• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HIMLHERGOT: ne, podle přírodopisu :)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    CAIDEL: jakože co je tezke nebo velke je nebezpecnejsi podle fyziky?:))
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    GLOBETROTTER: Psychologicky mezi nimi žádný extra rozdíl nebude. Oba debilové. Prakticky bude rozdíl v tuně kovu, fyzice a nebezpečnosti.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    A říkám si, jaký je rozdíl mezi tímto sráčem a tím sráčem v americkém národním parku, co Volvem při předjíždění schválně smetl cyklistu. Žádný, já jedu a kdo mi překáží, toho smetu.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Sráč
    Cyklista srazil kolenem dítě, domohl se odškodnění za virální video | Svět | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/svet/belgie-cyklista-petileta-holcicka-soud-video.A230915_102125_ln_zahranici_atv
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TAX: jj, ja to sem spis dal ze srandy na poznamku Hardcabb, ktery ho tam nikdy nevidel :)
    TAX
    TAX --- ---
    VYWERN: uz byl chudacek urcite utaveny po stovce km. a o stezce nevi. :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    HARDCABB: Tak zrovna včera odpoledne. Tento profi cyklista vyvinul rychlost 15km/h.

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SAMOUT: cool, jakože cyklisti jsou EKO takže jakože poslední generace a přilepujou se - lol, jak ze Swifta tyvole, ostrý jak břitva - ROFL - LOL :D

Teď tam ještě našroubuj uprchlíkci nebo covid, jde ti to!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Tak cyklisti se v Praze misto jezdeni na kole prilepujou k magistrale...
    SPM
    SPM --- ---
    CAIDEL: zato cyklistů v přikopech v Praze najdeš minimálně jednoho na 100 metrech :-)
    RALI
    RALI --- ---
    CAIDEL: nevim kde jezdis, ale jak se dostenes 20 kilaku za prahu na mala mesta ci vesnice, domorodi koliste presouvajici se z prace do prace, nakupy, hospody a pod jsou proste lumici. Na takovem malem meste ziju a co jsou schpni provest, to mi hlava nebere. A nejhorsi jsou 60+ tam uz vubec netusis, co provedou navic maji pocit absolutni prednosti kvuli veku. takze bych to v ramci dejme tomu republiky klido taky pocitak ks/h (tech tesnejch prujezdu bude pravdepodobne vic)

Co se tyce tesneho redjizdeni jsem az prekvapenej, kolik ridicu se skutecne snazi dodrzovat ten odsup a pak jsou retardi jako na tom videu ze vcera.

jezdim na kole i na motorce, obe skupiny fnukaj a stezujou si na plechovky. Me prijde ze se chovani plechovek za poslednich 20 let vuci temto skupinam vyrazne zlepsilo.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SPM: Jasně. Takových situací vidím desítky denně. Křižovatky jsou doslova poseté auty narvanými v lampách. Éééch. Že já se vůbec snažím.
    SPM
    SPM --- ---
    CAIDEL: Stejně jako když cyklista předjíždí auto v křižovatce dávající přednost a řidič auta, který si ho na poslední chvíli všimne, to strhne a narazí do lampy. Svět je zlej. V lampě jsem ještě neskončil, ale v mém případě to rozhodně zažívám častěji, než předjíždím na těsno cyklisty (čti: předjíždím cyklisty normálně s odstupem, ale kokota na kole ve městě, co se mi za jízdy v křižovatce napere nesmyslným způsobem před nebo vedle auta zažívám poměrně často).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: Tak hlavně když si ho člověk opravdu pořádně přečte, tak zjistí za a) že autor článku moc nerozumí statistice b) že to vlastně v Auto-Matu dělají dobře a data čistí docela rozumně :) a žádné skandální odhalení se nekoná.

GLOBETROTTER: Když auto těsně předjede cyklistu a buď ho pošle do škarpy poryvem vzduchu (kamiony), nebo cyklistu jenom rozhodí, nebo mu dokonce i ťukne řidítka, máš cyklistu ve škarpě a auto pokračuje dál jako by se nechumelilo a cyklista tedy nemá vůbec žádný důkaz o čemkoli, čí je to vina? Tolik ke statistikám.

A teď si schválně zkus odpovědět na otázku, jestli je častější těsné předjíždění, nebo lumíci kteří budou schválně páchat sebevraždu skákáním do auta. Já tedy mám jistou představu. To druhé jsem ještě neviděl, to první se dá počítat ks/h.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SITH: Jihlava. Ale mám dojem, že už je to starší. Snad loni se to stalo, nejsem si jistej.
    SITH
    SITH --- ---
    rodinka na přechodu ... ale vypadá to že to dali

https://x.com/BiciBandido/status/1701410554319958408?s=20
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFM: 1) rozporujou pouze interperataci - rozhodně nic neupravujou
    2) v kombinaci s dikcí toho článku... mno... "autobilble" na euru, to je hodně authentický
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    CAIDEL: Zadal jsem jen jízdní kola a jejich střety. Podíl na celkových nehodách je až obludný na to jaká je to sezónní kratochvíle. Nicméně více mne tyhle vši silnic nezajímají. Používám to spíš k rozporování různých rychlostních radarů v místech kde se 10 let nestala třeba žádná nehoda.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    FORTRESS: Však to vše vychází ze stejného zdroje. A pak už je to jen o interpretaci. A třeba vůbec nevím, odkud jsi vytáhl tvá čísla: Já třeba vidím letos 8403 nehod, z toho 6885 zaviněno řidičem motorového vozidla (nemotorové 506).

Samonehoda je, když si někde cyklista rozbije sám držku (což je celkem běžné). A dost často je to i mimo provoz. Aby ovšem mělo auto samonehodu v Praze, to už tak běžné rozhodně není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam