• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: tam to vždycky rozhulím, mě přijde víc cringe ten falešnej sjezd k salónu porsche
    SPM
    SPM --- ---
    MAEQ: No na to ze tvrdi ze vetsina byla prerazena na dalnice, tak po tech mistech, kde jezdim ted 110 a pamatuju 130 jezdim nejak sakra dost casto :-) naopak teda silnici kde se to zvedlo z 90 jsem jel za tech 9 let asi tak jednou. Nejvic do oci bijici je treba rychlostka na Kladno, kde byval tankodrom jak krava s vyjetyma kolejema a jezdilo se tam 130. Pak to presne ve stejnou chvili opravili a po tom novem asfaltu se zacalo jezdit 110 :-) (ano vim ze tam na nekolika mistech nejsou najezdy, je tam zastavka busu a tak)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KULA: A tady bychom se shodli úplně jednoznačně. Dopravní značka je definovaná mj. tím, že je *viditelně umístěná*, ne "zamaskovaná za jinou."
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    TAX: ja bych otrocil a trestal i za "aby jsi" !!
    KULA
    KULA --- ---
    LOPIK: zaplatit a neotravovat si život. Jinak vždycky jenom proděláš, především svůj životní čas.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KULA: Jak se dá vlastně proti tomuhle bránit - vyfotit situaci a do správního? Přijde mi to jako situace, že policajt schová/utrhne značku a bude pokutovat..
    TAX
    TAX --- ---
    KULA: zotrocit a trestat. :)
    KULA
    KULA --- ---
    Máme tady úředníky co rozhodně neplní svoji roli. Moje oblíbená past v Letňanech. Cedule co zakrývá další ceduli. Výhled ze streetview, kde to snímá kamera na dvou a půl metrové špejli, trochu prozrazuje něco o konci rychlostní silnice, za volantem v osobáku se ale musíš koukat přes spolujezdce aby jsi to viděl. A protože před ní je 80 a za ní 50, dokonalé místo aby se tam postavil četník.

KULA
    KULA --- ---
    PISKVOR: tak vidíš. Nedělej hned z každýho Turka. Já říkám, že to má být správně od začátku do konce. Nedožaduju se ježdění s telefonem u ucha ve třech stovkách.
    Já si totiž docela dovedu představit, že jedu z Opatova, vidím ceduli o rychlostní komunikaci. Jedu 110. Ale na daném úseku je taky pumpa. A od té pumpy už nemusím vyjet já za volantem ale můj spolujezdec se kterým jsem se vystřídal. A co uvidí on? Zelenou ceduli a řekne si "dálnice". A ono houby.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KULA: A kdyby byly v...hrnci...ryby, nebyly by rybníky - kdyby byl na tý značce místo autíčka krocan, platilo by to taky?

Má semafor nějakou funkci, plyne z těch barev nějaká zákonná povinnost (např. červená) či právo (zelená šipka)? Ano. Je to zelený značení matoucí a mělo by se předělat na modrý? Ano. Plyne z něj nějaká povinnost, nebo právo ("vidím zelenou tabuli, tak jedu 130")? Ne.
    KULA
    KULA --- ---
    PISKVOR: nebavme se o ceduli na začátku úseku. Tuhle pasáž chápeme oba stejně. Bavme se o těch dalších cedulích v úseku, co není dálnicí ale používá cedule jako na dálnici.
    Kdybych si tuhle lajdáckou logiku aplikoval třeba na semafory a červenou žárovku vyměnil za třeba modrou. Tady budeš tvrdit, že svítilo na správném místě svítilo světlo a tak jsem měl zastavit?
    A nebo ještě jednodušeji, proč na rychlostní komunikaci jsou cedule z dálnice?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KULA: Ta dopravní značka není vyvěšená na úřední desce, je přesně tam, kde předtím bývala značka "dálnice" s doplňkovou značkou "bez poplatku".

A jsme zase zpátky u "když se mi to nehodí, tak to VLASTNĚ neplatí. Ty snad chceš, abych se jako řidič věnoval ŘÍZENÍ?!"
    KULA
    KULA --- ---
    PISKVOR: asi jako když si chlap nechá uříznout piňďoura a koule a nechá si říkat slečna, leč je eunuchem.
    Já neříkám, že tam na začátku není správná cedule, já říkám, že když dojde ke změně, měli by se respektovat všechny náležitosti s tím spojené. Tyhle kočkopsové co se s oblibou opírají o tvrzení, že to bylo vyvěšené na úřední desce, to je úřednický alibismus.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KULA: Silnice pro motorová vozidla. Zákeřně vyznačeno dopravními značkami Silnice pro motorová vozidla. Past vedle pasti, tady se ještě před sto lety jezdilo vlevo!!!
    KULA
    KULA --- ---
    K rychlostním limitům...bývalo dobrý zvykem, že zelená cedule = dálnice, modrá = silnice/rychlostní. Takže mezi Opatovem a Průhonicemi jsou zelené cedule a 110kmh, protože to už není D1 ale městský nevim co, ale je tam 110.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SAMOUT: Je toho vice :-) U Olomouce na D35, a 37 mezi HK a Pardubicemi. Velice kreativni je 35 u Liberce, kde je hromada znacek s maximalni povolenou rychlosti 130. :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Je to past, já si pamatuju doby kdy se motorový vozidla směli provozovat jenom v případě kdy před ním šla osoba s praporkem, tak to tak v rámci rodiny porvozujeme dál, taky se za mejch mladejch let nemuselo chodit na StK, prostě jsi šel na místní CK ředitelství tažných koní a dostal jsi papyrus s podpisem Karla I a bylo to!

Nikde mě žádná dostatečně velká značka neupozornila že se něco mění, takže se cítím podveden a doufám že mi bude umožněno vše, co mi bylo umožněno před tím než jsem byl odveden Turky do Krymské války!
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    MAEQ: Přičemž osobák v obdélníku přestal existovat, ale prostě ta značka vypadá skoro stejně jako předtím. Akorát že na ní lze jet jen těch 110.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    MARASAN: Osobák v obdélníku byla rychlostní silnice do 31.12.2015 a mohlo se tam 130. Osobák ve čtverci je od 1.1.2016 silnice pro motorová vozidla a může se tam 110.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAEQ: jakoze osobak zepredu v obdelniku je dalnice s limitem 130 km/h a osobak zepredu ve ctverci je "silnice pro motorova vozidla" s limitem 110 km/h?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam