• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TUILE: no ona te ta krizovatka vidi, ale proste na tebe kasle... ceske "pojeti" nekterych radicu je proste o tom, ze udela tupy skip cyklu, hlavne aby se programator nahodou moc nenadrel.. aneb dobrou myslenku ze zapadu jsme tradicne po cesku odflakli :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    DANYSEK: uprednostneni MHD mi nevadi, ale to, ze me krizoatka muze nevidet a ja pak nemam moznost ji spravne projet, to uz jo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TUILE: no a v neposledni rade muzes stat sice dobre, ale budes stejne cekat... protoze "vyssi moc" :-) Aneb nase uzasne bodove rizeni dopravy s bodovou preferenci MHD, kde v dali jedouci autobus se prihlasi a krizovatka proste v ramci sveho cyklu vynecha smer, ve kterem stojis....treba i vickrat, kdyz se zadari a bavime se o smeru u nejakeho terminalu. Aneb vitejte ve 21.stoleti, kdy v Cesku "nezvladneme" liniove rizeni dopravy...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Upřímně, to by si snad zasloužilo zvláštní značení, možná nějak vizuálně odlišené semafory.
    TUILE
    TUILE --- ---
    PIVECEK: i kdyz to vi, tak nevi, jestli zrovna tohle je ta chytra krizovatka a nebo ne...
    vlast v postovanym obrazku ty carecky v asfaltu nemas sansi ani videt.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    FINSON: Se mi zvedla tepovka jen z fotky, ode mě by dostal trubku jako každou první středu v měsíci :)

GLOBETROTTER: Zrovna se divím, že ohledně toho na sloup nedají informační ceduli. Koncentrace značek je v ČR naprosto šílená a polovina z nich zbytečná, ale třeba tohle podle mě neví většina řidičů.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Akorat ze tohle nebylo ve meste :-) a je to asi 5 minut jizdy od toho mista, co se tu resilo nekdy loni, jak geront prevalcoval ty lidi pred zmrzlinovym stankem :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: Tohle psali 2 lidi? Jeden začátek a druhej konec? :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GLOBETROTTER: ja nerozporuji trest, i kdyz se znacenim v CR se ti proste obcas stane, ze jedes 140 na dalnici, ktera najednou dalnice neni, jen to nikde neni znaceno apod. Jen si myslim, ze by se melo jit vice cestou vzdelavani atd. nez jen trestu. S trestem bys mel za chvilku akorat tak plne veznice omladiny, ktera frcela ve meste nekde kilem ve sve mladistve nerozvaznosti. Tim by sis zadelal akorat na jine trable.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VYWERN: Asi každý mluvíme řečí jiného kmene. 140 na padesátce by mělo znamenat doživotní banán. A při řízení bez papírů pár let natvrdo. A bylo by vymalováno.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BTW.: tohle je jediný auditko který ve mě vyvolává (uf, uplně se mi kroutí prsty jak to píšu) miniaturní sympatie k Filipovi Turkovi, protože ten to alespoň napíše *na plný koule*, ve smyslu "zákony/vyhlášky který se mi nelíbí a přijdou mi blbý nedodržuju a ani nemusím protože mám *doplň název nějaký příšerný kolotočářiny co smrdí po hovnech" a jsem fakt dobrej řidič"

Tady okolo toho všichni akorát trapně lavírujou...

Pokud máte potřebu dát jakýkoliv ALE k vetě "jezdit ve městě 140 km/h je špatně" tak pls hoďte svý papíry do kanálu a kupte si skateboard...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    LOPIK: jasne, neni to tak, ze tam strelim vlnu, to uz bych tu asi nepsal :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    VYWERN: S těma kanálama - oni z toho auta nemusí bý vidět.. Na to si dej bacha, nemůžeš prostě moc kličkovat, když hnd za tebou jede auto.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: Neexistuje už pro tenhle absolutně nesmyslnej argument nějaká definice? Určitě musí, jenom v tomhle auditku jsem na něj za poslední půlrok narazil asi potřetí.

Co se týká hlouposti tak je u mě někde na úrovni starýho dobrýho boomerskýho "za mýho mládí jsem jezdil na kole vyrobenýho ze starýho rentgenu, místo sedla jse měl bajonet a pil jsem k tomu kyselinu sýrovou a taky jsem to přežil", nebo teda těsně za nim...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Jinak musim priznat trochu sebereflexe. Druhym rokem rozsiruji rady pumpickaru a musim teda rici, ze me to naucilo spoustu veci z druhe strany, ktere jsem predtim uplne nechapal.
    Napriklad cyklostezky - casto jsou postavene tak kretensky, ze obcas taky nejaky kratsi usek jedu vedle po silnici. Aby to necyklista pochopil. Ono kdyz jedete 30km/h, tak se fakt hodne blbe klickuje mezi kocarkama, deckama a pesima, kteri casto na tech cyklostezkach jsou, protoze jsou spolecne. Je to pak nebezpecne pro obe strany a co si budem, ta silnice neni delana jen pro auta. Taky cyklostezky na sebe casto nenavazuji, takze jedete 200m, prechod na druhou stranu, 100m prechod zase na opacnou stranu, ale vy jedete porad rovne podel te same silnice.

I kdyz se snazim dodrzovat predpisy, jako kdybych jel autem, tak jsem zjistil, ze je proste urcita skupina ridicu, ktera vam musi ukazat, ze jste vlastne kokot, ze jedete na kole. Typicky jedete po okresce, kde se vlezou dva kamiony vedle sebe, vy si to sinete u kraje a mine vas min 120kou nejaky blb s pul metrovym rozestupem, i kdyz ma na druhe strane 4m misto.

Taky spousta ridicu nechape, ze kdyz jedu po silnici (cyklostezka normalni nikde), tak ve mestech jsou veci jako kanaly a stejne jako je objizdi auto, tak je objizdim i ja, ale spouste ridicum to proste nejak nedochazi, asi ten kanal mam preletet.

Je to trochu jako jizda na motorce, musim daleko vic premyslet, co delaji ostatni, protoze jsem vice prehlednutelny, i kdyz svetla mam vzdy zapnuta.

Taky musim rict, ze je spousta ridicu, asi take cyklistu, kteri jsou v pohode ohleduplni, pusti na prejezdech, prechodech bez nejakeho cekani a za ty jsem opravdu rad, vzajemne si dekujeme a ja mam tu potrebu to pak delat jinym cyklistum taky, nejenom jim, ale i chodcum atd.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GLOBETROTTER: jenze by mu je skartovali az pote, co by neco udelal. Takze bychom si stejne cetli, ze jel nekdo 150 ve meste :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    STRACENA: : Nebo naopak stojí až za čárou a taky se diví:-)
    Btw nedávno jsem musel vystoupit z auta a požádat ženskou přede mnou, aby se posunula blíž dopředu, poté co se za námi vytvořila dost velká kolona a prošvihli jsme dvě zelené.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DIVA: nebo kdyz to na motorce prehlidnes a projedes mimo.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TAX: Víceméně. Dvakrát se ozvalo takové pohodové "tyt - tyt", pak když všichni viděli, že to nestačilo, tak jsme se do toho opřeli všichni naplno.
    TAX
    TAX --- ---
    FINSON: jste opravdu 2 intervaly sporadane tise cekali, ze bezohlednemu debilovi neco dotece??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam