• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: A to tady někdo obhajuje? Neobhajuje - nebo jsem si teda nevšiml. Spíš sis až právě teď přinesl své oblíbené téma...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: i v nasich pravidlech mas, ze pri prejizdeni z pruhu do pruhu nesmis ohrozit ani omezit... to plati jak smerem vlevo, ale take vpravo... a i kdyz te nejaky debil predjizdi zprava, furt ti to nedava pravo mu to tam bez rozmyslu soupnout... aneb to se dostavame k tematu "skolicu", co maji potrebu druhe nejak vychovavat za jizdy.... ale tihle tupci sami bezpecnost snizuji.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Předjíždění, předjíždění, WHATABOUT TŘICÍTKA. Súvis?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: u nas ti mrtvi ale jsou taky... a dilem i diky tomu, ze prece mam asistenty, co to kdyztak v pripade prusvihu zachrani... problem regulace neni jeji existence/absence obecne - ale zpusob, jakym se pouziva. Zrovna treba s tricitkama se zaclo stylem "at to zpomalime na padesat". Casto na mesmyslnych mistech. Stejne tak cedule obci protazene daleko do poli. Idealne aby se to dalo dobre u ty cedule merit.

Zrovna ted jsem v Rakousku a tricitky mas tam, kde to smysl dava... pres nektery maly dediny naopak provalis i sedesat. A hlavne je to citelny a zadny pasti... v Nemecku podobna zkusenost. Aneb je to i o zpusobu uziti te regulace... jaky ma z pohledu bezpecnosti provozu vymyslet pasti/chytaky, kde jedinym prinosem je snadno inkasovana pokuta? ;-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TAX: Plus mínus nějaký ty mrtví, ale to se MNĚ stát nemůže, to je problém NPC.
    TAX
    TAX --- ---
    PISKVOR: v zemich, kde se jezdi temer bez pravidel jsou prave vsichni zvykli davat poradne bacha a kupodivu provoz funguje i tam.
    TAX
    TAX --- ---
    ARAON: mysku urcite ne, pruh pro passing lane pokracoval dal a levy pruh se do ni vnoroval. ja nevim jestli musel treba pribrzdit, kdyz videl, ze se ritim (ale spis z leknuti nez z nutnosti), ale urcite jsem jej nijak neomezil ani neohrozil. pujcovne jsem odepsal, ze byl asi precitlively, ze jezdim bezpecne desitky let a bylo to vyreseno.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: Nejspíš taky: všichni řidiči mají povinnost se řízení věnovat, "ale voni ať dávají pozor za mě" nefunguje pro nikoho.
    ARAON
    ARAON --- ---
    TAX: Tak pokud jsi neprekrocil predepsanou rychlost, poctive blikal a nehodil jsi mu tam mysku, tak je to nejaky debil. Jinak shrnuti zde:
    Passing lanes | Drive
    https://drive.govt.nz/restricted-licence/skills/higher-speed-driving/using-passing-lanes/
    TAX
    TAX --- ---
    GLOBETROTTER: na Zelandu jsem vyuzil "passing lane" na predjeti vlackaru, co se spokojene vlekli jak sopel a passing lane nikdo z nich nehodlal vyuzit. a tomu uplne v cele vlacku se to asi nejak nelibilo a ten blbecek me pujcovne naprasil, ze jsem provadel "dangerous driving". :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    jinak teda to že někdo začne předjíždět kolonu v týhle situaci je samo o sobě slušně full retard, ale ve chvíli kdy JÁ vybočuju ze svýho pruhu tak je na mě, abych se podíval zda je tam volno, nenapadlo by mě že to někdo bere jinak...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: aha, takže ne první v koloně ale druhej... :)

ale ok dejme tomu - i tak.... wtf???? :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CAIDEL: Btw.v Česku je povolené předjíždět kolonu? Třeba v Chorvatsku je to dlouhá léta zakázané.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUMBA: tohle se stalo bratrovi bývalého kolegy (on v pozici řidiče auta). Motorkář to kalil asi 150 na běžné okresce, soud to nakonec vyhodnotil jako jeho chybu a řidič odešel bez flastru.
    Jen s vědomím, že zabil člověka, a s mastným účtem za právní zastoupení.
    SPM
    SPM --- ---
    Ono k tomu alibismu, ve Francii to vyřešili tím, že kamiony musí mít povinně nálepky s vyznačenými slepými úhly, aby to byl problém toho druhého, když se kamioňák sere někam, kam nevidí :-))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADAMIRA: protože odbočuje doleva, a přibržďuje nebo už dokonce stojí (a ostatní za ním), neb čeká, až bude mít volný protisměr (nebo protože odbočka je prudká a v původní rychlosti by to bezpečně nevybral).

stalo se mi to letos taky, značená křižovatka hlavní s vedlejší v hodně ostrém úhlu, zpomalovala jsem a blikala, dvě auta mnou taky holt zpomalily, ale ten třetí debil nutně musel začít předjíždět. Ale já si ho teda všimla včas, jenže to znamenalo, že jsem to musela docela prudce zadupnout, takže chudáci ti za mnou.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: První v koloně za traktorem. O čemž tady již nějakou dobu hovoříme, Mlho.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: proč by první auto dávalo blinkr? Koho chce předjíždět když je první?

Na druhou stranu to je asi ten nejmenší problém s touhle logikou.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PISKVOR: Zajímavá otázka. Nevztahuje se tohle "já tam sice nevidím, ale JEDU" náhodou taky na to, když se někdo rozhodně z posledního místa předjíždět celou kolonu - a jaksi nevidí, jestli první auto dávno nemá hozený blinkr?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PUNKREASS: To primárně. Tenhle alibismus "já tam sice nevidím, ale to není můj problém, JEDU" byl přesně důvod tady (navíc, už mnoho let jsem neřídil auto bez indikátoru "něco v mrtvým úhlu," s výjimkou Škody Favorit). Ale ne, no - Ono By Se mělo něco udělat, abych se JÁÁ nemusel věnovat řízení, no :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam