• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: jo evidencky... ja mel na mysli klasicky STK/SME, kdy se fakt rezervuje cas na lince... jo, kdyz jsem si jel na Bohdalec pro zelenou Dekru do Skopcakova, tak to bylo podobne... hur planovatelny, to je fakt. Taky jsem se na to ted vykaslal a pro novy povoz to radsi vyresil korespondencne...tehda me nejak tlacil cas.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: Bohdalec byl jeden z tech, co mi rekli, at prijedu co nejdriv :-) pravda, chtel jsem jenom evidencku na vlek, pak me nechal s tim na tu jamu couvat, aby nafotil vyrazeny cislo, coz v tom prostoru co tam maj bylo taky dost zabavny :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: objednavky na STK ve Strasnicich fungovaly v pohode... a treba na Cernak (na OC) jde prijet defacto na blind po praci... nebyva tam moc narvano. Ale online objednavky maj taky. Bohdalec taky fungoval v pohode...
    SPM
    SPM --- ---
    DOCKINEZ: Ja se parkrat snazil objednat na dve ruzny stk, kde na webu tvrdi, ze objednavaji. A na obou mi do telefonu rekli ze neobjednavaji, ale at si dojedu v 6 rano. A jako jo, v 6 rano tam fakt skoro nikdo neni, nicmene nevim, jestli bych radsi nezacal jezdit vlakem nez vstavat na takovy nelidsky cas :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SPM: Já se u Olfinu objednávám hned na 6.00 a pohoda, nikdo mě nikdo předředběhl. Cca ve čtvrt na osm mám hotový emise i STK a od 8.00 můžu normálně pracovat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: no od poradne prohlidky mam ten servis, ze. Na prinos STK (krom emsi teda) neverim :-(
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: No ja tam treba jednou jel ve dve odpoledne a skejsnul jsem tam nekolik hodin. A celkem evidentne lidi, co prijeli az po mne a s technikama si tykali sli na radu driv. Nektery z nich i s autama typu novej AMG mergl, takze asi ne zrovna z kategorie Lojza zna Karla... :-) jak rikam, chapu proc to tam lidi davaj, ten argument je validni, ale nespolehal bych na to, ze to auto bude nejak detailne prohlednute ikdyz to tak sama treba chces.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: Ono to u dieselu neni uplne o tom, ze by to merili v max otackach, ale on se meri ten prechod - protoze jak se to dostane do omezovace, tak to musi prestat davkovat palivo a tam se to typicky projevi nejvic. Ale taky pokud se s tim jezdi prevazne dost pomalu, tak pri tom vylita veskerej nahromadenej bordel :-) ale jako divim se ze tam pulka tech aut pri tom trapeni neskonci :-) zlatej benzin, kterej se meri pri ~2500rpm na obsah CO.

S tim servisem, znam cloveka, co na novym aute ma zavadu, kterou ja vidim okem na nekolik metru. Auto proslo 2x autorizakem a prvni technickou pres servis, aniz by k tomu kdokoliv cokoliv rekl. A pak tu vidim kecy o tom jak chci na silnicich vraky co nebrzdi od lidi, co to delaji stejne :-D (ano, to auto ma viditelne orezlej jeden kotouc).
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: *rozhlíží se po několika posledních flejmech*

Inu.
    DIVA
    DIVA --- ---
    6km jim ujizdel kamion? .)) neni nekde cele video?
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    GLOBETROTTER: Ožralý pane co nás ignorujete, 6km ujizdite, pácháte trestnou činnost a můžete toho spoustu zničit, zabít sebe nebo spousty dalších. Můžete prosím vystoupit ?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Jasně. Ale spousta dementů to bere jako policejní předvádění se nebo jako zatýkání adekvátní zatýkání hlavy drogové mafie.
    SITH
    SITH --- ---
    GLOBETROTTER: zadržení zcela v pořádku
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Kamioňák 2,5 promile, ujížděl policajtům 6 kilometrů. Ve FB diskuzi dost lidí kritizuje způsob zadržení. To je v Česku fakt tolik dementů?
    Facebook
    https://www.facebook.com/reel/1000668408927153/?app=fbl
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: ale ono to tak i časově odpovídá - "normální člověk" tam s tím autem, pokud si na to nebere dovolenou, dorazí ráno před prací, nebo odpoledne po práci, nebo o víkendu. Servis, pokud je to ten z bodu dva zADAMIRA, si ráno převezme auto, které mu tam majitel hodí po cestě do práce, a hodí to na STK nejdřív v deset, kdy už jsou ranní ptáčata hezky pryč. A odpoledne to musí mít do zavíračky připravené k předání zpátky, protože kdo si platí za to, aby mu STK zařizoval servis, tam většinou není ochotnej nechat auto dýl než den.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: no, to by ses divil :-) Vzdyt je to jen o tom, ze ty nahromadeny saze rizene zapalis. A i popojizdenim po meste se jde dostat do stavu, kdy ridici jednotka uzna "tak a ted by to slo". Pokud se nepripojis na CAN auta, tak to neuvidis.
    Jak uz jsem psal, to mereni je samo o sobe na prd v tom, ze se to meri v maximalnich otackach - tedy metodou, kterou malokdo jezdi. A ono holt zahratej motor v otackach se chova jinak nez studenej a pridusenej.
    SPM: delam to obcas taky :-) Cas jsou penize... a rozhodne ti to negarantuje, ze to auto projde - vyzkouseno mj. na "banalite" jmenem utrzenej jeden dratek na klopeni predniho svetla, se kterym to tem servisakum vratili...
    SPM: ale rozhodne to neni tak, ze bys dal do servisu auto, ktery by "normalne" neproslo emisema a ten servis to zaridi. Rozhodne ne v tech taxach, ktere si servisy standardne za tu sluzbu uctujou...
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: Chapu, ale realne to tak proste nefunguje :-) pak se dostavame k tomu, ze nekdo chce mit auto v pohode a servisuje to podle toho (vybira podle toho servis), nekdo jezdi vrakem... ale ta STK dava jenom razitko a nehraje to v tom zadnou roli :-)
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: Jo nebo ze mu reknou vubec to nebrzdi, tak s tim neco udelej misto zavolejte si odtahovku :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    je to samozřejmě + cena StK jako takové
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KULA: V Dolních Prdelovicích u Bruntálu normální taxa
    KULA
    KULA --- ---
    2k? To jste z laciného kraje pane...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam