DIVA: no ale i kdyz tvou teorii prijmu... tak k zastaveni duvod byl, chtel se zaradit do odbocovaciho pruhu...
- ridic auta cislo 2 ma samozrejme zakladni povinnost sledovat situaci v provozu
- § 19, odstavec 1 proste neokecas... ty musis byt schopen zastavit i kdyz vozidlo pred tebou nahle zastavi...
To jsme zas u toho, ze se ti nekdo prilepi na prdel a pak samozrejme prostor na to zvladnout to nemas. Tvuj ridic cislo 2 vymyslel kraviny - kdy pak jeste zbytecne ohrozil ridice cislo 3 - minimalne by ho asi omezil, coz ale taky nesmi zejo - ale na to se proste pri zmene pruhu velmi rado kasle, system "ja jedu a ty se starej, at si si to dobrzdis" .
Jinak bacha - zakon dokonce krom jineho predpoklada i nouzove zastaveni na dalnici a to v krajnim pripade i v jizdnim pruhu, pokud nelze jinak. I s tim bys mel pocitat (coz opet spis jen pritizi ridici cislo 2)...
Tam jedine, co by mohlo jit k tizi ridice cislo 1 je fakt, ze na odbocovaci pruh nevjel hned na jeho zacatku... ale to je bagatelni prestupek, co ma nejnizsi sazbu (do 1500 Kc), resp. dvojnasobek pokud by to opravdu byla pricina nehody.