• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JOPS: Já tyhlety reklamní letáčky házím rovnou do koše. Spam nikam jinam nepatří. :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM: Já dostal i lísteček za stěrače od mestaku... A pak šupky dupky k nim zaplatit pokutu 🤣
    SPM
    SPM --- ---
    GUMBA: Jako pokuta by i stacila... ale mam trochu obavy, ze se nestane ani to. Hadam ze kdyz zavolám mestaky, tak u tech aut nebudou cekat, az k nim prijde majitel (a zjistili odkud jde) a ani se nepujdou ptat do te restaurace navstevniku, jestli tam maji auto...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SPM: Pokud špatně zaparkované auto nebrání provozu (průjezd hasičů atd.), tak je na 99 % policajti odtáhnout nenechají, pokutu jim ale pošlou. (Odtahovat bys teoreticky mohl nechat sám, pokud by třeba někdo zastavil před tvou garáží, ale opět téměř jistě by to za tebe neřešila policie. Prostě bys to nechal odtáhnout na vlastní náklady a pak to s protokolem po něm vymáhal.)
    SPM
    SPM --- ---
    Nechá se nějak vymáhat zákaz vjezdu u zaparkovaných aut? V listopadu jsem byl na večeři v areálu, který je jinak umístěn v hromadě modrých zón, ale v kuse slepé ulice je zákaz s výjimkou mimo návštěvníky areálu. Samozřejmě v areálu jsme byli prakticky jediní, ale parkoviště úplně plný, protože tam stojí zkurvený čuráci z baráků okolo, co si vydupali modré parkovací zóny, ale pak auto naserou do zákazu... zaparkoval jsem v zálivu co tam byl, tak abych nepřekážel, dalo se projít... nicméně v tom zálivu ne zas tak dávno přibyla žlutá čára... a samozřejmě, že na mě nějakej xindl zavolal měšťáky a dneska mi přišla pohlednice za pěti kilo. Tak jenom jestli příště taky můžu zavolat měšťáky a počkat si, až odtáhnou všechny ty, co tam nepatří, abych mohl zaparkovat správně.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Mi ted vecer z Na Balkane vyjela blobdynka do Spojovaci, prerazovala jsem se z praveho do leveho od Jarova, kdyz tu nahle jsem driftovala stredem zpatky vpravo .) a co ona, no gestikulovala jak na pantomime ,) marne, verim ze to ma devce tezke, kdyz ji nekdo nejspis omezuje imrvere
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Vcera jsem se nasmal. Jedu rano kolem 9 pres Olomouc jako 4te auto v rade. Jedeme vsichni tak 45-50, protoze ulicky a zatacky. Za me se zaradila nejaka pani cca 50 let v dacii a jela mi nalepena za zadkem. Tak jsme tak chvili jeli, tri auta predemnou odbocila, tak jsem zrychlil na 55 tacho a vidim pred sebou cca 100m prechod a jak se k nemu blizi nejaka pani, tak davam nohu z plynu, akorat to tak vyslo, ze kdyz jsem dobrzdoval, ona zacala prechazet, kyvli jsme si na sebe, pohoda. Zacnu se rozjizdet, mrknu do zrcatka zpet a ta babka v daci mi ukazuje fakace :D Ta musela mit teda skvele rano takhle pri nedeli.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Za me v poradku jak to je. Jednou projedes s vis, zbytecne to predem omezovat.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HITMAN47: je to schvaleny tak je to spravne!
    ffs...
    HITMAN47
    HITMAN47 --- ---
    SPM: podobně blbý značení pruhů je při nájezdu na Jiráskův most na Smíchově https://en.mapy.cz/zakladni?pid=101849167&newest=1&yaw=5.819&fov=1.257&pitch=0.424&x=14.4097156&y=50.0739147&z=18&ovl=8 člověka to navede, že má jet pravým pruhem, když chce pokračovat rovně, ale na horizontu najednou překvápko a je potřeba se přeřadit vlevo.

Posílal jsem návrh na změnu přes zmente.to. Odpověď: "Značení je v pořádku dle schváleného dopravně inženýrského opatření (DIO). Na řazení pruhů dále upozorňuje svislé dopravní značení."
    TAX
    TAX --- ---
    VYWERN: mnoho lidi pochopi jenom nasili.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Když jsme u parkování, tenhle/tahle dostal/a RZ asi od nějakého úředníka českého původu :-)))
    Chudák na vozíku kvůli parkování na prasáka neměl/a jak nastoupit
    Ukradeno z FB

VYWERN
    VYWERN --- ---
    _AHMED: ja to jako bonzactvi ani neberu. Je rozdil, kdyz u nas na sidlisti nekdo nahlasoval auta, ze stoji mimo krizovatku v zatacce na parkoviste. Jezdi se tam rychlosti asi 5km/h, vedle porad zustavala 5m siroka silnice, ale proste nejaky duchodce co nemel delat....to bych jako bonzactvi bral.
    Ale nahlaseni tohoto ani nahodou, proste takhle zaparkuje jen arogantni zmrd a na ty se musi jen silou,jinak to nejde.
    _AHMED
    _AHMED --- ---
    MIKEE: Nerad to přiznávám, protože jsem to udělal výjimečně, a bonzaky nemá nikdo rád:) , ale zavolal jsem.
    Výsledek nevím, nečekal jsem.

Jen mě vadí ta lenost. Nechat auto kdekoliv, když můžeš zaparkovat slušně vedle..
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    _AHMED: Reknu ti to takhle, proste v takovejch situacich volej 156, zabere ti to 30 vterin - mestska policie ma malo hlidek, ale kdyz zavolas, tak ji imho poslat musej (a moje zkusenost je, ze straznici co delaj pochuzku na tohle zvysoka serou ..). Po letech vareni krve v zilach uz na to proste nemam naladu .. a ma to vysledky ;) Pravidelnym posilanim hlidky jsem takhle po cirka mesici a pul "zaridil", ze pred prechodem kudy chodi moje deti do skoly uz nikdo neparkuje na prasaka: typicky to byla trojkombinace - parkovani tesne pred prechodem, parkovani mimo zonu a jeste idealne i castecne parkovani na chodniku. Na ten prechod se prijizdi ze zatacky a fakt tam nikdo nejezdi 30, takze i kdyz tam to auto navic nestoji, tak tam lidi co jedou rychle i tak dost dupou na brzdu. Kdyz tam je, tak uz je to i o tom, ze jak se mu potrebujou vyhnout, tak efektivne do ty zatacky prejedou do protismeru a cela situace je o rad horsi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HARDCABB: touché, jestli bychom ho neměli spíš politovat
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    _AHMED: Treba se mu s dvojkou v zile nechtelo podelne parkovat, aby si to neodrel... Nebo to ridila klasicka SUV slepka, ktera dostala ridicak za kozy a neumi to.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Dobrá pecka

Nepozorný řidič sroloval na D1 u Brna škodovku brzdící před kolonou. Policisté ukázali děsivé video - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-nepozorny-ridic-sroloval-na-d1-u-brna-skodovku-brzdici-pred-kolonou-policiste-ukazali-desive-video-40501824
    TAX
    TAX --- ---
    _AHMED: slabe, na trave je spousta mista. :) na starostrasnicke jebka s kombi lolvem nacouva kolmo k cinzaku, necha 50 cm na prosmyknuti se chodcu a fuck off world.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    PALEONTOLOG: minimalne na hlavu by ji mit mel
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    _AHMED: a mel modrou kartu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam