• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: uz jen to, ze "uplne stejny podminky" nezaridis ani po te Praze, jiny to bude behem skolni vyuky a jiny o prazdninach a samozrejme do toho vstupuje spousta mistnich promennych. Natahnout vsechny kandidaty do Prahy je sci-fi samo o sobe... a reciprocne bys musel i Prazaky nutit delat si vylet treba do Bruntalu ci Krkonos... a treba v zime, kdy proste prazsky zimy na proslenych silnicich jsou jiny nez zimy v horach, zeano. Ty si nabubrele myslis, ze trenink po Praze te nauci vsemu potrebnymu, ale to taky neni pravda.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Prosímtě co je na tom nereálnýho?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: a jak to chces zaridit, chytraku? :-) Co vymyslis je naprosto nerealna fetacka fantasmagorie, "uplne stejny ridicaky" je teoreticka a v praxi nerealizovatelna chimera.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: Nechtěl bych to právě vůbec jakkoliv odlišovat, chci abychom měli všichny stejný řidičáky za stejných podmínek.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: a jak jinak bys to chtel odlisovat, ty chytraku?
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: jo, ano, divadlo, že se koukáš do zrcátka se hrálo vždycky. To že je dost rozdíl kde tu autoškolu děláš, kdy v horní dolní nepotkáš ani semafor je taky další věc. Ale i v Praze znám lidi, co tou autoškolou prošli a pak z nich vypadne, že nechápou tu přednost na semaforu, že když maj přece zelenou tak jedou... a tohle ti tim sítem projde se štěstím zjevně i v Praze, když za těch pár minut zkoušky vyhraje světelný křižovatky, kde je zrovna volno...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Tak asi jak kde, já dělal autoškolu v Praze a vůbec lehký to nebylo, ne že bych potřeboval tak dobře řídit ale exoti vyžadovali permanentní koukání do zpětnýho zrcátka, až sem se tam s jedním chytl protože sakra potřebuju občas koukat i na cestu.

Na druhou stranu jsem znal lidi (bohužel samé slečny což stereotypu moc nepomáhá) který dělali autoškolu v horní dolní, v lepším případě odmítali jet jenom na dálnici a do větších měst (protože to je nikdo na cestě za hnojem nenaučil) v horším případě měli naučenou jednu cestu tam a zpáty nazpaměť (jakože tady za stromem se musíš podívat do prava apod.) a měli absolutně nulový znalosti co se pravidel sil. porvozu týká.

Ale řidičák máme oba stejnej...
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Jo, ono je to těžký... jak moc dobře umí v autoškole učit je jedna věc. Že některý (a nebude jich málo) lidi jsou dutý a nenaučí se to ani tak. Pak máš další věc, že v autoškole studenta k tý zkoušce po absolvování předepsaných hodin k té zkoušce pustit musí, protože jinak je to zase střet zájmů, že ho nechtěj pustit ke zkoušce a nutit mu další placené hodiny výuky... a samotná zkouška trvá asi tak 5 minut. Ano, v zákonech je, že trvá asi 20, máme online systém, který hlídá jak rychle do něj píšou ty výsledky testů. Ale u obou řidičáků co jsem dělal to vypadalo tak, že se jelo někde 5 minut, odjezdili to všichni během rána a komisaři pak v autoškole žrali a pili kafe a mezitím po 20 minutách dopisovali výsledky do systému. No a reálně když potom lempl má trochu toho štěstí, tak za těch 5 minut nestačí udělat žádný průser a papíry dostane, ikdyž třeba ten instruktor autoškoly věděl, že je to úplný dřevo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: btw. řekl bych že prapůvod těhle průserů a neschopnosti řídit je už v autoškolách... Je to jedna z institucí která se od bolševika nezměnila, absolutní moc a nulová zodpovědnost.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: tos napsal hezky.

Mi by se libilo, kdyby kazdy drzitel musel po treba 5 letech prokazat, ze nezapomnel predpisy a ze ovladl techniku jizdy a orientaci v provozu. A pak po sedesatce co pet let. Jenze kdo o tohle stoji, kdyz vetsina, uprimne, by ty papiry fakt neobhajila. Nepruchozi. Do tohodle hovna nikdo dobrovolne neslapne.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SPM: Nejen pípák. Některý auta tě nejdřív pruděj (zvuky, vibrace ve volantu atd.), ale když to nepomůže, tak začnou brzdit, vůz bezpečně zastaví na kraji vozovky, zapnou výstražná světla a dokonce můžou aj zavolat SOS call.

(Mám to čerstvě v paměti, minulej tejden jsem dodělal manuál pro Kiu :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: To zní zajímavě, předefvším jestli to zachytí že člověk čumí třeba do mobilu.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: já u něčeho viděl, že to má kameru uvnitř auta, co kouká na řidiče. Jednak to teda má umět poznat xicht a podle xichtu pak nastavit profil auta. Ale taky to prý kouká kam koukáš a když čumíš po okolí a ne na silnici, tak to prudí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: "Konec konců oni i některý novější auta mají něco takového v sobě a taky počítám, že to prudí nějakýma zvukama, když si to myslí, že spíš."

IMHO předevší mto funguje tak že auto pozná když dáš ruce z volantu - nebo min Astra 2015 to tak má...
    SPM
    SPM --- ---
    HAR4NT: ne, nemyslim si, že to dělaj naschvál. Spíš si myslim, že víc jak polovina držitelů řidičského oprávnění by ho neměla vůbec držet, protože neumí elementární předpisy, neumí základní ovládání auta a většinou neumí ani jedno z toho. Do toho měštští/obecní zastupitelé musí na každý zásadní problém vymyslet řešení, pokud možno rychlé. Takže pokaždé, když se někde stane smrťák, tak se musí vymyslet řešení - takže se tam sníží rychlost, namaluje zebra, když tam zebra byla, tak se tam přidají ty zelené pindíky, místo křižovatky se namaluje kruhák a podobně. Sice to vůbec nevyřeší to, že nám tu jezdí miliony dementů, co nezvládnou ani tu přednost a budou bourat stejně nebo ještě více, ale když je dostatečně zpomalíme, tak z toho v dnešních autech nebude smrťák a statistika bude vypadat lépe. No a pak tu máme ty policajty, měšťáky a kamery. Tam je zase potřeba vymyslet nějaké KPIčko jestli to funguje žejo, tak co třeba podle množství vybraných pokut a tak, to by šlo, ne? Takže kam si asi ten policajt stoupne, bude stát s radarem někde, kde ta rychlost je doopravdy nebezpečná nebo hlídat předjíždění přes plnou v nepřehlednym úseku? Asi ne, tam moc lidí nejede rychle a nepředjíždí. Tak si vybere nějaký úsek s nesmyslně nízkým limitem, kde to překračuje skoro každý, předjíždění budu hlídat na státovce, kde se ještě před 5 lety legálně předjíždělo a peníze se jenom pohrnou.

TRISSIE: Tak on tam bude stačit nějakej jednoduchej pípák, to tě ještě probere, když klimbáš :-) Konec konců oni i některý novější auta mají něco takového v sobě a taky počítám, že to prudí nějakýma zvukama, když si to myslí, že spíš.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ježiš nechcete toho nechat? furt dokolečka...

mmch tohle je docela zajímavý: https://www.novinky.cz/clanek/auto-chytre-tricko-probudi-usinajiciho-ridice-vyvinuli-ho-na-univerzite-v-liberci-40517197
    i když si teda nedovedu úplně představit, jak by to v praxi fungovalo? tričko s alarmem? elektrošokem, aby to člověka probralo? :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    pozor, další skvělý, absolutně dospělý a totálně humorný zásek - "vycházka z bohnic" - prostě masakr, člověk by řekl že se vyčerpá ale ty výtrysky originality jsou naprosto nezastavitelné!

DANYSEK: já si nic filtrovat nepotřebuju, já ty tvoje kraviny četl tzv. "live" - vyfiltrovat si to tu můžou ostatní ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: zase si se nevratil z vychazky z Bohnic? :-) Uz te asi hledaj... :D
    Filtruj si co chces, ono ti z toho akorat vyjde to, ze mi do ust ve svych halucinacich opakovane vkladas neco, co jsem nerek... v domeni, ze ze stokrat opakovane lzi udelas pravdu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: hahahahaha halucinace! :D ROFL, to je jde ještě víc do živýho než "neber drogy" nebo "vem si prášek" - prostě ultimátní internetové touché :)

Uvědomuješ si že si ty tvoje moudra tady lidi můžou vyfiltrovat, žejo? Teda za předpokladu že už jsi je hrdině nesmazal ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: zase si povidas se svyma halucinacema? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam