• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    RALI
    RALI --- ---
    a proc cyklista nepotrebuje pri podjizdeni pred krizovatkou 1,5 odstup od stojicich vozidel, aby ho pak museli vsichni podjeti predjizdet s 1,5 m odstupem. tak je ucastnik provozu, tak at se zaradi na konec fronty :) osobne objizdim cyklisty idealne u druhe krajnice a pokud neco jede proti, tak radsi vubec...a ve mestech to je uplnej labuz s nima a nejlepsi jsou duchodci, ti to maj na haku uplne, asi plati prednost starsiho :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ja kdyz potkam cyklistu tak cekam, ze bude klickovat, nebude davat prednost, ukazovat smer jizdy taky ne a na cervenou to soupne na chodnik a prejede pres prechod a bude pokracovat dal....a ono jo, ono se vetsinou stane nektera z techto veci nebo jejich kombinace. Pripadne jede po chodniku, kde musi lidi uskakovat. Ale to mi nastesti v aute nevadi, to je problem chodcu, ze si nezaridili 1,5m odstup :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LOGO: ja uz toho treba na kole moc dnes nenajezdim, ale za mlada jsem sam jezdil i na snehu.. vlastne to byla stejna legrace, jako kdyz clovek vytahne auto na prazdny zasnezeny parkoviste :-)
    LOGO
    LOGO --- ---
    DANYSEK: v tom, že maníci pro který je asi sport sprostý slovo nechápou, že někdo může jezdit na kole i v zimě, když počasí dovolí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FORTRESS: a ted si predstav tu hruzu, ze existuji i zimni plaste na bicykl... :-) Jsou lidi, co to proste bavi, umi se na to oblect i do zimy...
    at se kazdej dopravuje tim, co mu vyhovuje... v cem je problem?
    KRTEQK
    KRTEQK --- ---
    tvl tahle skupina je total homo
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FORTRESS: To spíš něco říká o tobě.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FORTRESS: Jsem holt asi kokot co jezdí na kole do práce:)
    Nejezdím jen když to klouže/mrzne a je to o držku...
    SITH
    SITH --- ---
    Já když potkám cyklistu, tak si řeknu že bych to mohl být já, kdybych nebyl líný prase
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    FORTRESS: mam to stejne, mezi lednem a prosincem, vcetne
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    To já když potkám cyklistu mezi listopadem a březnem tak si říkám co je to za kokota.
    JOPS
    JOPS --- ---
    jsem ridic, jsem i cyklista a za sebe bych nejradsi nekterejm ridicum rozkopal drzky. Dokazu zkousnout, ze kdyz jede v proti smeru auto, ze ten co me predjizdi me div nenatlaci do pangejtu (prece nebude kvuli debilovi na dvou kolech zpomalovat), ale do pici, kdyz je volna silnice, nikde nic, tak proc ty hovada se te nekdy snazi sestrelit zrcatkem? Jezdim u kraje, nesnazim se blokovat pul silnice, blikam, ale dneska me predjelo asi 10 aut a z toho bych pulce nejradsi dal do drzky.

tenhle obrazek to vystihuje suprove

LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ZVIRATKO: Mě kontrolovali nad Pohořelcem u Pyramidy tak patnáct let zpátky. Jel jsem na kole asi ve dvě ráno z práce a šli zjevně najisto na chlast. Jenže ouha, nic. Tak mi nasraně s baterkou prohlíželi kolo, jestli mám krom osvětlení i odrazky. Taky hovno. A tak mě s neúspěchem nechali bejt. :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COWBOY: no precti si § 53, popsany to tam mas vcelku srozumitelne...
    a pokud neco zakon nezapovida, pak at se ti to libi nebo ne, cinit tak je mozno
    RANO
    RANO --- ---
    COWBOY: A ten problém, proti kterému brojíš, je přesně co? Že někdo kvantifikoval bezpečný odstup a ty kvůli tomu musíš otočit volantem? Anebo to, že cyklista není nucený použít stezku pro chodce a cyklisty, když je nevyhovující?

Kde se ti tam vzala cyklostezka, když v článku je stezka pro chodce a cyklisty?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    COWBOY: Cyklista+1.5 m = auto+bezpečný odstup.
    Ale chápu, to že někdo může být stejný účastník provozu jako auta (tj. ani jeden z nich není privilegovaný) a zároveň je potřeba se k němu chovat jinak (protože má jiné fyzické dispozice) je relativně náročný koncept.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Za chvíli se dozvíme, že chodec se může vysrat na chodník a chodit jenom po silnici, protože je taky účastník provozu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    AXTHEB: No to právě nestačí. Musím mu dát 1,5 metrů odstup. Přitom je to podle NSS stejný účastník silničního provozu jako auto nebo chodec a těm takový odstup dávat nemusím. Sorry, ale ta argumentace NSS mi přijde prostě hloupá. Nechápu, že se proti tomu nikdo neozval.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    COWBOY: Nemusíš, stačí když ho budeš předjíždět úplně stejně, jako by tam bylo auto.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: Oživlá anekdota ze začátku 20. století! (Jerome Klapka Jerome, Tři muži na toulkách)

V Grosser Garten v Drážďanech jsem jednou narazil na starou dámu, která bezradně a nerozhodně stála na
    křižovatce sedmi cest. Před každou se tyčila na stráži výhružná tabule, odhánějící každého, pro koho ta která cesta
    nebyla určena.
    „Nezlobte se, že vás obtěžuji,“ řekla ta stará dáma, když zjistila, že hovořím anglicky a čtu německy, „ale byl
    byste tak laskav a řekl mi, co jsem s kudy musím jít?“
    Pozorně jsem si ji prohlédl. A usoudil jsem, že je „dospělá“ a „pěší“, ukázal jsem jí tedy příslušnou stezku.
    Podívala se na ni a zatvářila se nespokojeně.
    „Ale tamtudy já jít nechci,“ pravila. „Nemohla bych se dát tudyhle?“
    „Probůh, madam, jen to ne!“ odvětil jsem. „Tato cestička je vyhrazena pro děti.“
    (...)
    „Ale ta cestička nevede ani přibližně tím směrem, kterým já chci jít,“ namítla mi ta stará dáma.
    „Vede tím směrem, kterým byste měla chtít jít,“ řekl jsem a odporoučel jsem se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam