o
COWBOY: nám radili, že vyhnout se máš v případě, že máš před sebou losa nebo něco podobného. Protože je to strašně velký, těžký, má to nohy a celkem hrozí, že si ho přehodíš přes kapotu do kabiny a to už nerozchodíš. Ohledně vyhýbání se do příkopu je to taky dost kontraproduktivní. Když pominu tuhle situaci, že bych měl auto na sračky a ten dement ujel, tak v autě máš obecně zepředu mnohem větší deformační zóny a celkově nárazy z boku jsou dost blbý. Statistiky vzato bych měl asi větší šanci vylézt živý z čelního střetu, než kdy v tom příkopě potkám blbě strom a poletím přes boudu.
Ohledně brždění: já upřímně čekal čelní střet, takže jsem tu brzdu zadupnul co to šlo a pak tam zůstal stát jako opařenej (on ten širokoúhlej objektiv kamery to taky dost zkresluje... den předtím jsem v zúžení na D5 předjížděl kamion, co jel kolem po té středové čáře a proti tomuhle jsem tam měl královsky hromadu místa). Užším tě to samozřejmě neudělá, ale když už řešíš to, že to nejspíš skončí nárazem, tak je furt lepší bourat v menší rychlosti.