• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TALPENNY: tvoje IMHO je úplně mimo:
    Mladí řidiči versus senioři: kdo je za volantem nebezpečnější? | Auta.cz
    https://www.auta.cz/clanek/mladi-ridici-versus-seniori-kdo-je-za-volantem-nebezpecnejsi/
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    SPM:

Když pominu ožraly, bolavý zuby co se k tomu ještě rozvádí, nevychrápaný novomatky a otroky buzerujících "managerů" což je IMHO většina účasníků dopravních nehod tak lidi co neumí řídit a přesto se s nima v provozu potkáš jsou produkty zazmrdovanýho "systému" kde největší kreatury z řad zkušebních komisařů jdou vejš a další zmrdy-typicky kamarády z mokrý čtvrti včetně autoškoláků samozřejmě- poctivě přikrejvaj :) Tedy autoškoláci jejichž "odborné působení" sestává v honění ega & produkci slizu a nedouky šoupou na zkoušky kde to kámoš komisař nějak udělá anebo se kořen podojí ještě jednou, dvakrát,... zkoušky za "kafčo" (kuřbu), cash, vyhazování na ksicht případně jsi odhadnut na sociála co se mu nebude chtít lepit "extra" a vyrazej tě klidně třikrát etc. etc. Poptávka je značná protože kdejakej Moravák z HRek chce papíry i na uklízečku případně "First Contact Manager" v nákupáku apod. a s velkejma firmama co to perspektivním kádrům platí to bude mimo pár za volantem ještě nemožnějších jedinců než já vždycky spíš ano než ne :)

Co se pilotáků týká má to kdejakej movitější manager, stevard případně stevardí šoupač anebo letuška (případně letuška/stevard & matrace vedení & prostitut/-ka) protože i tohle je business ovšem netřeba dodávat že tyhle lidi nebudou nikdy lítat a pokud nějakou náhodou ano (což je fakticky nemožnej scénář) tak to bude v rámci pořízení nejdražších selfies& videí v životě na prdelní pidilince pomalu za buráky kde by to zvládnul i šimpanz po dvouhodinový nalejvárně .
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PUNKREASS: super :)
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    ADAMIRA: jasne, vyber si treba tady: https://www.mobileappdaily.com/products/best-dialer-apps Pak uz staci do nainstalovany apky jenom zadat tajny kod 158 a muzes nahlasibat dle libosti.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Btw nevíte někdo jestli lze přes nějakou apku nahlasibat v Praze špatně parkující auta? Ano, jako Pavlik Morozov a ta sovětská kosmonautka!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Může mi někdo říct jedinej důvod proč lézt do nějakýho pořadu s nikým nevoleným vymazanym kriplem Macinkou kterej je ještě navíc nejspíš po mrtvici?

Mýtné centrum Prahy zprůjezdní, říká Hřib. Bezohlednost, oponuje Macinka - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/mytne-poplatek-prujezd-centrum-praha-zdenek-hrib-petr-macinka-rozstrel-duel.A230901_143240_praha-zpravy_vov
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM:
    1) tohle zní trošku jinak
    2) věci který popisuješ se ale nedějou protože by ty ldii "neuměli řídit" - prostě se nesoustředí, důležitá SMS, štelujou rádio, řvou na lidi a další bžilion věcí
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Ja rikam, ze je to zbytecny v soucasny podobe... nebo mi teda vysvetli, kde se berou ty lidi, co 3x prosli zkouskama, netrefi se do svyho pruhu, sesrotujou malem vsechno okolo, kdyz v autoskolach se vyhazuje za kazdou blbost :-)
    SPM
    SPM --- ---
    Ironii osudu je ze okolo toho strediska na Bohdalci jezdim kazdy den a presto ze tam vetsina lidi nejspis delala ridicak a trenovali tu jizdu tam odsud, tak se najdou alespon dva curaci, co vyjizdeji a uplne natvrdo mi nedaji prednost :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: ano, ultralight Airbus A310-304 do kterýho se vešlo (a umřelo) 63 cestujcích a 12 členů posádky :D

Tahle debata fakt nemá cenu, pokud si myslíš že je to zbytečný tak nemá smysl se o tom dál bavit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FRIZER: přesně :D ten bohdalec je neuvěřitelnej skanzen uslintanejch primitivů, ten kotel slizskejch podlidí se drží jak židovská víra !!! :D

1. Pokus: zmrd: "tady odbočte" já: "tady se nesmí odbočovat" zmrd(řve): "já jsem Vám řekl ať odbočíte, já jsem tady od toho abyste mě posouchal!! " já - odbočuju zmrd: "tak to ukončíme tady se nesmí odbočovat"
    2. pokus: na konci (celou dobu co jsem jel si hrál s mobilem , zmrd: "takže jste neprošel" já: "proč?" zmrd: "nepodíval jste se do zrcátka" já: "kde" zmrd (vykuluje oči, začíná červenat): "jak kde? řekl jsem že jste se nepodíval, jestli máte problém můžu zařídit že nikdy žádnej řidičák nedostanaete"
    3. pokus: celou dobu si hrál s mobilem - prošel

Ale myslím si že to je ještě "docela OK", koho mi bylo fakt líto jsou ty holky, 18 - 19 let, totálně vyklepaný a v prdeli a ty voslizlý 50-ti letý zmrdi kterejm se už dekádu nepostavil na ně lijou barely vlastního slizu - uplně se mi z toho navaluje
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: To byla nejaka varianta americkyho ultralightu, kdo vi jak to tam s tema papirama je vazny :-) jako ber to jako povzdech. Ale na jednu stranu tady mas komisare, co u zkousek vyhodi skoro kazdyho, na stranu druhou 3/4 lidi na silnici neni schopno to auto poradne ovladat a nezvladaji ani elementarni jasne predpisy. Vcetne tech s kamionama, ktery tema zkouskama museli projit minimalne 3x.

Jinak ano, Bcko jsem delal taky v Praze, nekdy 11 nebo 12 let zpet, kdyz byl ten nedostatek komisaru, protoze je opakovane vsechny zavreli za korupci. Taky na poprve, asi jako jeden ze tri. Taky ten komisar byl kreten, ale ze bych z toho mel nejakej traumatizujici zazitek, to zas uplne ne. A v obou pripadech pulka lidi vyletela uz na pisemnych testech, na ktery uz tenkrat byla webova aplikace od ministerstva s tema samyma otazkama. Takze proste ta vetsina lidi se vysrala na jakoukoliv pripravu.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    ADAMIRA: Prvni pokus...prijede nepripoutanej tlustoprd komisar..."Tak jedem"..."Bylo by mozne se pripoutat?!"..."Starejte se o sebe a jedte!"...

Neprosel, dostatecne se nediva do zrcatek....."wtf"

Druhy pokus...jedu z kopce 40, dojizdim auta na stojici krizovatce. "Tady zastavte a ukoncime to"..."Ke?"...nezaradil jste trojku..."wtf"

Treti pokus, jede se mnou holka jako prvni....komisar slinta a povida si s ni..." Presedat, vy ridite zpatky"...jedu si 20 min, komisar si vzadu vyklada se studentkou....prosli oba...)

Jinak ti komisari to maj na Bohdalci jako dobrou pevnost....rvat muzou na koho chtej....chlebicky jim ucitele pres zaky posilaj...na mlady holky se muzou naparovat....pohoda...jsem si rikal ve kterym jsem stoleti....
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Celej systém komisařů u závěrčnejch zkoušek je neuvěřitelnej bolševickej korupční bordel.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: jako co? Třeba že posadíš za knipl dítě který omylem vypne autopilota, pilot si toho nevšimne a všichni zařvou? 10ti letý dítě ví že děti za knipl nepatří. Mám ti najít další příklady?

Point je, že "řidičáky nemění situaci k lepšímu protože já zažil blbce s řidičákem" je naprosto stupidní argument na úrovni "bezpečnostní pásy jsou k ničemu, já znal člověka co ho měl a stejně umřel"

SPM: poprvý Bčko a napoprvé? Tak to gratulki

Já ho dělal asi před 10ti lety (Praha), vyhodit na první jízdě byl absolutní standard, můj instruktor říkal že zažil úplny minumum lidí který udělali papíry naporpvý (a to většinou byli lidi kterejm předtím papíry vzali a dělali je znova), tak 50% nechaj vylítnout i napodruhý a pokud to neuděláš napotřetí tak čau, kurz znova (kterej ted stojí 20k). A takovejch lidí nebylo málo. Důvod vyhození? "Ještě jednou se zeptej a v životě už nesáhneš na volant" apod.

Znám docela dost lidí který ten tlak neunesli a prostě se na to vykašlali s tím že už nikdy nebudou řídit (a byli to zrovna lidi u tkerejch si myslim že by jezdili určitě dost bezpečně).

Upřímě řečeno dělání jízd pro mě byla opravdu nepříjemná zkušenost a komisaři jsou skanzen normalizačních zmrdů - tvrdit že papíry daj dneska každýmu je fakt nesmysl - představa že bych to musel dělat znova, to bych snad radši vykrvácel prdelí (a to se považuju za člověka co umí řídit a jezdim bezpečně).
    SPM
    SPM --- ---
    NE7RA: Tak za me ty komisari byli taky kokoti a snazili se vyhodit za vsechno... ikdyz ten posledni byl jenom kokot, ale prej nevyhazoval. Nicmene furt si myslim ze pri tom mnozstvi ucastniku tam propadne i dost idiotu...
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Naposled BEcko asi 5 let zpatky v Praze. Uprimne pocet pokusu me nikdy moc nezajimal, ja to delal vzdycky na poprve...
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Pilotaky jsou pojaty asi o neco lip, ty letadla obvykle nepadaj kvuli porusovani elementarnich pravidel, ktera znaji i 10 lety deti.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SPM: neni to tak. prohulil jsem loni papiry a skladal jsem jizdy na zacatku leta. sebemensi chybicka - vyhazov. moznost uplacet jako dyfolt z ulice zadna - ani naznakem.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: prosimtě na jakym kontinentu a v jakym století jsi dělal autoškolu?
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    SPM: Dnes jsou už jen tři pokusy a pak musíš opakovat autoškolu. No a jelikož se autoškoláci s komisařema znaj obvykle velmi dobře, tak přinejmenším tady u nás v maloměstě nechávají velkou část studentů odjezdit autoškolu ještě jednou.

Možná by v tomhle pomohla rotace komisařů po republice, aby se nemohli s instruktorama zkamarádit a společně tak dojit studenty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam