• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    NJAL
    NJAL --- ---
    CATSIAM: Zlata moje Octa 2 z 2006...
    TAX
    TAX --- ---
    GLOBETROTTER: pri stani v kolone by to nebylo zadne drama. urcite se mne to stalo na miste, kde na jizni spojku priteka sporilovska a provoz se nekdy mene nekdy vic zpomali. nezpomaluji pouze brzdenim, spis ubiram plyn, vyuzivam hodne dojezd, obcas vyradim. ten system takove jednani obcas nepobere.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TAX: Jako při stání v koloně? Protože jinak to asi bude rozbitý, ne?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: "Dobrý den, vypnuli jsme vám nesmysl jménem brzdy. Pošlete bitcoin na adresu, nebo něco, díky; pak vám je zas zapnem." To nás taky čeká, moc si to nemalujme narůžovo.

    CATSIAM: Kupodivu (?) starší verze, která drží jen vzdálenost od předchozího, se dá používat úplně příčetně.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jednim z nejperspektivnejsich, a zaroven nejuzitecnejsich, povolani blizke budoucnosti by mohl byt hacker palubnich jednotek aut. Proste nekdo, kdo svym sw zasahem vsechny tyhle nesmysly natvrdo a naporad vypne (mozna by to slo jen otocenim hodnoty v nejakych souboru, kterej rika co se ma pustit pri startu auta, ale cert vi).
    TAX
    TAX --- ---
    CATSIAM: mne stop/start nekolikrat chciplo motor na prazske jizni spojce. v 80kmh provozu to fakt chces. ciste zlo system.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    FRIZER: NJAL: A řekla bych, že bude hůř. Nebude to (zpomalování/zrychlování) dělat jen řidič, ale i samo auto. Aneb moje půlroční zkušenost s novým VW autem, co má adaptivní tempomat + čtení značek + braní rychlostí z mapových podkladů a k tomu senzory kolem dokola a nouzový brždění, mi říká, že tohle by se mělo dávat do aut až to fakt bude vychytaný a měla by tam být možnost to za jízdy vypnout - i to nouzový brždění.
    Aneb pokud jedete tunelem, jedete v prostředním pruhu kolem výjezdu a auto začne brzdit ze 70 na 50, na Rozvadovský spojce z 80 na 50 bez důvodu a před nízkým, "betonovým", příčným prahem nouzově zabrzdí, tak to zrovna za bezpečný nepovažuju (auto jsem dala do servisu, už je tam skoro týden, a jsem zvědavá s jakou mi ho vrátí).
    Ano, vím, tempomat používat nemusím (taky ho většinou nepoužívám), ale chtěla jsem ho vyzkoušet. Ale to nouzový brždění vypnout nejde a už mi to podobně zahňáplo 3x, vždycky za mírného deště.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VIDEO: Řidič si za jízdy měnil registrační značky | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/spz-video-vymena-znacek-policie-praha_2405231138_ako
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRIZER: Tohle lidi delaj i bez socek. Cumi jen pred sebe, s nejakymi zpetnymi zrcatky a jejich castou kontrolou se nezabyvaji. Vsak ten vzadu ma brzdy a kdyby to neubrzdil, bude to jeho vina.
    SPM
    SPM --- ---
    SITH: ke ztracení všech iluzí doporučuju stoupnout si ke stánku se zmrzlinou v horku u nějaké silnice s alespoň nějakým provozem :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FRIZER: Orel Skalní, Symbol Nespoutanosti, on přece nebude používat takovýhle kolektivistický neomarxistický výmysly jako držák! Mobil mu vezmou z rukou jen přes jeho svobodnou mrtvolu!!!!
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    STRACENA: Nechci si ani predstavovat mysleni nekoho kdo ma za jizdy potrebu sledovat socky. Plastovy drzak stoji par korun navic...
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    FRIZER: A copak jde na handsfree sledovat instagram?
    BOREC
    BOREC --- ---
    FRIZER: Tohle taky vubec nechapu
    SITH
    SITH --- ---
    Co handsfree na volání, ale já včera potkal chlapa v dodávce co za jízdy jedl nějaký jídlo z krabičky. Ano, z krabičky.
    V jedné ruce držel vidličku a volant a v druhé měl krabičku s jídlem..... .
    SPM
    SPM --- ---
    FRIZER: Handsfree nefrcelo nikdy. Sparovat to je moc prace :-) evidentne se to stava i u aut, ktere ho urcite maji...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Ted me inspirovala debata vedle a zajima me, jestli to vnimam jen ja. Za posledni dobu se mi stalo xkrat ze to prede me nekdo posle z pruhu do pruhu a celkove me zpomali....obcas to nevydrzim, pridam a predjedu je....ve vetsine pripadu ten clovek neco lovi, cumi do telefonu nebo neco okolo. Ted nekolikrat za sebou go byla zena, obvykle v SUV ruzneho veku...korporatni kosilaci ale podobne....ono uz nefrci hands free, nebo drzaky na mobil?? Dyt je to treba 15 let stara zalezitost....nebo investice do auta byla tak velka ze na hands free nezbylo....?! Nebo nevim...nedokazu si to vysvetlit.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Před pár dny jsem na dálnici viděl auto, jehož řidič dělal 4 přestupky najednou: Jel hlučným "vytuněným" autem, velmi výrazně vyšší rychlostí a přejížděl do jiného pruhu přes plnou bez blinkru. Tak jsem si říkal, co by se k tomu třeba ještě dalo přidat: telefonování, alkohol/drogy, nepřipoutání, jízda bez řidičáku :-)
    #kecy
    NJAL
    NJAL --- ---
    Nizozemsko opět zrychluje, „stovka“ na dálnicích neměla kýžený efekt | auto.cz
    https://www.auto.cz/nizozemsko-opet-zrychluje-stovka-na-dalnicich-nemela-kyzeny-efekt-152576
    SPM
    SPM --- ---
    WARSHEEK: ono je ještě otázka který krok vymáhání selhává... první co přijde je taková ta složenka s tučným písmem: "nezajímá nás kdo řídil, nikdo nepřijde o body, když zaplatíte." Když se vyignoruje tohle, tak oni by měli provést nějakou snahu o zjištění kdo že to řídil a když to nezjistí, tak napaří pokutu provozovateli za to že nezajistil provoz vozidla v souladu se zákonem, bla bla... Tedy při ignorování toho prvního kroku se ještě člověk nestává dlužníkem, nejde po něm exekutor, akorát se mu to může vrátit s vyšší sazbou pokuty :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam