• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NJAL: je to jedna z tech zkusenosti, co fakt nestoji za to.
    Je to strasne na silu a tedy vyrazne pomalejsi, nez cekas. Mela jsem v te dobe desetikilovy batole, paze od noseni vytrenovany, urvala jsem to, ale hodne natesno (nevim, jestli to ruplo az be chvili, kdy jsem zacala zatacet, nebo to na rovnym useku predtim auto nedetekovalo, ale kontrolky se rozblikaly soucasne s tim, co se auto zacalo branit v zatacce, to fakt necekas).
    NJAL
    NJAL --- ---
    FINSON: SPM: Aha, ok. Nemam a doufam, ze nebudu mit tuhle zkusenost :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    SPM: Přesně. Zatímco u auta bez posilovače se s řízením bez posilovače jaksi konstrukčně od začátku počítá, u auta s nefunkčním posilovačem musí řidič přeprat nejen řízení, ale i samotný posilovač, který v tu chvíli klade volantu docela podstatný odpor.
    SPM
    SPM --- ---
    NJAL: Jizda autem bez posilovace a s nefunkcnim posilovacem je dost rozdilnej sport :-) osobak bez posilovace jde celkem v pohode, pokud nestoji na miste. Ale u auta s nefunkcnim posilovacem je dost problem tim otocit i v rychlosti. A pokud to navic vynecha behem zataceni, tak to prekvapi fakt hodne.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Viděli jste Jízdu s Aňou Geislerovou a Buty? Jak v tom kabriu "jedou rovně"? :-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NJAL: Novejsi auta mají jen elektrickou parkovací, ta se ti nemusí v rychlosti ani pustit. Možná se jí nějak zprýčil pedál, že by celý brzdy odešly je fakt nepravděpodobný, určitě ne ve 30 kmh, má to víc okruhů, musí to umět fungovat i bez elektriky samo o sobě. Podle toho videa nejspíš nějak zmatkovala.
    DIVA
    DIVA --- ---
    NJAL: autem ktere vazi pet tun uz bez posilovace nezatocis bud jak bud, tunovym asi jaks jaks jo. Kolik vazilo Trissino netusim, ale sila jejich pazi muze klidne byt polovicni nez tvoje. A zkoordinovat novy rejd s rychlosti kdyz uz jedes rychle a v nic netusicim provozu taky nemusi byt uplne intuitivni. Cili letis tricitkou jak raketoplan, vrestis, pes v kufru na infarkt a potrat skoro jisty.
    NJAL
    NJAL --- ---
    TRISSIE: Co jeji rucka? :-) Jinak autem bez posilovace jsem jezdil 10 let a mohu rici, ze posilovac rizeni je problem jen v malych rychlostech, v 70+ se s tim uz neni potreba prat tak, jako na parkovisti.
    TAX
    TAX --- ---
    TRISSIE: eeeh, kde ze se tady uvadi neco o zledovatelem povrchu? ve videu je videt slusne suchou silnici, auto jedouci tak 20 kmh a je slyset hysterickou slepici.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: njn, ten je totiž úplně blbě.
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: přiznávám se, v češtině :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: clanek v cestine nebo reportaz v anglictine?
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: zrovna zamykání volantu mělo snad už i MBčko a to bez nějaký elektroniky :-)

ale nevim, ten článek je divnej. Že by auto zpomalilo z kopce při vyřazení na neutrál je poměrně dost divný. Takový auto jsem viděl jednou v životě a byl to Jaguar XJS s 12 válcem. Tam doopravdy po puštění brzdy se to s tím automatem rozjelo, zařadilo dvojku a jelo to přes 40 bez dotknutí plynu :-) Brzdy jinak prakticky u všeho jsou mechanický, takže to sice bez posilovače brzdí blbě, ale brzdí. A aby mechanicky selhaly brzdy a do toho se tomu zamknul volant, ale při tom šlo manipulovat s voličem automatu, je prostě divné... a spíše to vypadá na klasický ženský popis závady (a teď do mě :-) ).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LOPIK: v Čechách možná ne, ale v USA můžeš jet se zamklým volantem klidně odteď do čtvrtka, když na začátku jedeš rovně :-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TRISSIE: Se zamklým volantem by z tý silnice sjela do pangejtu určitě dřív než by se vyplakala s tísňovou linkou a přijeli policajti. Padesátkou se teda taky "neřítila". Ta by řídit fakt neměla i kdyby jí ty brzdy fakt měly přestat brzdit..
    DIVA
    DIVA --- ---
    Taky uz jsem se svezla neovladatelnym vozem, nevim moc co ridici zbyde kdyz mu vezmes brzdy a rizeni. Asi jen vira, nadeje a vulgarismy ,)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAX: a jak bys ty řešil situaci, kdy jedeš na sáňkách z kopce v autě, kterému odešlo řízení a brzdy (jo, to jsou ty výhody elektronických systémů), a kolem jsou stromy?

Mně jednou odešel blbej posilovač řízení v sedmdesátce před prudkou zatáčkou. Dodneška se opotím, když si na to vzpomenu.
    TAX
    TAX --- ---
    TRISSIE: ale hovno. proste za volantem nekdo, kdo nikdy nemel dostat ridicsky prukaz.
    JOPS
    JOPS --- ---
    TRISSIE: to video jsem nevidel, diky za nej
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOPS: tak ono máš dashcam z toho policejního auta v odkaze :-)
    Video shows Illinois deputy save pregnant woman in runaway car after brakes fail
    https://www.nbcnews.com/news/us-news/video-shows-illinois-deputy-pregnant-woman-runaway-car-brakes-fail-rcna183031

navíc nešlo jen o to, že by jí nefungovaly brzdy, ale zamrzlo komplet řízení ("steering wheel locked up"). Plus klasika silnice z kopce, pravděpodobně lehce namrzlá, kolem stromy, prostě situace totálně v prdeli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam