• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    JOPS
    JOPS --- ---
    jo, v tomhle jsou adaptivni tempomaty oser. Furt to saha na brzdu. A chvili mi trvalo prijit na to proc ta auta predmnou porad slapou na brzdu a on to fakt bude ten posranej tempomat, protoze mi vubec nedavalo smysl, aby vubec na tu brzdu musel ridic slapat...
    NJAL
    NJAL --- ---
    MLUKS: Ja mam z adaptivnich tempomatu (alespon myslim, ze jsou to ony) jiny stres: fakt kratoucke tukani do brzd, brzdy se rozsvecuji velice kratce, ani na vybrzdeni to neni.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    TAX: Já se taky často uklízím doprava, ale občas to prostě nejde aniž bych musel právě trochu zpomalit, s čímž nemám problém, když to přispěje k plynulosti provozu a bezpečnosti.

A když už jsme u toho, tak vnímám poslední dobou ještě jeden nešvar. Řidič na dálnici, v pravém pruhu, jede cca 130, dojíždí kamion, přeřadí se do levého, zpomalí, opatrně předjede kamion a přidá na rychlosti zase až když ho předjede. Z toho občas už fakt rostu.
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: par x uhnu do praveho a pokud ten za mnou neprojevi chut jet rychleji, tak pak uz na nej seru. jinak do praveho uhybam ochotne, nemam problem ani pokud je mezera mezi kamionama mensi nez 1 km (:D) a i za cenu, ze budu muset trochu zpomalit. tempomat nastavuju na 150 kmh a tech rychlejsich je stejne hodne malo.
    SPM
    SPM --- ---
    MLUKS: Asi hrotíš, když by tak moc chtěl letět, tak se bude lepit nebo blikat :-) Navíc teda u mě se případně dá hrát ještě s nastavením odstupu a při nastavení toho nejmenšího to i v té automatice jede docela dost blízko za tím autem před...
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    SPM: Já jsem zase vystreslej z cizích adaptivních tempomatů. Jezdím poměrně svižně (cca limit + 10, na dálnici občas víc), takže trávám dost času v levém pruhu. Permanentně si kontroluju zrcátka, abych věděl, zda někoho nezdržuji a nemám mu na krátký moment uhnout do pravého pruhu.
    A v tom je ten háček. jedu 140 km/h a 100 m za mnou jede konstantní rychlostí BMW či AUDI a já netuším, zda chce jet stejnou rychlostí jako já a zda je tedy vše OK, či zda má v plánu jet třeba 160, já mu překážím, ale adaptivní tempomat mu nedovolí se mi nalepit na nárazník a "uklidit" mně do pravého pruhu. Hrotím to moc? :D
    SPM
    SPM --- ---
    Tu kdysi někdo říkal, jak adaptivní tempomat ušetří nervy. Jako někdy jo. Ale má zase jiné problémy :-) Kupříkladu když si na městském okruhu, kde je povoleno 80km/h, nastavíte tempomat na 85, což reálně znamená, že to jede 80-81. Dojedete kolonu aut, co jede 75, takže kvůli 5km/h nepředjíždíte a auto si v pohodě s bezpečným odstupem jede za nimi těch 75. A v tom vás najednou dojede kamion, nalepí se vám 30cm za prdel a bliká jak čurák.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: No jo, ja zas mel povrchovou korozi karoserie po tom, co to auto vyslo ven po vyvareni, odrezeni a nastrikani :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MARASAN: ale svitej mu zarovicky nad RZ...! ;-) Jako STK jsou dobra komedie... me ted u jednoho povozu v posledni kontrole dokonce zmizela drobna koroze ramu, co tam pred dvema roky byla uvedena a ktera se urcite nijak zvlast neresila... ted mam "jen" poskozeny nejaky pismenko na RZ... :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAMIRA: nejak mi neni jasny, na co narazis. Nic takovyho nikde netvrdim. Jen tvrdim, ze muj garaznik hlida predepsany intervaly a czekuje dulezity komponenty.
    Navic treba fakt, ze auto projde STK neznamena, ze je v cajku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MARASAN: Yep, můj mechanik taky neměl čas tak jsem si nechal vyměnit olej jinde, byli tak hrozně moc hodný že mě upozornili na cca 10 problémů který je potřeba ihned vyřešit, jinak auto exploduje, půlka z nich neexistovala a druhá byla ve stavu je to "načatý" - výměna není potřeba (btw. ty části který podle nich dělali vozidlo skoro nepojízdný prošli i StK v Dekře na Chodovci -tzn. naprostá lež).

Nechci ti tady brát tvoje iluze, třeba máš dobrý zkušenosti, ale neznámej servis kde si chceš nechat vyměnit olej a oni ti v rámci toho přijdou na X chyb který je ted potřeba hned vyřešit je z 99% podvod.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAMIRA: ale piču, nenuti mne kazdej rok menit brzdy, nic takovyho sem nepsal. Akorat mne nenecha jezdit se sjetejma deskama a prorezlyma koutoucema.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MARASAN: :D

To že tě každej rok donutí vyměnit brzdy neznamená že se o tebe staraj nějak hezky ale že tě pokaždý natáhnou, seš hejl kterýmu se to ještě líbí
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    "brzdi to dobre" je hodne relativni meritko, ktery se ukaze ve chvili, kdy potrebujes zastavit na krev. A od toho je valcova zkusebna, kde se zkousi plny vykon brzd. V beznem provozu brzdy pouzivame, podle stylu jizdy, tak na 10 az 50 %...
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: jo, ten náš stájovej mechanik taky říkal něco takovýho, že dokud to jde přeřvat rádiem, tak to neni kritický :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: tak zalezi, jak dobry mela v aute stereo, to prerve ledacos ;-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: no otázka jak moc kritický to taky bylo, žejo... :-) Ono ve chvíli, kdy je to obložení sjetý tak, že by se fakt mělo rozpadnout, tak to fakt vydává hrozný zvuky. Pravda, ne všichni je asi slyší, kamarádova nevlastní dcera mu takhle přivezla auto, že tam něco drhne, po tom, co se ten kotouč úplně rozpadl. Rozpadl se, protože tam došly destičky a nějakou dobu brzdila o kotouč přímo brzdičem. Což musí dělat šílenej kravál, ale ona to asi neslyšela :-)) Druhá věc je, že při mizernym stavu obložení to prakticky pořád brzdí dost dobře na to, že to na těch válcích na STK projde. Když to nebrzdí na válcích, tak je většinou problém někde jinde, typicky se zasekne pístek nebo vodící čep na tom brzdiči, eventuelně destička v tom držáku třmenu. Což se zase děje proto, že při servisech se na tohle sere. Když se sjedou destičky, tak se tam bouchnou nový a hotovo. Když jsou sjetý kotouče, tak se k tomu vymění kotouče. Ale na nějaký výměny čepů, pístků, čištění a podobně se sere. To není kritika tvého servisu. Moje zkušenosti s opravováním brzd přes servisy byly takové, že jsem si to pak taky začal dělat sám, ačkoliv to můj obor není.

Jinak jestli chceš ztratit iluze úplně, tak na STK na ty auta, co tam přiveze servis, se většinou nekouká vůbec nebo dost povrchně :-) Takže u tebe možná štěstí, že to na ty válce vůbec vzali a něco to ukázalo :-) Na tomhle se mi líbí, jak se u nás argumentuje, že STK nemůžou dělat servisy, protože by to byl střet zájmů. A pak ve finále stejně drtivá většina lidí nechá STK vyřizovat svůj servis, protože když tam jedou sami, tak je vyrazí za nějakou úplnou hovadinu (mnohdy i vymyšlenou), skejsnou tam několik hodin, pač všichni kamarádi od servisů jdou na řadu před nimi a když je s tou hovadinou vyrazí, tak s tím stejně běží zase zpátky do servisu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARASAN: očividně jo.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    TRISSIE: a tos najela kolik tisic, ze se ti stihly rozpadnout brzdy, ktery byly pred pul rokem v rodinnym servisu 100 % v cajku?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARASAN: technická vyšla v půlce cyklu ročních kontrol, mívala jsem to spojený, ale když za covidu zavřeli STK a prodloužili intervaly, tak se mi to nějak rozjelo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam