• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RALI: Nojono, proč by právo mělo platit i na lidi, se kterejma JÁÁÁ sympatizuju. To by se mi pak mohlo stát něco podobnýho, ó hrůzo! Právo mě má chránit před ostatními, ale JÁÁÁ ať jsem nedotknutelný!

Ne, nepovažuju to za ekvivalent "neúmyslného zabití při dopravní nehodě v BĚŽNÉM PROVOZU." Jestli tohle ti připadá srovnatelný, tak se asi zabij sám a rovnou, nepoužívej na to auto a ostatní účastníky silničního provozu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RALI: no, ono v nemeckem pravu to tak maji. Pokud jela 180 v miste, kde se jezdi maximalne 70, tak to asi budou zpusoby zabiti, ktere jsou pro verejnost nebezpecne. A to ze to tam ty nevidis je v Nemecku holt irelevantni, posuzuje se to jednani jako celek - tedy nehleda se jen "umysl zabit".
    RALI
    RALI --- ---
    Já tam ten úmysl prostě nevidím. Že je krava, a dostala, co si zasloužila, ok. Ale vražda to není.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RALI: "A teďka pojedu 150+ v protisměru" je co, samice hrabáče? To už se jen dohadujeme o formulaci.
    RALI
    RALI --- ---
    ATOMIKS: výši trestu neřeším, jen mě děsí ta klasifikace trestného činu...jsem měl pocit, že vražda je něco, co vědomě pachas.myslim, že do auta nesedla a neřekla si "dnes zabiju dvě děti a pár lidí zmrzacim"
    RALI
    RALI --- ---
    SPM: zrovna v ty nasi dedine co bydlim je krizovatka (kalasickej kříž s hlavni a vedlejsi), kupodivu dost frekventovana, kde slusny odbocujici doleva najedou ke stredu a odbocujici doprava muzou klido podjizdet. sem tam se najde jedinec, kterej chce rovne a ten radoby odbocovaci doprava zablokuje a to mam chut mu dat petikorunu :)
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: no, je to taky dost častej nešvar, že si lidi doleva nenajdou (ani třeba v křižovatce) a blokujou provoz... a možná ještě lepší je, když někdo dá blinkr doleva, najede si doleva, začne zpomalovat, já ho začnu objíždět zprava (když se tam vejdu) a on se najednou rozjede rovně :-)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SPM: Jo, děda musel být slušnej pilot, když si s Cliem nadjizdel jak s náklaďákem doprava, aby to pak svihnul doleva. Ale stala se podobná věc kamarádovi, dal blinkr doleva, zpomalil, najel si doleva a za ním jedoucí dodavkar ho začal předjíždět a lizli se jen bokama, protože to strhnul. O autě za sebou věděl, jen prostě nečekal že ho začne předjíždět. Stejně to byla jeho vina, protože dodavkar tvrdil, že neblikal. Je to taková šedá zóna, záleží na situaci, případně svedcich, když jsou.
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: No nedělá to prakticky skoro nikdo, jak jsem si několikrát ověřil :-) Nicméně předjetí nesestává z toho manévru, kdy jseš přímo vlevo vedle toho auta - vyjíždíš kus před, řadíš se kus za ním. Křižovatky taky nejsou jenom ve městech, může to být někde v horní dolní, kde se kříží dvě cesty, po kterých toho také většinou moc nejede. A taky se nepředjíždí jenom auta, může po té silnici jet třeba cyklista, rychlostí 5km/h, když to bude do kopce. Takže ano, já to třeba někdy dělám, když vidím, že tam je volno, vidím i do té vedlejší, že je tam volno (protože jinak je prakticky jistota, že mi tam vlítne) a když to stíhám tak, aby předjížděné vozidlo ve chvíli, kdy bude v křižovatce, bylo už mimo mou trajektorii (aby když narazím na podobného, tak mě prostě nenabral). Když se začátkem manévru počkám až za křižovatku, tak už tam třeba nemusí být zase volno nebo dostatečný prostor.

Ale jinak teda to odvolávání a komentáře daného pána mě hrozně baví. Vzhledem k tomu, že za ním jela kolona aut, tak bude počítám jeden z těch, co na okreskách první třídy pojedou 60, čímž vyrobí už velice těžce předjížditelný vláček. Na téhle skupině spravedlivě rozhořčených se mi strašně líbí, jak si vyberou podmnožinu dopravních předpisů, které jsou pro ně naprosto svaté a každý kdo je porušuje je pirát, který by měl navždy přijít o papíry (většinou v této podmnožině je maximální povolená rychlost), ale sám pak porušuje jiné předpisy mimo tuto množinu a když tím způsobí nehodu (najetí si vpravo při odbočování doleva a následné nesledování provozu za sebou, ...), tak se odvolává až k bohu a lamentuje nad tím, že takové předpisy mohl vymyslet jenom blázen :-)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SPM: Tak jasně, ale tipnul bych že bude dost lidí co to nedělá. Nehledě na to, že třeba ten motorkář může začít předjíždět spucasne když tam vjíždí auto. Nevidím žádnou výhodu v tom nechat povoleno předjíždět v křižovatkach.
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: Ono proto se taky v autoskolach uci koukat na obe strany ikdyz odbocuju doprava...
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Ano, chyba odbočujícího, podle pravidel. Nicméně možnost předjíždění v křižovatce se mi taky nelíbí. Nedelam to, přijde mi to nebezpečné. Zároveň se i desim toho, ze když odbocuju z vedlejší doprava na hlavní, tak vlastně můžu čelně potkat predjizdejici auto v protisměru.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-duchodce-pri-odbocovani-srazil-predjizdejiciho-motorkare-na-trest-si-stezoval-az-u-ustavniho-soudu-40481902#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhpnative.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=4&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=nativeSbrowser
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Dnes v Brně (Vinohrady) řidič kloubového autobusu Iveco špatně odbočil a poté se rozhodl na frekventované čtyřproudovce otočit a nevyšlo mu to. Možná zapomněl že má kloubák. Při couvání jsem se bál, že zlomí kloub. Řidiči zablokovaného provozu si to samozřejmě točili na telefony. Pak to vzdal a jel se pár kilometrů dál otočit kolem kasáren.
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    HARDCABB: Jo, to mě už taky napadlo to dát nalevo jak píšeš do těch pojistek.. To bude asi nejmoudřejší. A kabel vést horem pod plasty, jen jsem se chtěl pak ještě zeptat někoho erudovanějšího, jestli to moc nevadí u těch airbagů. Díky za znovu připomenutí s těma pojistkama.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    GEMBIC: nevim nakolik ses pysnej na svoje bastleni, ale ja to radsi nechal zapojit v servisu primo do pojistek, plus mi kabel schovali pod plast, ze vubec nejde videt
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    Zdravím, zatím si marně lámu hlavu tím jak připojit tu dashcam, protože mám uprostřed jen jednu díru na elektriku (Alespoň co vím. :D ) Už mě napadlo to nějak zapojit tam, kde je reprák, ale zatím ještě tápu v tématu elektřina, takže si nejsem jistý, zda-li by to bylo moudrý. Pak je ještě možnost si koupit hodně dlouhej kabel a vést jednu elektriku ze zadu. Nebo do té jedné prostřední dát jinou s delším rozestupem mezi dráty aby bylo možný zapojit jak dashcam, tak i telefon, popřípadě něco dalšího, třeba druhej telefon. Ale to taky nevím, jestli to ta zástrčka vydrží to napětí té dashcam a 2x mobilu. Máte někdo zkušenosti s elektrikou v autech?

pro nyxáky
    https://youtu.be/bi8B8-PkFls?si=SoNVGtghjM58V-xm

PS: Testík kamery vyšel. Už vím že AF ne-e. :D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    tak snad si to podobní příště rozmyslí a budou jezdit závody v Čechách. u nás se za podobný věci dávají tři roky max.

Žena zabila při ilegálním závodě dvě děti. Dostala doživotí | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/zena-zabila-pri-ilegalnim-zavode-dve-deti-prekrocila-rychlost-o-110-kilometru-za_2407251128_edr
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAX: taky jsem to nepochopil. Jo, je tam "drsnejsi", ale zadna katastrofa. Ale trvani te opravy, to je fakt tragedie. Japonci by to meli za tyden hotovy...
    TAX
    TAX --- ---
    velmi, velmi zly povrch. na zaberech je jasne videt, jaky je katastrofalni.
    Auta popojíždějí jen polovinou dálnice. Na Pražském okruhu začalo frézování | Stream
    https://www.stream.cz/domaci-9257/auta-poskakuji-jen-polovinou-dalnice-na-prazskem-okruhu-zacalo-frezovani-65057454#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=vidp.nexttovid
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Tuším litr, ale už je to nějakou dobu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam