ADAMIRA: já spíš popisuju realitu, jak to tam funguje... souhlasit s tím nesouhlasím, ale je to asi tak to jediné, co s tim mohu dělat. Teda ještě mohu doufat v to, že až zestárnu já, tak budu mít dost rozumu ty papíry vrátit včas; pokud nějaká auta v té době vůbec ještě budou :-)
Jinak prostě... co si budeme povídat, se vzdělaností na těch malých vsích to většinou není úplně nejlepší. Většina tamních lidí v produktivním věku trpí něčím, co bych nazval jako těžké problémy s alkoholem (což zase, vzhledem k tomu že všude je to daleko, se v těch dopravních statistikách nejspíše projeví také...) a bohužel s přicházejícím stářím lidé nezmoudří, ale spíše naopak. Doktoři vydávají posudky, ale faktickou zodpovědnost za ně pak stejně nemají, takže ikdyž to nebude známý, tak se jim nejspíš dědečka zželí, aby si na ten nákup mohl dojet. No a pak to takhle vypadá... U případu z mého okolí alespoň tu řidičskou kariéru ukončila STK a ne nehoda...
Nicméně navzdory všemu bych řekl, že před několika lety ta situace na silnicích byla ještě horší... to kromě staříků, co se plazí prostředkem silnice pod polovinou rychlostního limitu, mezitím ještě lítali mladí blbečkové, kteří neměli problém jet 120 v obci a předjíždět v místech kam nevidí s tím, že když něco vyjede proti, tak předjížděné auto vytlačí do protisměru. Tak alespoň té druhé skupině už asi ty papíry sebrali, pač mě tam dlouho někdo podobným způsobem nenasral :-)