• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Někde jsem četl, že japonské taxíky mají automatické zadní dveře. Jelikož jsou japonské taxíky skoro výhradně jen sedany, tak posuvné dveře nemají. Nevím, jel jsem tam taxíkem jen jednou, seděl jsem vpředu a nepamatuju si, zda se to vzadu otevřelo samo.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Pro zadní *posuvný* dveře. Úplně jiný mechanismus, a kufr má zase úplně jiný tvar než přední dveře...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TRISSIE: Tak některé minivany to mají pro zadní dveře a skoro všechna modernější auta mají automatický kufr, tak vymýšlet není co, jen to namontovat i na přední dveře :-)
    Každopádně ta elektrizace kde čeho (nemyslím teď pohon, tedy motor u elektromobilu) je důvodem, proč bych si nikdy nekoupil Teslu, stačilo mi v ní sedět jako spolujezdec při zkušební jízdě (řídila moje žena).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GLOBETROTTER: dej tomu par let a nejsky inzenyr vymysli i to! :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TRISSIE: OK, nebudu zavírat dveře, ty se automaticky zavřít nedokážou (pokud auto nestojí v prudším kopci) :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GLOBETROTTER: ja cetla k tomu diskusi na novinkach a jsou auta, co se ti zamknou s nastartovanym motorem - a zavrou u toho okynka!
    Byly tam mnohe vesele pribehy, jak tohle auto nekomu udelalo v -10 v noci nekde u lesa/na parkovisti uprostred niceho, kdyz se dotycny chtel jen vycurat...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    FRK_R23: Tvrzené sklo (tempered glass), může vydržet poměrně dost velký naráz, pokud je rozložený na větší plochu. Dá se ale velmi snadno probít tenkým ostrým nástrojem při zásahu do středu nebo na okrajích. Pokud by někoho zajímaly detaily proč, doporučuji mrknou na "prince ruperts drop" :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    LOPIK: Doteď jsem myslel, že jsem paranoidní, když vylézám ven z nastartovaného auta a otevřu kvůli tomu pro jistotu okno a ejhle, nejsem :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Priplatkova a to jeste jenom u nekterych aut :-)
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: o tomto efektu dobre vim. sutr/cihlu bych nehazel, ale pouzil misto kladiva. ale mozna by se mi v ruce rozpadl. :) nebo bych nekoho v blizkosti pozadal o hever z jeho auta. snad se to jeste dava jako standardni vybava.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Je to tak, rozbít okno u auta neni vůbec prdel ani s kladivem :)
    _AHMED
    _AHMED --- ---
    Znamej kdysi stejnej problém.. auto se zamklo, akorát bez dítěte. Nakonec kámen, ale těch ran co to boční okno u spolujezdce vydrželo bych dám nečekal. Každopádně je lepší rozbít stahovací okno ve dveřích, než to za ním, u kufru. (Cena, práce, dostupnost)
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: Kdyztak to natoc ;-)

https://youtu.be/j95xgEBu56s
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAX: já třeba fakt nevím, kde bych v centru města hledala volnou cihlu nebo šutr.. a jako rozebírat dlažbu nebo odlamovat obrubníky je přece jen trochu hardcore.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Chápu že u sebe každej nemá po ruce duct tape, ale u starších aut to jde i holýma rukama. Tu stahovacku přepereš.... Prostě jen takovej tip, když nejde tolik o čas, může být levnější než rozbitý okýnko skočit do obchodaku.
    Is it possible? Opening car window with a TAPE! | Archie5 #Shorts
    Is it possible? Opening car window with a TAPE! | Archie5 #Shorts
    https://youtube.com/shorts/yJEYGky7Wv8?si=H-XhzYSAxWm6dmVU
    TAX
    TAX --- ---
    LOPIK: proste bych okamzite hledal cihlu nebo sutr, volat mestaky by me fakt nenapadlo. jsem holt asi prilis samostatny.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: ale odborně! a to, na kterým je největší marže! :-)

ale navážno - volat hasiče / policii v okamžiku, kdy je malé dítě samo někde, kde být samo nemá - ať už v zamčeném autě, nebo v zabouchnutém bytě/domě - je naprosto legitimní a v pořádku. Dělat to jen proto, že se někomu nechce volat zámečníka, ale klidně by to na toho zámečníka počkalo, se může pěkně prodražit, protože oni samozřejmě zámečníky dělají neradi a ten uváděný "důvod zásahu" na místě prověřují a pokud to vyhodnotí jako bezdůvodné, tak to posílaj do přestupkového řízení.
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: ... a servisák by pak ve finále rozflákal okénko... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SAMOUT: mrtvý by být ještě nemuselo, ale daleko by k tomu nemělo.

Skvělá case study z Austrálie:
    Case study 2
    A customer outside a supermarket found a 6-year-old boy, a 4-year-old girl, and a 2-year-old boy in a locked car with the windows closed. After unsuccessfully attempting to attract the children’s attention the customer called 000. Police and paramedics were able to get the 6-year-old to unlock the car door. Paramedics reported the children were unresponsive, disorientated, flushed, and profusely sweating and had delayed reflexes.
    The children were placed in the shade under a tree and given fluids for re-hydration; they regained alertness and began talking within 30 minutes. The children had been in the car for 10-20 minutes. The outdoor temperature and humidity were 28.9° and 60%, respectively, and the estimated temperature inside the car was greater than or equal to 43.3°. Paramedics reported that the children had classic signs of the onset of heatstroke. Another 5 – 10 minutes would have been life threatening.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TRISSIE: Za hodinu by tam mela servisaka a mrtvy dite, tomhle vedru by imho nemelo sanci tak dlouho prezit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAX: v tomhle počasí fakt není na co čekat, teplota roste s každou minutou a u takovýho mrněte jsou ty statistiky dost neúprosný - ženská byla duchapřítomná a řešila víc bezpečí dítěte, než škodu na autě. Za hodinu by tam měla servisáka... a dítě s kritickým úžehem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam