• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Ne, jen Lukačovič nakoleluje dezo light, a Novinky poslušně vyrábějí umělohmotné Spravedlivé Rozhořčení. Nová stání nad 5 ks, páč couvání ven z parkoviště tam už má nějaký zářezy na pažbě.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Ještě ke světlům, zrovna dneska jsem si říkal, že je super, že se ochladilo a už zase nebudu za tmy na okreskách potkávat neosvětlené cyklisty v černém oblečení a bez odrazek a pár minut nato jsem potkal dokonce dva...ti lidi fakt nemají rozum.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    NJAL: nejen generační, ale i "rozměrový". Přibývá spousta aut, co mají světla proklatě vysoko. Třeba zmíněný kodiaq má světla cca 90cm od země a myslím, že třeba takový Yaris Cross je má ještě výš. Pokud sedíte v nějakém nižším autě, tak to je skoro úroveň očí.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    TAX: Takže ho měli nechat jet?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DANYSEK: ono to teda neni tak fantasticky, jak to zni - jde o to, ze pozemky/budovy s 5+ parkovacimi misty by mely mit moznost otoceni pred vyjezdem na vnejsi komunikaci, tzn aby nebylo nutne z nich couvat do hlavni silnice.
    Marne premyslim, jestli jsem nekdy potkala misto, kde by to splnene nebylo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Já si říkal zrovna včera v noci, když jsem šel normálně v Praze po ulici, jestli už to trochu nepřehánějí , projížděla kolem mě policejní škodovka (asi Kodiaq? něco vyššího, normálně v barvách) a viděl jsem jen spoustu oslňujícího světla, dokud neprojela (že je to policejní škodovka s majáky jsem poznal až zezadu). Nebo tihle příslušníci jezdí po městě s dálkovejma. 🤷‍♂️
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPIKE411: Tohle je na nasich silnicich doslova "generacni problem", setkava se nekolik generaci aut, a ty, co umi alespon trochu detekovat protijedouci auta, zase nedetekuji starsi slabsi svetla. Mam halogeny bezny v letech 2006 a dnes je to dost peklo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Headlights are too bright! But US experts say they’re not bright enough | Well actually | The Guardian
    https://www.theguardian.com/global/2024/oct/31/headlights-too-bright
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Nemcum hrabe... :-)
    Severoněmecký Kiel chce zakázat couvání při vjezdu na parkovací místa a výjezdu z nich - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-severonemecky-kiel-chce-zakazat-couvani-pri-vjezdu-a-vyjezdu-z-parkovacich-mist-40495562
    TAX
    TAX --- ---
    pricetne rozhodnuti fizlu na zaver.
    iDNES.cz – s námi víte víc
    https://tv.idnes.cz/zahranicni/usa-amerika-tigard-policie-auto-kradene-kradez-loupez-honicka.V241031_162041_idnestv_vojt

honit nekoho 90 km az k Humpolci je kretensky nebezpecne a za me priznak komplexu nasich fizlu.
    SPM
    SPM --- ---
    Jsem se zase pobavil nad erudovaností techniků na STK... šel jsem se dívat do registru na svůj poslední úlovek sbírky historických motorových vozidel, abych si zadal upomínku kdy tomu končí technická. Když už jsem to našel, tak jsem si otevřel detail toho protokolu (technickou dělal minulý majitel, zároveň jako evidenčku). Píšou tam lehkou závadu 3.2.1.2, což je prostě prasklé čelní okno. Docela mě to pobavilo, já to kupoval vyvařené a mimo jiné jedna z věcí, co se vařila, byl A sloupek... Kvůli tomu museli čelní okno vyndat, to jim prasklo, takže se tam dávalo úplně nové okno :-) řadím si to do seznamu kuriozit hned za to, když jsem si to minulé auto nechal vyvařit, po dokončení šlo druhý den na technickou aniž by tam někde byla stopa koroze a stejně mi ji do protokolu napsal. Hlavně může zase nějaká chytrá úřednická hlava přijít s tím, že se nesmí opakovat dvě stejné lehké závady za sebou :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Zastřelit, hned

Opilý otec vezl děti bez pásů, při nehodě vypadly z auta a zemřely. Dostal sedm let - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/brno/zpravy/nehoda-opilost-rychlost-vypadly-z-auta-smrt-deti-otec-soud-vyskov.A241029_123126_brno-zpravy_mos1
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    SPM: Tak mám ještě golfa, ale do něj jsem ještě nelezl.
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: V našem prdelměstě to třeba měří měšťáci, poloručně. Tzn mají nějaký přenosný Ramer, který postaví na trojnožku, každou chvíli někde jinde, ale funguje už samostatně. Takže měšťák buď někde lemtá kafe nebo sedí v autě někde bokem. Do datovky pak přijde klasická výzva o zaplacení výpalného (jinak se tomu ani říkat nedá, zónu 30km/h jim na město s 5,5 obyvateli neschválili, tak si to udělali po svém tak, že na těch 2 km2 je asi miliarda značek s třicítkou a čtyřicítkou) s tučně zvýrazněním, že nikdo nepřijde o body a někde v textu pak dodatek, že z bezpečnostního důvodu nešlo řidiče zastavit a ztotožnit (což je taky píčovina jak vrata).

GEMBIC: německý auta na tebe, pak oceníš, jak krásně se na těch japoncích všechno dělá :-) Já si v nějaké životní krizi do sbírky pořídil jednu německou pomstu, už z ní rok lítá molitan z výdechů topení ven a to znamená sundat celou palubku :-)
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    jó, prd, on by možná šel dát volant dolů a možná bych to protáhnul.. Ale já už pro jistotu vyndal baterku z auta.. :D
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    Největší poděl je ta dashborad/kalkulátor/prostě kde je spotřeba a rychlost, tak to aby se vyndalo se musí vyndat buď volant nebo celej vršek horního panelu. Z nějakýho důvodu se mi nechce lézt do volantu, tak to sundám celej vršek, aspoň se ze zajímavosti podívám jak to vlastně vypadá uvnitř. + možná upraduju repráky, pokud bude potřeba.
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    GEMBIC: Už jsem si i zjistil jak je to u těch airbagů, tak paráda. Za ty tři měsíce přibyli i nějaký informace z elektroniky i elektrotechniky, tak se těším. Vyndal jsem si zepředu i klakson a přemýšlím, že si pomocí arduino uno udělám podobnou hračičku jako má tesla s těmi custom klaksony. :D
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    FRK_R23: Jestli to není android, tak není.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GEMBIC: Není vykrádání autorádií už dneska trochu pasé?
    GEMBIC
    GEMBIC --- ---
    Tak už jsem se k tomu odhodlal.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam