• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: ano, my jako spolecnost si vyrobime... jednak toho cloveka budes sedm let zivit... a sekundarne nejspis spadne do rezimu, kdy vysoce pravdepodobne skonci v nejake forme socialni podpory.
    ADAMIRA: jasne, ale i to, ze podobny trest prevychova lidi okolo systemem "bububu" je iluzorni... takovejch trestu uz bylo... a lidi jezdej nachcani stejne. Je to samozrejme postesk... z roviny, kdy vim ze zadne reseni to defacto nema :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Marně pátrám po tom, proč ten problém stavíš "zničehonic ho společnost zabásla" místo "ožralej zabil dva lidi." Měl dostat množstevní slevu? Vlastně se nic nestalo, když je to v rodině?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: MY si vyrobíme? Přesně naopak: ON si vyrobil.

A teda čím víc dementů, co jezdí vožralí, tohle uvidí, tím větší šance, že si některý neřekne "ále, tak dostanu šestý souběžný zákaz řízení, přinejhorším podmínku." To je ta alternativa, kterou navrhuješ: beztrestnost pro kretény, jen aby nebyli moc smutní.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Yep, problémy z toho mít bude, určitě toho bude kit plnou hlavu.

Až se příště zase vozere a bude nakládat nějaký děti do auta, tak si na to třeba vzpomene ;)

Jakej by podle tebe byl adekvátní trest aby se chudáček necejtil blbě?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: sedm let v base a pak doplatit tri mice... fakt veris, ze to "zafunguje"? Nope, to naopak vygeneruje dalsi problemy... po tech sedmi letech jeste naskacou uroky, zeano... a tak jiste, i exekutori potrebujou mit co zrat :)
    PISKVOR: ten clovek je mi u prdele, uvaha smeruje k tomu ad vyse... jeden spolecensky probem si vyresime, jinej vyrobime.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Proč je ten trest stupidní?

Uprime řečeno podle me je ceskeh soudní systém v drtivý části opravdu nemocnej, ale tady mi to přijde DOCELA ok.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Play stupid games, win stupid prizes.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: obzalovany nevypovidal, takze jeho postoj realne neznas... kazdopadne i uhrada nemajetkovy ujmy se z vezeni resi fakt blbe a ze by odsouzeni po navratu ze sedmileteho vezeni prehazovali prachy vidlema typicky taky pravda neni....

Jo, je to debil... ale ten trest sam o sobe je debilni taky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOOMIX: Hlavně ON je tady ten chudáček ubohej přece. Někdo mu zabil dvě děti a ještě má platit pokutu a sedět, kňů kňů kňů, oběť politického procesu!

Zastřelit málo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Zastavte, signalizovala strážnice na přechodu. Řidič ji srazil, z místa ujel - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/usti/zpravy/nehoda-straznik-policie-usti-skola-srazka-prechod-ujel.A250109_083604_usti-zpravy_grr
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: pořád málo

Děti vypadly opilému otci z auta a zemřely. Extrémně nebezpečný řidič, potvrdil soud 7 let - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/brno/zpravy/soud-nehoda-opily-otec-zemrele-deti-vyskovsko-odvolani.A250108_084209_brno-zpravy_krut
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JOPS: Já tyhlety reklamní letáčky házím rovnou do koše. Spam nikam jinam nepatří. :D
    SPM
    SPM --- ---
    GUMBA: můžu jim to zkusit navrhnout. Ironií je, že mám pocit, že ten areál snad i patří přímo městu :-))
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SPM: No, je to opruz, ale museli byste to tam nějak odlišit: klasicky se používají nějaké kartičky za okno, takže kdyby takové karty areál rozdával svým hostům, tak měšťáci snadno zpokutují vše, co kartu nemá. Dělává se to takto např. u situací "zákaz vjezdu s výjimkou majitelů/zaměstnanců" nebo při parkování v zóně národního parku (rozdávají svým hostům chataři) atd. Nebo by to musel řešit samotný správce areálu a nechat ta "cizí" auta odtahovat/pokutovat...
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: volat mestapo, aby vyjebali ty, co parkuji nespravne. otec ma ve Zline garaz a na placku pred ni rady parkuji klobasy co jdou na hokej nebo do sportovni haly, ale nejsou schopny ujit 500 m pesky. resi to s mestapem a ti uz vedi.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM: Já dostal i lísteček za stěrače od mestaku... A pak šupky dupky k nim zaplatit pokutu 🤣
    SPM
    SPM --- ---
    GUMBA: Jako pokuta by i stacila... ale mam trochu obavy, ze se nestane ani to. Hadam ze kdyz zavolám mestaky, tak u tech aut nebudou cekat, az k nim prijde majitel (a zjistili odkud jde) a ani se nepujdou ptat do te restaurace navstevniku, jestli tam maji auto...
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    SPM: Pokud špatně zaparkované auto nebrání provozu (průjezd hasičů atd.), tak je na 99 % policajti odtáhnout nenechají, pokutu jim ale pošlou. (Odtahovat bys teoreticky mohl nechat sám, pokud by třeba někdo zastavil před tvou garáží, ale opět téměř jistě by to za tebe neřešila policie. Prostě bys to nechal odtáhnout na vlastní náklady a pak to s protokolem po něm vymáhal.)
    SPM
    SPM --- ---
    Nechá se nějak vymáhat zákaz vjezdu u zaparkovaných aut? V listopadu jsem byl na večeři v areálu, který je jinak umístěn v hromadě modrých zón, ale v kuse slepé ulice je zákaz s výjimkou mimo návštěvníky areálu. Samozřejmě v areálu jsme byli prakticky jediní, ale parkoviště úplně plný, protože tam stojí zkurvený čuráci z baráků okolo, co si vydupali modré parkovací zóny, ale pak auto naserou do zákazu... zaparkoval jsem v zálivu co tam byl, tak abych nepřekážel, dalo se projít... nicméně v tom zálivu ne zas tak dávno přibyla žlutá čára... a samozřejmě, že na mě nějakej xindl zavolal měšťáky a dneska mi přišla pohlednice za pěti kilo. Tak jenom jestli příště taky můžu zavolat měšťáky a počkat si, až odtáhnou všechny ty, co tam nepatří, abych mohl zaparkovat správně.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Mi ted vecer z Na Balkane vyjela blobdynka do Spojovaci, prerazovala jsem se z praveho do leveho od Jarova, kdyz tu nahle jsem driftovala stredem zpatky vpravo .) a co ona, no gestikulovala jak na pantomime ,) marne, verim ze to ma devce tezke, kdyz ji nekdo nejspis omezuje imrvere
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Vcera jsem se nasmal. Jedu rano kolem 9 pres Olomouc jako 4te auto v rade. Jedeme vsichni tak 45-50, protoze ulicky a zatacky. Za me se zaradila nejaka pani cca 50 let v dacii a jela mi nalepena za zadkem. Tak jsme tak chvili jeli, tri auta predemnou odbocila, tak jsem zrychlil na 55 tacho a vidim pred sebou cca 100m prechod a jak se k nemu blizi nejaka pani, tak davam nohu z plynu, akorat to tak vyslo, ze kdyz jsem dobrzdoval, ona zacala prechazet, kyvli jsme si na sebe, pohoda. Zacnu se rozjizdet, mrknu do zrcatka zpet a ta babka v daci mi ukazuje fakace :D Ta musela mit teda skvele rano takhle pri nedeli.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Za me v poradku jak to je. Jednou projedes s vis, zbytecne to predem omezovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam