• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KULA: Fakt dobrý, já bych tohle celý nedal, klobouček!
    Autem projetý Tyrolsko, venkovská část Lombardie, část Benátska a tím to asi víceméně končí. Zbytek Itálie jako pěšák a i to stačilo! Z toho Tyrolska a Lombardie pár let denní chleba.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SAMOUT: To nebyla otázka:-) Znám to tam víc než dost.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GLOBETROTTER: Ne 😀. V nemecky mluvicich castech uplne nahore teda sem tam jo.
    KULA
    KULA --- ---
    GLOBETROTTER: od zhora dolů a odspodu nahoru. A btw viděl jsem za celou dobu 2x Ferrari a 1x naražený nárazník v Římě. Jinak žádný nehody nebo nebo...
    Neapol byla vtipná no :D ale dostal jsem jeden jediný klakson v Messina na Sicílii, ale byl nevynucený, čistě z principu přišel.

SITH
    SITH --- ---
    KULA: haha, přesně. Já byl letos až dole v Umbrii u Perugie a jezdilo se mi tam dobře. Sice první dva dny nervy a zpocený ruce, ale jak jsem si na to zvykl, tak to bylo fajn. Nikdo se netahal jak hnůj a když se někdo lepil na prdel, tak hned předjel. Jen teda ty silnice jsou dost na pycu
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KULA: Hlavně jsi nenapsal, zda jsi těch 5 tisíc urazil dálkově (a zda jsi tedy poznal dost velkou část Itálie) nebo jsi to projezdil během těch 2 týdnů v jednom regionu. Protože ono je rozdíl jezdit ve Sterzingu (kde místní blikají i při výjezdu z kruháče) nebo v Neapoli (kde je červená doporučením a jednosměrka je sprosté slovo).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KULA: Hele, a na co je blinkr, vědí taky?
    SPM
    SPM --- ---
    PIKACZU007: Otázka je, jestli už dávno na tom nejsme ještě daleko hůř :-) Stejně jako se nadává o východních řidičích... ale před měsícem jsem 2x v pátek odpoledne projel dodávkou Sarajevem a tam a zpátky. Dát si tohle cvičení v Praze, tak si radši hodím provaz :-)

PIKACZU007: zajímavý, ikdyž by ještě bylo zajímavé nějaké porovnání absolutních čísel vs čas. Když vezmu, co vidím, tak podobnou trasu v podobné časy jezdím 8 let. A za poslední 1-2 roky mi přijde, že to šlo hrozně do kopru. Co jsem ráno jezdil 45 minut teď pod hodinu nedám. Večer po té šesté jsem na té silnici byl skoro sám a jel jsem půl hodiny. Teď to dost často trvá těch 45 minut a zaseknu se na x místech (zúžení na spojce do dvou pruhů, atd). A v pátek odpoledne je v rámci svého zdraví lepší snad ani nikam nejezdit :-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KULA: Škoda jen že neví co jsou značky nebo čáry na silnici :)
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    KULA: Itále je šílená škola zenu řidiče :D
    KULA
    KULA --- ---
    Mě teda letos prospělo 14 dní v Itálii. Urazil jsem tam 5kkm a odnáším si z toho jedno. Vědí na co je plyn, na co je brzda a hledí si především sami sebe a toho, aby byli brzy doma u své rodiny. Je to ideální terapie pro ty, co jezdí furt dokola pražské vyprcávky, poskakuje ve frontě 20 minut před semaforem a tlakují si žílu v krku při počítání všech těch aut, co ho předběhli ve vedlejším pruhu aby se u světel přiřadili. Co tím chci říct? Ne agrese, ne zmrdoviny s blokováním, ale dynamika s myšlenkou, že můj čas je drahý.
    SPM
    SPM --- ---
    KULA: Jo, to v zásadě sedí, ale chybí ti tam ta poslední vlna po devátý hodině :-) To jsou sice taky ty silnice nacpaný, ale všichni v těch autech jsou spíš busy z telefonování a čumění do mobilů. Takže to sice nějakej velkej řidičskej nadprůměr taky neni, ale nejsou tak nervní jak ti všichni předtím, nevytlačujou tě pak z dálnice, když jsi v obci před ní nejel 80km/h na třicítce jako oni (to se mi přesně naposled stalo, když jsem omylem vyjel dřív) a tak. A asi je teda tolik nelákaj benzinky na Bohdalci, byť teda na spojce v úseku mezi D11 a Počernicema taky jezdí virtuálními pruhy :-)
    KULA
    KULA --- ---
    SPM: záleží, máš různý vlny. Mezi 5. a 6. ranní jezdí ti, co se potřebují někam dostat, takže to jede. Pak začne mírně přituhovat, jede dělný lid co začínají před sedmou. Furt to nějak ale jde. Po 7. ranní nastupují otlačená kolena v SUV co vezou haranty do školky a diví se přitom, že je hodně aut. To už je jiný formát šoférů a je to znát, pomalé rozjezdy nebo naopak "když já čekám, tak žádný zipy kolem mě nebudou". Nakonec nastupuje PrimeTime, korpo tekoucí nervy, trasa na 15 minut ale smrdí tam hodinu. Klaksony, agrese, vztek, slzičky a upocené dlaně. A já jim tu pohodu přeju, můžou se ráno hezky prospat a smrdět od 9. do 17. v kanclu, těšit se, že ten butthurt co zažili dopoledne zažijou zase v podvečer.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SPM: Dělají to ty co si myslí, že tím vlastně neporusujou pravidla, zkratka. Jakože vychcanci jedou rovnou bus pruhem a je jim to jedno.
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: tam jezdím denně, ale tohle tam úplně nevidím. Respektive sem tam nějaký ten kokot jede tím bus pruhem a na konci se rve do toho pruhu, co jede rovně, ale přes benzinky ne. Ale já jezdím relativně pozdě, takže ty excelový lopaty, který vyhodí z korporátu, když přijdou o minutu později do kanclu, už asi dávno ťukaj čísla :-) (občas už jenom když ráno vyjedu dřív, tak mi přijde, že je na tý silnici podstatně víc nervních pitomců)
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    SPM: Benzinka v Liberecké mezi Prosekem a Holesovičkama je tím taky proslavená. Plus tam je ještě odstavný pruh, takže lze najít ještě větší kokoty, co to jedou pruh-benzinka-pruh a někde dole se zařadit..
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    Pouštěl jsem před sebe BMW, které uhýbalo z pruhu pro IZS, sanitce. Ale neblikala, takže asi v pohodě. Jen co projela, vrátil se zpátky.

Pak stojím na vedlejší, před přímou hlavní. Dvě auta přede mnou, první nemůže jet, protože v přímém směru na vedlejší za křižovatkou pracují popeláři. Auto předem mnou dá zpátečku, málem do mě napálí, objede to první zleva a pokračuje doprava k semaforům, kde pak stojím vedle něj...
    Tohle chování by se mělo učit v autoškole, když jde o standart.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SPM: A v Bohdalecký, tam se dá jet kus bus pruh -benzinka-bus pruh-benzinka a jsi krásně na křižovatce. Tam je to vždycky v zácpě přehled kokotů.
    SPM
    SPM --- ---
    NYKRUK: Kdyby jenom v centru, z ty OMV benzinky 3km pred Barrandakem je taky zavodni draha, aby pulka kokotu v te nekolika kilometrove kolone byla o 10 aut vpredu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam