• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    NJAL
    NJAL --- ---
    DIVA: Tempomat je nahodou super ficurka (mam ten klasicky neadaptivni), diky ni jsem zjistil, jak vetsina lidi (vcetne me, nez jsem si na to zacal davat pozor) neumi jezdit do kopcu a zpomaluji. :-) Na dalnici super, kdyz to jde, a na dlouhy useky se snizenou rychlosti v obci i na okresce jak delany.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    DIVA: Přiznám se, že nevidím souvislost s tím, co jsem napsal já. Můžeš to rozvést?
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUMBA: Otazka je jestli tu mluvime o dodrzovani zakonu, nebo o vzajemnych ohledech pri hromadnem ovladani snadno a rychle vrazdicich stroju.

MARASAN: vim chapu. Automat, tempomat a vsecky tyhlety protezy na ridice. Myslim si ze poznam kdy auto brzdi “samo” a rozhodne to neni vzdy, zmatkujici trdla u volantu potkavam denne. Denne.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HARDCABB: tak treba auto s automatem ma min ucinny brzdeni motorem a brzdi se casteji. Na brzde se musi stat aby stalo, i kdyz je v rovine atp. nevis, o cem mluvis.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    HARDCABB: Zřejmě jsi ohleduplný řidič, nicméně musím upozornit, že zde děláš něco (nebo to z popisu tak zní), co po tobě zákon nevyžaduje. Jediný případ, kdy se to zastavování před přechodem řídí chováním ostatních řidičů je situace, kdy na víceproudé silnici někdo zastavuje/zpomaluje ve stejném směru
    (§5, odst. 1, písm. h) zákona č. 361/2000 Sb.)
    h) snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, sníží-li rychlost jízdy nebo zastaví-li vozidlo před přechodem pro chodce i řidiči ostatních vozidel jedoucích stejným směrem,

Samozřejmě neustále platí, že nesmíš chodce na přechodu omezit (natož ohrozit), takže v těchto situacích, kdy auta v protisměru zastaví a chodec se vydá po přechodu v protisměrné části, už velmi často člověk také zastaví a "pouští", aby chodce uprostřed silnice zbytečně nezavřel. Nicméně je to v dané chvíli na vyhodnocení situace, není na to pravidlo. Když ale v protisměru auta frčí dál a chudák chodec čeká na chodníku, tak v protisměru nemáš vůbec co zastavovat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    HARDCABB: prosimte, zazivam ze rukou dribluju z okynka a protrubuju stakatem a levy pruh jede a jede, kdyz chodec stoji v pulce prechodu. Svet se pripravuje na budoucnost s auty bez zivych ridicu. Bez opravdovych motoru uz dnes, bez opravdovych ridicu zitra.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    podle me na tom musi velkou vinu mit covid a nejaky neurodegenerativni zmeny, na cestach je opravdu cim dal vic dementu a pro me rizeni cim dal vetsi stres. brzdy na kruhaci, brzdy v nepatrne zatacce, brzdy na rovince.. a na druhou stranu posilani to z vedlejsi na hlavni typu "ja jedu, hodne stesti vsem ostatnim".

posledni dobou se mi pravidelne stava ze prijizdim z "protismeru" k prechodu, kde se ho ocividne chysta nekdo projit - typicky dite, nebo matka s kocarkem. proaktivne zastavuju (i kdyz bych to na prase jeste mohl klidne projet), abych byl pak svedkem toho, ze z protismeru prijedou dve auta, naprosto toho chodce ignorujou a proste jedou dal. fakt nevim jestli je horsi ze predstiraj ze toho chodce nevidej, aby nemuseli zastavit/pribrzdit, nebo ho opravdu nevidej a netusej o existence jeho, prechodu a me samotnyho. tahat z aut a slapat na hlavu.
    DIVA
    DIVA --- ---
    A vsecko je to nepostizitelne. Nepremyslenim nebo neprizpusobivosti neprekracujes zakon, takze alles gutte.
    NJAL
    NJAL --- ---
    TAX: Tak kruhac se da vyuzit na projeti bez brzdeni, treba proto, ze rameno vlevo stoji a dava prednost nekomu, kdo uz je na kruhaci a jede tak pomalu, ze bude u meho ramena az tehdy, kdy ja uz budu pryc. Ale je potreba to sledovat uz pri priblizovani se a necpat se tam za kazdou cenu.
    TAX
    TAX --- ---
    NJAL: a pak je sorta, ktera do kruhace vpali bez brzdeni a jsou presvedceni, ze ti co cekaji na vjezd z jinych ramen jim musi dat prednost.
    a za mne je spravne hned prvni co jsi napsal – zvysuje se mira debility. ne ze by to bylo prekvapive, vyvoj automobilismu i tzv. "bezpecnosti" a asistentu tomu primo nahrava. jako casto se bavim debilama, kteri jsou schopni stat na brzde 500 m, 1 km i dele. nebo cekaji ve fronte na ONO, 15–20 min, a cely cas na brzde.
    NJAL
    NJAL --- ---
    THE_MIRACLE: Lidi nejak casove progresivne blbnou. Nekde jim vybubla v hlave pravidlo, ktere krom zipovani neexistuje - "blinkr znamena prednost", a cim dal min blinkry pouzivaji, a kdyz tak az v prubehu odbocovani, zadny treba i nekolik vterin dopredu, aby se ten druhy clovek mohl podle toho zaridit. Tak nekdo mozna ke kruhaci pristupuje stejne jako k Dej prednost v jizde, kde preventivne zastavi, "aby se rozhledl". A co se tyce rychlosti, mozna jede podle gps, kde mohou byt podle updatu mapy fakt ruzne (na mem Garminovi jsou napriklad tricitky tam, kde uz davno nejsou a jine podobne zhuverilosti, a to mam mapu maximalne up to date)...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Prosím vás, neunikla mi nějaká změna pravidel? Už po několikáté se mi stalo, že auto přede mnou před kruhovým objezdem zastaví, i když po něm buď nic nejde, nebo jede daleko či zjevně odbočuje před nájezdem. Jsem docela kliďas a fakt se snažím nespěchat, ale neplynulost mě vytáčí, zejména v případě, kdy týpek v Starii (ano, byl to chlap) předjede cyklistu a když ho začnu s odstupem předjíždět já, tak začne z kopce (z Horoměřické směr dolu na Jenerálku) brzdit na striktních padesát (spíše méně) a pak jede celou cestu z kopce touto rychlostí, dole na měřeném úseku to zbrzdí pod 40, přestože 40ka už tam asi rok není. Nedivím se, že cyklista byl nasranej, že jsem ho předjel a pak brzdil, ale do té doby, než jsem ho začal předjíždět to vypadalo, že týpek s autem pojede, jinak bych ho ani nepředjížděl. Pak na kruháči zastaví a čaká, dokud není prázdný a nahoru na Pučálku jede schválně 30-40 s bržděním do kopce, asi proto, že jsem si na kruháči na něj dovolil zatroubit. Na 30 u zastávky schválně zrychlil. Je tam plná čára a přechod, asi si myslel, že ho budu předjíždět, ale to se spletl, za rovinkou pak opět 30-40. Chápu, že jsou na silnici lidi, co se bojí a jedou hodně pod limitem, ale tohle určitě nebyl ten případ.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Chrrrr pšiiiii
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: diky za nabidku, ale s blbci tveho kalibru setkani nevyhledavam :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ok nikdo mi nemůže tvrdit že jsem ho nepožádal

DANYSEK: Fajn, prostě nemáš styl a nejsi schopnej ho ani napodobit, snad se někdy potkáme :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: nemusis nam.tu porad popisovat svuj smutnej zivot ;-) Ja vim, ze bys ho pral i druhejm, ale to si musis nechat zajit chut.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: BTW. ty ubohá anarchokapitalistická nulo co jde přes mrtvoly jenom protože sis dlouho nezašukal, právě seš na úrovni Filipa Turka, velký gratulki!!!! Máma musí bejt hrdá :)

A prosímtě, fakt tě prosím, místo toho aby jsi vytáhl další totálně nic neříkající trapný a hlavně TOTÁLNĚ NESTYLOVÝ kecy o práškách a jiný adolescentní nudný kokotiny, bez kterejch seš uplně ztracenej, radši mě vydoxuj nebo něco, like fucking really, trošku stylu, tohle je fakt zlo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    znáte ho někdo? Bylo tý osobě už 11 let?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: rozhodne nejsou tak psychycky labilni jako ty ;-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: ok, opět jak od swifta a opět fakt originální, akorát jsi zpoměl přidat něco s práškama :)

Máš děti?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: jediny adekvatni trest je zrusit tvoje vychazky z Bohnic :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Řidič, který vjel na Nymbursku do skupiny lidí, má zákaz řízení - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridic-ktery-vjel-na-nymbursku-do-skupiny-lidi-ma-zakaz-rizeni-40518216#

Danýsku, souhlasil by jsi s trestem do 500 korun českých nebo by jsi byl v tomhle případě ochotný připustit trest výjmečný - extrémní a to 650 korun českých?

Samozřejmě vzali bychom v úvahu zda ten člověk neživí třeba křečka a případně snížili trest na ruskou zmrzlinu per capita... co ty na to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam