• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TRISSIE: Se zamklým volantem by z tý silnice sjela do pangejtu určitě dřív než by se vyplakala s tísňovou linkou a přijeli policajti. Padesátkou se teda taky "neřítila". Ta by řídit fakt neměla i kdyby jí ty brzdy fakt měly přestat brzdit..
    TAX
    TAX --- ---
    TRISSIE: ale hovno. proste za volantem nekdo, kdo nikdy nemel dostat ridicsky prukaz.
    JOPS
    JOPS --- ---
    TRISSIE: to video jsem nevidel, diky za nej
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOPS: tak ono máš dashcam z toho policejního auta v odkaze :-)
    Video shows Illinois deputy save pregnant woman in runaway car after brakes fail
    https://www.nbcnews.com/news/us-news/video-shows-illinois-deputy-pregnant-woman-runaway-car-brakes-fail-rcna183031

navíc nešlo jen o to, že by jí nefungovaly brzdy, ale zamrzlo komplet řízení ("steering wheel locked up"). Plus klasika silnice z kopce, pravděpodobně lehce namrzlá, kolem stromy, prostě situace totálně v prdeli.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Jsem těhotná, dneska nemůžu umřít, plakala žena, jejímuž autu selhaly brzdy - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/tehotna-zena-auto-illinois-policiste-policie-brzdy.A241210_075011_zahranicni_kurl

ty vole, to je clanek, ritila se rychlosti 48km/h a selhaly ji brzdy a ze tu zatacku nevybere a sjede do jezera. Strasne by me zajimalo, jak vypadala zatacka u jezera a co se stalo. Jestli fakt selhaly brzdy, tak ok, ale rychlost 50km/h neni zase tak nic moc dramatickeho ne? :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PIVECEK: Tyvole ty nebudeš zrovna nejostřejší tužka v penále a kdy si dostal poslední pokutu mě nezajímá, spíš mě trápí že neumíš číst
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    ADAMIRA: Ty jsi dobrý pacient, z čeho vyvozuješ, že bych to měl dělat já? Ale tak kurva ty komunikace cálujeme všichni, tak promiň že očekávám, že tam proběhne nějaký odborný posudek, na základě kterého je možného alespoň trochu očekávat, že se to dělá kvůli bezpečnosti provozu a ne kvůli tomu, aby víc než půlku z těch pokut sežral soukromý operátor a zbytkem se živili úředníci z vesnice, která se náhodou zrovna vyskytuje poblíž dálnice. Jen si nerad nechávám srát na hlavu. Btw já poslední pokutu za rychlost dostal někdy před covidem, tak se tím necítím osobně ohrožen :) Kdyby aspoň ty vybrané pokuty směřovaly do fondu, že kterého se dá pouze investovat infrastruktura, tak to se skripenim zubů zkousnu, ale aby se pakovaly prdelákovy po celý ČR není nic, čemu bych tleskal jako ty.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PALEONTOLOG: no mel by:)) ale stejne ve spicce nekde dycky vytecu, typicky na Podebradsky smer centrum, kdyz se odbocuje vlevo na Prumyslovou na okruh
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAR4NT: tak rozumně to tam poslat by měl dospelěj řidič zvládnout, úspěšnsot akový tlačenky je nakonec docela velká
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PALEONTOLOG: tak vono taky kdyz dodrzujes nejaky aspon trochu pricetny rozestupy, tak je to dost mista na to, aby se tam nekdo myskou nasral, aspon na tom bulharu to tak je, ty pruhy se nerozbihaj na opacny strany hned u svetel..a nektery ty namesicny dementi, co se proberou az vteriny potom, co vyjel ten pred nim, si vo to proste asi rikaj, me taky sere stat nekde na krizovatce 4 cerveny za sebou, protoze diky (vlastne doslova a do pismene ) retardum na zelenou projedou tri auta misto peti.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: postupně zpomaluju víc a víc, ve chvíli kdy má možnost mě předjet tak zase zrychlím a dívám se do zpětnýho zrcátka jak mlátí pěstičkama do volantu a chystá se na třetí bypas :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PIVECEK: a to kde tomu tak je budeš určovat ty, že?

Tohle téma je zbytečný řešit, Vaše dětinská pseoudo-libertariánská logika "můžu dodržovat jenom ty zákony který mě přijdou OK" - je na urovni 5. třídy základní školy a diskutovat o ní je jako hádat se s dítětem který prostě nechce brokolici
    SPM
    SPM --- ---
    MORIARTY: já ji zaplou i měl, ale zrovna tady jsem v tu chvíli asi nekouk a pak bylo pozdě... a ne všude to úplně sedí, pač oni to třeba překreslujou... zrovna s touhle ulicí je paralelně o kousek vedle jiná, kde to ne zas tak úplně dávno překreslili a udělali doleva odbočovací dvoupruh. A jak tudy nejezdím tak úplně často, bylo ráno, mozek vypnutej, říkal jsem si že tam někde dvoupruh doleva byl, viděl šipku na silnici. A ejhle no :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Koukám že s tím přišli až s renovací značení

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MORIARTY: nojo, mi nedoslo, ze v ty situaci to tam bylo podstatne ucpanejsi, nez je na tom foto:)) to pak cumim jen dopredu a pocitam si pro sebe Zelena..1....2....3...4...5, aaa vyborne, uz po 5s se prvni auto rozjizdi...
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    HAR4NT: No jasně, ale SPM ty tabule viděl až pozdě.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MORIARTY: razeni do pruhu mas i nahore na tech tabulich. Nicmene teda ja v aute primarne cumim na cestu, i kdyz jsem si vedom, ze svisle znaceni prebiji to vodorovne...
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    SPM: Na tohle je dobrý mít pořád zapnutou navigaci, která zobrazuje řazení do pruhů. Ale stejně, když mám odbočovat doleva někde, kde to neznám, tak se už několik set metrů držím vlevo, abych se nedostal do podobnejch sraček :)
    Ale dobrý, žes to vydržel, já bych nečekal, že mě někdo pustí, a jel bych rovně a někde bych pak odbočil do správnýho kurzu. Zrovna nedávno jsem někde na Letný bloudil jak holanďan a myslím, že jsem asi dvakrát vjel do zákazu vjezdu, protože tam něco opravujou a oni nejsou schopný dát značku dostatečně dopředu, takže člověk někam odbočí a má před sebou zákaz vjezdu a není místo na otočení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAR4NT: rekl bych, ze vynucenej zio nankonci pruhu dela tak 10% prazskejch RZek. a stejne se vzdycky najde nejaka submisivni pani, co je pusti pred sebe
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ja vcera dupnul na brzdu v blance, aby mi ten sulin zavodnickej nemaboural karu a ja moh klidu dojet domu. aby mu uhnilo pero i s tou rakouskou RZ
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SPM: obcan Moravy byl teda pekny maslo, bezne potkavam carevny v SUV (bily sluchatka v usich included), ale i jiny untermensche, ktery proste vyjedou a pred tim cilovym pruhem si vynutej "zip", typicky U Bulhara ze Seifertky na magistralu pripadne opacnym smerem..
    SPM
    SPM --- ---
    Fakt miluju, že v tom našem banánistánu neumíme nakreslit ani pochcaný šipky na silnici... Takže křižovatka z obrázku dnešní ráno. Stav: ten úplně levý pruh stojí kolonou až úplně doprdele dozadu. Dojíždím k tomu místu tou dvouproudovkou levým pruhem. Že chci do leva vím, koukám na štrůdl aut a vidím na tu šipku se směrem rovně a doleva. Směrníky vzadu přes auta vidět nejsou. Fajn, tak si řeknu, že tu možná ty pruhy doleva jsou dva, v tom pruhu je volnějš, tak tam najedu, že se auta víc rozprostřou... načež se mi vyskytne výhled z obrázku, čímž si okamžitě uvědomuju svoji životní chybu. Fajn, tak to holt projedu rovně a někde se otočím. Žel bohu přede mnou je nějaký vesničan z Moravy, který se na to nachytal úplně stejně, ale svůj omyl řeší tím, že si pustí blinkr doleva a čeká, až ho tam někdo pustí. Což samozřejmě nikdo neudělá, protože je předbíhá. Jsem od toho semaforu třetí auto na tý křižovatce. Čekám tam ČTYŘI posraný červený, než to ten přede mnou vzdá a jede taky někam kam nechce. V zrcátku za sebou vidím někoho, kdo se pokouší o to samé. Ano, možná jsme tři dementi, co neumí řídit... ale vážně se kurva musí kreslit šipka doleva do pruhu, ze kterého doleva jet nejde?

DIVA
    DIVA --- ---
    NJAL: tohle je jedna ze situaci kdy se mi chce brecet. Jak osobaky v obou pruzich svorne jak jeden vuz zpomali jizdu pod kopcem. A ja zrovna TAK potrebuju udrzet motor v chodu, ptz kdyz najednou ztratim v zacatku stoupani, cely vykon jde do kelu a ja se za chvili skrabu zuby nehty tam, kde jsem mohla hezky ladne zrychlit, povyjet si, pak pomalu odklouzat, skoro bez ztrat a ekonomicky. Ne, ja budu funet s otackama na strope ctyricet a lidi za mnou se budou kupit jak harmonika, vztekat se a predjizdet kde nemaji. Lecjakym ridicskym manyrum se da efektivne branit, no tady neudelas nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam