• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: Ono proto se taky v autoskolach uci koukat na obe strany ikdyz odbocuju doprava...
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Ano, chyba odbočujícího, podle pravidel. Nicméně možnost předjíždění v křižovatce se mi taky nelíbí. Nedelam to, přijde mi to nebezpečné. Zároveň se i desim toho, ze když odbocuju z vedlejší doprava na hlavní, tak vlastně můžu čelně potkat predjizdejici auto v protisměru.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-duchodce-pri-odbocovani-srazil-predjizdejiciho-motorkare-na-trest-si-stezoval-az-u-ustavniho-soudu-40481902#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhpnative.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=4&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=nativeSbrowser
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Dnes v Brně (Vinohrady) řidič kloubového autobusu Iveco špatně odbočil a poté se rozhodl na frekventované čtyřproudovce otočit a nevyšlo mu to. Možná zapomněl že má kloubák. Při couvání jsem se bál, že zlomí kloub. Řidiči zablokovaného provozu si to samozřejmě točili na telefony. Pak to vzdal a jel se pár kilometrů dál otočit kolem kasáren.
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    HARDCABB: Jo, to mě už taky napadlo to dát nalevo jak píšeš do těch pojistek.. To bude asi nejmoudřejší. A kabel vést horem pod plasty, jen jsem se chtěl pak ještě zeptat někoho erudovanějšího, jestli to moc nevadí u těch airbagů. Díky za znovu připomenutí s těma pojistkama.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    GEMBIC: nevim nakolik ses pysnej na svoje bastleni, ale ja to radsi nechal zapojit v servisu primo do pojistek, plus mi kabel schovali pod plast, ze vubec nejde videt
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    Zdravím, zatím si marně lámu hlavu tím jak připojit tu dashcam, protože mám uprostřed jen jednu díru na elektriku (Alespoň co vím. :D ) Už mě napadlo to nějak zapojit tam, kde je reprák, ale zatím ještě tápu v tématu elektřina, takže si nejsem jistý, zda-li by to bylo moudrý. Pak je ještě možnost si koupit hodně dlouhej kabel a vést jednu elektriku ze zadu. Nebo do té jedné prostřední dát jinou s delším rozestupem mezi dráty aby bylo možný zapojit jak dashcam, tak i telefon, popřípadě něco dalšího, třeba druhej telefon. Ale to taky nevím, jestli to ta zástrčka vydrží to napětí té dashcam a 2x mobilu. Máte někdo zkušenosti s elektrikou v autech?

pro nyxáky
    https://youtu.be/bi8B8-PkFls?si=SoNVGtghjM58V-xm

PS: Testík kamery vyšel. Už vím že AF ne-e. :D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    tak snad si to podobní příště rozmyslí a budou jezdit závody v Čechách. u nás se za podobný věci dávají tři roky max.

Žena zabila při ilegálním závodě dvě děti. Dostala doživotí | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/zena-zabila-pri-ilegalnim-zavode-dve-deti-prekrocila-rychlost-o-110-kilometru-za_2407251128_edr
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAX: taky jsem to nepochopil. Jo, je tam "drsnejsi", ale zadna katastrofa. Ale trvani te opravy, to je fakt tragedie. Japonci by to meli za tyden hotovy...
    TAX
    TAX --- ---
    velmi, velmi zly povrch. na zaberech je jasne videt, jaky je katastrofalni.
    Auta popojíždějí jen polovinou dálnice. Na Pražském okruhu začalo frézování | Stream
    https://www.stream.cz/domaci-9257/auta-poskakuji-jen-polovinou-dalnice-na-prazskem-okruhu-zacalo-frezovani-65057454#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=vidp.nexttovid
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Tuším litr, ale už je to nějakou dobu...
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Kolik si uctujou za 3 fotky? :-) za parkovani chtej 700, ale obrazek davaj jenom jeden :-D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: Nespoléhal bych na to. Otec má z datovky krásné tři momentky v odstupu asi sekundy: na jedné je s oranžovou, na druhé s červenou, na třetí s červenou a za čárou, tuším Legerova x Anglická.
    TAX
    TAX --- ---
    CAIDEL: rekl bych, ze ani nahodou.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: Žiju v domnění, že i po pádu červené je tam ještě třeba vteřina dvě rezervy, než tě to odfotí/vyhodnotí na body/popraví.
    JFM
    JFM --- ---
    ADAMIRA: Ty kamery bývají většinou vedle horního semaforu, takže ve chvíli, kdy padla červená, tvoje RZ už byla mimo záběr.

Pokud by ti to přecijen chtěli přišít, odvolal bych se (a nejspíš úspěšně) z důvodu
    - červenou jsi nemohl vidět, jak dokládá záběr z kamery, tedy jsi ji nemohl ani porušit
    - při rozsvícení žluté jsi již byl tak blízko, že jsi nemohl bezpečně zastavit, čili postupoval jsi přesně dle § 70, odst 2, písm d.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    ADAMIRA: Navíc když by ti to přišlo tak je to bez bodu. To by tě museli zastavit na miste
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JINX: Jasný jako nikoho jsem neohrozil, ale tohle je jedna z těch křižovatek kde jsou na červenou kamery tak mě zajímá jestli mi to přijde nebo ne.

Poslední viditelný frame je oranžová, zkoušel jsem to stopovat a pokud platí pravidlo že oranžová je 3 vteřiny tak bych to měl mít jen tak tak ale OK... Ale stejně, jsem z toho trochu posranej :)
    JINX
    JINX --- ---
    ADAMIRA: To bylo v pohodě imho. Lepší než prudce brzdit a způsobit nehodu. Jednou jsem zastavil na křižovatce na červenou a stejne jsem tam musel na červenou vjet abych pustil hasiče…
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    kontrolní otázka, stihl jsem tu oranžovou nebo mě čeká pokuta, 6 bodů a rok strachu? :/

Trošku jsem z informací na netu zmatený, problém je pokud je jenom část auta za čárou po tom co padne červená? Tzn. pokud bych vjel na čáru během oranžové a třeba v půlce (auta) padla červená - je to stále špatně?

Video:

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TAX: no ale to maj naky inteligentni rozestupy ne? A nedorazej na tebe jak nihilisticky pankaci z MadMaxe:))
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: zelandani vlacky doslova "miluji". pokud se neobjevi passing lane, tak nikdo nepredjizdi. a dokonce ani passing lane nekdy nevyuzijou. jsem takto predjizdel vlacek pomoci passing lane, stihal jsem to tak tak, ale rozhodne bezpecne. a dilino v cele vlacku me presto udal. :D ani na zelandu neni vsechno zuzobajecne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam