• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FRK_R23: Neni, pouze je videt, ze se zastavi vprostred prechodu, a zacne na toho ridice nasrane gestikulovat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    A co mu ten chodec říká? Neni mu moc rozumět...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOCKINEZ: To je fakt dobrej kriplfight :ú
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DOCKINEZ: Vicemene dokonalej cripplefight, potkali se dva dementi. Ridic zastavil, chodci se to nelibilo, zacal picovat, ridic na nej nemel naladu, chodec zacal bejt agresivni a uplne zbytecne to vyhrotil. Kdyby normalne presel, nic by se nestalo. Ridic je kokot, mel pockat, az se pesi vyvzteka a konecne prejde.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Mě přijde že někteří lidi se chovaj podobně jako na silnici vyděšená zvěř, zažil jsem to už několikrát.

Chodec stojí na u přechodu, svítí červená, nakročí do silnice, rozhlídne se, vidí přijíždějící auto a zastaví se, čeká až auto přijede blíž a pak se rozejde do silnice, když ho auto málem sundá a vytroubí tak kouká jak kdyby mu ulítli včely.

Nějaká chyba v evoluci asi.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: bohužel nic, v normální zemi by zakročila policie, u nás smolík :/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: Prave ze vubec nic, velke cerne prazdno.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Takove to, kdyz s autem stojite na cervene a pred vama prijde k prechodu matka se 3 detma ve veku 4-8 a i kdyz maji cervenou, tak jim pokyne a zacne s nima prechazet pres silnici. Co se takovym lidem honi hlavou nepochopim.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADAMIRA: Tak cyklisti ignorujou tak nejak uplne vsechno, ne jen semafory.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TAX: což už dneska absolutně nic neznamená, v celý praze je něco přes 20 semaforů který ti projetí na červenou zaznamenaj - a pokud u toho nestojí fízl (což už totálně vzdali) a ty semafory jsou tam jenom kvůli chodcům (tzn. nehrozí že tě nabere jiný auto) tak už ty červený naprsoto standradně ignorujou a jako by neexistovali (především kurýři a cyklisti)
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Na tom useku mezi kauflandem a ulici Nad Vrsovskou horou jsou ty prechody 4. 2 jsou na zacatku/konci soucasti svetelny krizovatky pro auta, jeden je u zastavky busu se semaforem na tlacitko a posledni je mezi bez svetel. Je nejmin frekventovanej, ale sem tam tam nekdo prechazi.
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: tam je pro chodce semafor ne?
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Jo, jasne, myslel jsem dva pruhy v jednom smeru. Ja jezdim po Bohdalecky, tam je ten usek kratky, vetsinou kolona, takze rychlostni rekordy tam zas tolik nepadaji, ale stejne idiot v pravem (co tam navic nema ani jet, pac je to bus pruh) nechape, ze kdyz to auto v levem brzdi pred prechodem, tak ma brzdit taky. A pritom i ty rumuni tohle zvladaji...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Pokud viceproudá komunikace znamená "2+2 pruhy = 80+ km/h," (Českomoravská, ač je tam reálně 50) - nedivím se, že se to při rekonstrukci zužuje u přechodů, to je fakt o držku.
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Ja jezdim do prace kazdy den pres dvouproudovku s prechodem bez svetel. A co tam vidim je fakt utrpeni... ridici MHD to samy, uz taky mel malem chodce na skle. To se pak jeden fakt prestava divit, ze je to kazdou chvili nekde pred prechodem zuzeny, cimz cela vyhoda viceproudy komunikace pada...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Nezdá se mi. Jen za minulý měsíc zažito 2x, v Praze.
    BOREC
    BOREC --- ---
    SPM: viděl jsem X krát
    SPM
    SPM --- ---
    NJAL: Hele ale jedna vec se musi nechat, pres to ze projet vetsim mestem autem je o zivot, tak jako chodec prijdes na prechod u dvouproudovky a prvni auta jak se blizis, v obou pruzich zastavi. Pokazdy. U nas jsem snad nezazil situaci, kdy ten kokot v druhym pruhu projede a toho chodce by srazil, kdyby tam vkrocil.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Kolega jednou vykládal, jak někde v Africe měli na nějakém úseku nastříkané vodorovné značky s nápisy zrcadlově obráceně, protože to dělali analfabeti. Na tohle člověk ani nemusí umět číst a psát a stejně to posrali:
    Facebook
    https://www.facebook.com/reel/172097289204750/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam