• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Že prej si to mám nastříkat holicí pěnou a pak už se to mlžit nebude... ;)

Fakt nevím - odmlžit sklo trvá asi tak 30 sekund i se studeným motorem, to asi ruka zákona pochopí.
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: jo, nehledě na to, že když to v autě nemáš, tak jít někam 10km pěšky koupit utěrku taky není zrovna praktické :-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KELDA: Zrovna tohle jsou takový rady... no nevím.. že prej nemám odmlžovat sklo zevnitř protože - snazší a jednodušší bude ho zevnitř otřít suchým a čistým hadrem nebo papírovou utěrkou. Tuhle chybu jsem udělat doskrát na to (tzn. jednou) abych věděl jak si nejlíp udělat kocoury..
    KELDA
    KELDA --- ---
    Muž ukradl v Ostravě nastartované auto. Vzápětí srazil dívku na chodníku a ujel - Moravskoslezský deník
    https://moravskoslezsky.denik.cz/krimi/muz-ukradl-v-ostrave-nastartovane-auto-vzapeti-srazil-divku-na-chodniku-a-ujel-2.html

Všiml jsem, že stejně, jako přibývá řidičů, co neví kde mají ovladání na blinkry, začíná se rozmáhat vystupování z auta a nevypínání motoru. Praktický skoro jednou za 2 dny pred mnou někdo vystoupí z auta, nechá ho běžet, i když nikdo není uvnitř, a jde si zařizovat věci. Upřímně si říkám - to si můžu půjčit?

Navíc je teď v pravidlech, a to i pod pokutou nedodržování, že když nechává u stojícího auta běžet bezdůvodně motor, porušuješ pravidla silničního provozu (viz ZDE. Neříkající nic o tom, že dáváš v šanci své auto nenechavcům co se chtějí projet
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    ZVIRATKO: Ted už rozumím, za formulace mě zmátla. Díky
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    STRACENA: no tak pises ze k otaceni pouzijes protismer a ze o to ti jde, tak ti odpovidam
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    ZVIRATKO: Nerozumim
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    STRACENA: pri otaceni navic smis jet v protismeru
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    STRACENA: Nevím, jestli tě chápu správně, ale když do jednosměrky nevjedeš, tak imho v cajku. Při otáčení normálně blikáš doleva. Akorát pokud z vedlejší něco pojede, tak českej řidič ti tam natuty vlítne. (Třebaže ti má při i otáčení v křižovatce dávat přednost.)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Chtěl bych se na něco zeptat ohledně otáčení v křižovatce. Vím že na světelné se nesmí, na té bez semaforu ano. Může se na všech typech? Konkrétně na téčku s jednosměrkou, když k otočení využiju částečně právě ten protisměr? Jakože do té jednosměrky nevjedu, ale blikat tam budu a využiju k otočení ten úsek před značkou? Jestli je to tedy srozumitelné 😉
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    klouže to

COWBOY
    COWBOY --- ---
    Něco k parkování.

PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    FINSON: Zkus to. Já něco podobného řešil v podzemních garážích. Policajti si pobrali od provozovatele záznamy kamer a ještě ten den mi o půlnoci volali údaje tě paní, co mě ojela :) Když jim dáš aspoň něco, čeho se můžou chytnout, šance je.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: Jsi to ještě nehlásil? Příště bude lepší to nahlásit rovnou (ano, vim, vomrd),
    FINSON
    FINSON --- ---
    FORTRESS: Díky za info!
    + ADAMIRA: Já u toho přímo nebyl, ale mám souseda jako svědka, který si zapamatoval poslední 4 číslice RZ. Auto to taky úplně tuctový nebylo, takže na PČR trochu spoléhám, že ho najdou. Zatím jsme zkoušeli rozhodit sítě sami, ale výsledek zatím žádný, nahlásit to jdu zítra.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GORG: Dement... Skoda ze neni slyset komentar ridice, ten byl asi peprnej...
    GORG
    GORG --- ---
    Vteřina od tragédie: Sanitka ve Zlíně jela ke sraženému chodci, přímo do cesty jí skočil jiný - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/vterina-od-tragedie-sanitka-ve-zline-malem-srazila-chodce-prechod-prebihal-na-cervenou-422724

tohle je fakt ulet...chodec na cervenou a jeste sanitce do cesty
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    FINSON: Já jsem to řešil. Ženská mi nacouvala do dveří a ujela. Nahlásil jsem to policajtům s tím že to bylo Volvo S80 (ne moc obvyklé auto dnes). S kámošem jsme ho pak hledali po parkovištích a nakonec našli. Vyfocený auto + SPZ jsem dodal na policajty. PČR jí vypátrala a podle mě se přiznala (kdyby se nepřiznala tak mám asi smůlu) a oprava šla z její pojistky.

Takže část práce musíš udělat za ně ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: Co na to policajti? Kontaktoval bych je a doplnil tohle info.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jé, tady jsem hodně dlouho nebyl, a přitom řídím slušně :-)
    Nicméně některé věci jsou i ve 40+ letech poprvé, a tak chci se zeptat zkušenějších, jestli jste to už někdo řešil: Nějaká neslušná paní řidička nám nabořila auto zaparkované ve volně přístupném dvoře u domu a ujela. Po ca týdnu jsme náhodou našli svědka nehody, který nám sdělil pár kusých informací, podle kterých by auto mohla vypátrat Policie. Podával jste někdo oznámení v tomto duchu (ujetí od nehody)? Mám se na něco připravit, nebo je to jedno, mám to prostě sepsat a poslat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam