GLOBETROTTER: Kolem Florence to neresili, pac vikend a slaby provoz. Tady to vychazi do svatku a uz budou prazdniny, hadam ze to bude asi podobne.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Omlouvám se za OT, ale když bývá plánovaná výluka metra,.je vyhrazen bus pruh na magistrále (jako bylo po povodních)? Jde mi o příští týden o NAD mezi Povstáním a Hlavákem.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Včera jdu domů naší ulicí, kde je jednosměrka a v nepovoleném směru jede cyklistka. Proti ní auto. Kdo myslíš, že brzdil? :-)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Dneska rano jedu do prace takovou uzsi obousmerkou. V protismeru parkujou sem tam auta a casto se tam s nekym vyhybam. Proti jede cyklista, cekam jestli pred tema autama zastavi nebo budu muset brzdit. No co myslite. Tak jsem jsem v pohode zastavil a kdyz se blizil tak kroutim hlavou a klepu si na celo, treba mu to dojde. Dostal jsem fakace a neco jeste rval. Priste nebrzdim...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DURDIN: Skoro všude jsou fialové zóny pro neresidenty
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    GLOBETROTTER: Když mi to přišlo, tak jsem tam udiveně volal a paní mi řekla tohle. Ale je možný že si vsechny městské části rozhodly, že svátek není neděle 🤷
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    STRACENA: Svátek bohužel není jako víkend IMHO v celé Praze. Je to na palici
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    DURDIN: To prý záleží na městské části, jak to má dvojka nevím. Ale v Dejvicích jsem si zajel na snídani v domnění že svátek je jak neděle a hned mi přišlo pětikilo.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ADAMIRA: Jo, pak si to uz pamatuje, jen to prvotni nastaveni je ponekud pres ruku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANT_39: Jj taky mi to nějak ze začátku neslo, není to zrovna přehledný na druhou stranu mi tam zůstala uložena spz a druh platby (jedu to přes Apple Pay) takže teď uz je to fakt na 10-15 vteřin, jak píšeš chce se to do toho dostat.

A mas mám pocit 15 min než to auto přijede na kontrolu
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ADAMIRA: Akorat doporucuju si to nasucho zkusit predem, provazani s platebni kartou bylo tehdy nejaky zahadny, ze mi chvili trvalo, nez jsem to dal dokupy, a uplne to nechces delat ve chvili, kdy ti tikaj tri minuty povolenyho stani nebo kolik. Jinak mapy.cz jsou na tohle genialni.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DURDIN: + na automat kašli, platiti muzes přes mobil - používám na to mapy.cz
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DURDIN: tak to nevim heled, dávalo by to smysl ale lehkym googlením to nevypadá

Každopádně to zjistíš jednoduše, pokud to tak je a přijedeš ve svátek tak ti to začne načítat hodiny až od dalšího pracovního dne, pokud před svátkem tak by to ten den mělo přeskočit, pokud to tak není, normálně ti to naúčtuje
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    ADAMIRA: dík, to zní dobře. a bere se svátek jako víkend?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam