• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    JOPS
    JOPS --- ---
    jsem ridic, jsem i cyklista a za sebe bych nejradsi nekterejm ridicum rozkopal drzky. Dokazu zkousnout, ze kdyz jede v proti smeru auto, ze ten co me predjizdi me div nenatlaci do pangejtu (prece nebude kvuli debilovi na dvou kolech zpomalovat), ale do pici, kdyz je volna silnice, nikde nic, tak proc ty hovada se te nekdy snazi sestrelit zrcatkem? Jezdim u kraje, nesnazim se blokovat pul silnice, blikam, ale dneska me predjelo asi 10 aut a z toho bych pulce nejradsi dal do drzky.

tenhle obrazek to vystihuje suprove

LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ZVIRATKO: Mě kontrolovali nad Pohořelcem u Pyramidy tak patnáct let zpátky. Jel jsem na kole asi ve dvě ráno z práce a šli zjevně najisto na chlast. Jenže ouha, nic. Tak mi nasraně s baterkou prohlíželi kolo, jestli mám krom osvětlení i odrazky. Taky hovno. A tak mě s neúspěchem nechali bejt. :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COWBOY: no precti si § 53, popsany to tam mas vcelku srozumitelne...
    a pokud neco zakon nezapovida, pak at se ti to libi nebo ne, cinit tak je mozno
    RANO
    RANO --- ---
    COWBOY: A ten problém, proti kterému brojíš, je přesně co? Že někdo kvantifikoval bezpečný odstup a ty kvůli tomu musíš otočit volantem? Anebo to, že cyklista není nucený použít stezku pro chodce a cyklisty, když je nevyhovující?

Kde se ti tam vzala cyklostezka, když v článku je stezka pro chodce a cyklisty?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    COWBOY: Cyklista+1.5 m = auto+bezpečný odstup.
    Ale chápu, to že někdo může být stejný účastník provozu jako auta (tj. ani jeden z nich není privilegovaný) a zároveň je potřeba se k němu chovat jinak (protože má jiné fyzické dispozice) je relativně náročný koncept.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Za chvíli se dozvíme, že chodec se může vysrat na chodník a chodit jenom po silnici, protože je taky účastník provozu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    AXTHEB: No to právě nestačí. Musím mu dát 1,5 metrů odstup. Přitom je to podle NSS stejný účastník silničního provozu jako auto nebo chodec a těm takový odstup dávat nemusím. Sorry, ale ta argumentace NSS mi přijde prostě hloupá. Nechápu, že se proti tomu nikdo neozval.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    COWBOY: Nemusíš, stačí když ho budeš předjíždět úplně stejně, jako by tam bylo auto.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: Oživlá anekdota ze začátku 20. století! (Jerome Klapka Jerome, Tři muži na toulkách)

V Grosser Garten v Drážďanech jsem jednou narazil na starou dámu, která bezradně a nerozhodně stála na
    křižovatce sedmi cest. Před každou se tyčila na stráži výhružná tabule, odhánějící každého, pro koho ta která cesta
    nebyla určena.
    „Nezlobte se, že vás obtěžuji,“ řekla ta stará dáma, když zjistila, že hovořím anglicky a čtu německy, „ale byl
    byste tak laskav a řekl mi, co jsem s kudy musím jít?“
    Pozorně jsem si ji prohlédl. A usoudil jsem, že je „dospělá“ a „pěší“, ukázal jsem jí tedy příslušnou stezku.
    Podívala se na ni a zatvářila se nespokojeně.
    „Ale tamtudy já jít nechci,“ pravila. „Nemohla bych se dát tudyhle?“
    „Probůh, madam, jen to ne!“ odvětil jsem. „Tato cestička je vyhrazena pro děti.“
    (...)
    „Ale ta cestička nevede ani přibližně tím směrem, kterým já chci jít,“ namítla mi ta stará dáma.
    „Vede tím směrem, kterým byste měla chtít jít,“ řekl jsem a odporoučel jsem se.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    COWBOY: Chodím pěšky, jezdím MHD, jezdím na kole, jezdím autem. Proč? Má to nějakou relevanci k čemukoli?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CAIDEL: Ty jezdíš na kole?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    COWBOY: To, že cyklostezka vede podél nějaké silnice ještě neznamená, že vede někam kam cyklista jede, nebo že už existovala tam odkud cyklista jel. Mezi silnicí a stezkou často nelze libovolně přejíždět, takže pokud se chceš připojit v půlce úseku, nebo v půlce odbočit, stejně musíš na silnici.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    COWBOY: driv byla v zakone povinnost, ted uz tam neni (aspon myslim), nevim ale konkretne nic o tomhle pripadu a nedivil bych se nicemu... uz jsi nekdy videl policajty kontrolovat povinnou vybavu kola? Politicka objednavka je holt jina.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Může jet cyklista po silnici, když má hned vedle stezku? Verdikt soudu vnesl do sporu jasno - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muze-jet-cyklista-po-silnici-kdyz-ma-hned-vedle-stezku-verdikt-soudu-vnesl-do-sporu-jasno-40455334#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
    Takže podle NSS je cyklista rovnopravny účastník provozu, akorát při jeho předjíždění musím jet autem pangejtem v protisměru. Tohle rozhodnutí je podle mě velká chyba a nesmysl. Když má vedle cyklostezku, tak by měl jet po ní.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    WARSHEEK: tys musel mit hodne blby Stedry den :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    WARSHEEK: Jestli je z Brna a vidí ty strejce a tety v uniformách MP, tak se mu nedivím :-)
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    VYWERN: Zatímco před přestřelkou sis myslel, že u policie žádní borci nepracujou?! Boha😔
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MVEK: Nojo, za normální viditelnosti. Jenže ono to bohužel nepřepíná na potkávací při normální neviditelnosti (ano, ano, MĚLO BY, to je zcela nepochybný fakt. A úplně k ničemu, neb se to v praxi neděje), takže zejména v podvečer jezdí hromada ninjů, co jsou vidět jen jako pohyblivý stín. #vyzkousenoZaVas
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRISSIE: Prakticky denně. Najíždění z vedlejší na hlavní, kde velká část aut z jednoho směru odbočuje vpravo právě do tý vedlejší. No a poměrně často se stává, že zrovna je volno z druhý strany hlavní, z týhle strany jedou tři auta, čekáš, až přejedou - a co? Jasně, bez blikání (PROTOŽE MÁME SVOJE DŮVODY NEBLIKAT, ODBOJ VOLE PYČO) všichni tři kolem rohu doprava, a v tu chvíli je z druhý strany zase šňůra. Takže dalších pár minut si postojím i s kolonou, co se tam úplně zbytečně udělala za mnou.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Tak jsem si dal v tydnu cestu na dalnici v docela hustem desti a musim teda pochvalit, ze skoro vsichni meli zapnuta svetla. Az teda na auto celni spravy, ktere jsem problikl a jeste jim ukazal at si rozsviti a jen blbe cumeli. Dodavkar o par km to pochopil a podekoval. Ale nehci hejtit policii obecne. Po tech zaberech ze zasahu na fakulte tam pracuji i fakt borci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam