• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Něco k parkování.

PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    FINSON: Zkus to. Já něco podobného řešil v podzemních garážích. Policajti si pobrali od provozovatele záznamy kamer a ještě ten den mi o půlnoci volali údaje tě paní, co mě ojela :) Když jim dáš aspoň něco, čeho se můžou chytnout, šance je.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: Jsi to ještě nehlásil? Příště bude lepší to nahlásit rovnou (ano, vim, vomrd),
    FINSON
    FINSON --- ---
    FORTRESS: Díky za info!
    + ADAMIRA: Já u toho přímo nebyl, ale mám souseda jako svědka, který si zapamatoval poslední 4 číslice RZ. Auto to taky úplně tuctový nebylo, takže na PČR trochu spoléhám, že ho najdou. Zatím jsme zkoušeli rozhodit sítě sami, ale výsledek zatím žádný, nahlásit to jdu zítra.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GORG: Dement... Skoda ze neni slyset komentar ridice, ten byl asi peprnej...
    GORG
    GORG --- ---
    Vteřina od tragédie: Sanitka ve Zlíně jela ke sraženému chodci, přímo do cesty jí skočil jiný - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/vterina-od-tragedie-sanitka-ve-zline-malem-srazila-chodce-prechod-prebihal-na-cervenou-422724

tohle je fakt ulet...chodec na cervenou a jeste sanitce do cesty
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    FINSON: Já jsem to řešil. Ženská mi nacouvala do dveří a ujela. Nahlásil jsem to policajtům s tím že to bylo Volvo S80 (ne moc obvyklé auto dnes). S kámošem jsme ho pak hledali po parkovištích a nakonec našli. Vyfocený auto + SPZ jsem dodal na policajty. PČR jí vypátrala a podle mě se přiznala (kdyby se nepřiznala tak mám asi smůlu) a oprava šla z její pojistky.

Takže část práce musíš udělat za ně ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FINSON: Co na to policajti? Kontaktoval bych je a doplnil tohle info.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jé, tady jsem hodně dlouho nebyl, a přitom řídím slušně :-)
    Nicméně některé věci jsou i ve 40+ letech poprvé, a tak chci se zeptat zkušenějších, jestli jste to už někdo řešil: Nějaká neslušná paní řidička nám nabořila auto zaparkované ve volně přístupném dvoře u domu a ujela. Po ca týdnu jsme náhodou našli svědka nehody, který nám sdělil pár kusých informací, podle kterých by auto mohla vypátrat Policie. Podával jste někdo oznámení v tomto duchu (ujetí od nehody)? Mám se na něco připravit, nebo je to jedno, mám to prostě sepsat a poslat?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Srážka chodce s tramvají (neslyšíš zaplatíš)
    https://www.youtube.com/watch?v=9a0g81-6ESU
    FACEO
    FACEO --- ---
    SAMOUT: kdyz fakt stoji uz obcas ano kdyz popojizdi 5km/h tak uz tak casto ne ale dle zakona plati to pravidlo i tak
    FACEO
    FACEO --- ---
    PIVECEK: ale btw pokud vim cyklista predjizdet kolonu muze legalne motorkar ne ale i tak ho pustim ofc
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FACEO: Mne naopak prijde, ze v poslednich letech si na to na dalnicich lidi konecne zvykli, a vetsina uz dela ulicku.
    FACEO
    FACEO --- ---
    DANYSEK: jj stejne tak na dalnici samozreme jen tam kde to je mozne

Neraz se mi stalo ze stojim v kolone na dalnici a 500m prede mnou a zamnou a 2-3 auta se mnou u krajnice a delame ulicku
    FACEO
    FACEO --- ---
    PIVECEK: to vim mam vs v praci 7 ;)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    FACEO: Já jezdím na motorce dost a zaprisaham tě, nedělej jim místo vpravo u kraje. Pokud tě bude chtít motorkář objet, udělá to radši z leva, kdy to je pro všechny citelnejsi a má tam většinou více místa.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FACEO: jo, to pak stoji borci v kolone v puli silnice, abys nechal u krajnice misto jak rikas... a kdyz jede sanitka, tak ji akorat brzdi, protoze teprve pak laskave vyrabi nejakou ulicku, ze? :-) Ja teda nevim, pro me je dulezitejsi rychly prujezd IZS nez spechajici borec na kole. Ono i pravidlo o jizde pri pravem okraji vozovky take neni samoucelne.
    FACEO
    FACEO --- ---
    FACEO: ofc ne proto ze by mne tech19 pred tebou nemohlo predjet ale proto ze prumerna rychlost ve spicce je mensi nez 20 km/h ;) na druhou stranu pokud muzu tak radsi pockam a ty auta pustim at nedelam zbytecne kolonu
    FACEO
    FACEO --- ---
    RALI: protoze 1,5m plati pro jedouci auta napr?
    Jako chapu ale osobne kdyz jezdim v praze na kole silne pochybuji ze kdy ses 20 v kolone aut ze se ke mne po dalsi svetla vubec dostanes proto jako ridic se snazim rovnou nechavat prostor aby mne cyklisti mohli pojdet v podstate se snazim stejne chovat jako vuci motorkarum a nechat jit prostor proc bych je mel omezovat?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JOPS: ja vlastne cyklisty i chodce objizdim s maximalnim moznym odstupem, kdyz se mi tam v "pravou" chvili z jakyhokoliv duvodu skaci, tak ani ten 1,5m nestaci a v losim testu s hlavou cyklisty si moc neverim...
    Navic kdyz nikde nikdo neni, tak taky neni duvod ho neobjet protismerem 10metru pred i za, abych ho zbytecne neosmahnul turbulencema z meho mladoboleslavskeho vydobytku:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam