• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    SITH: za tim kdo mel dat prednost. Typicky pro pripad kdy auto co ma prednost dostat musi vyuzit prostor mimo svuj pruh aby se veslo. Stejny princip plati ale furt.
    SITH
    SITH --- ---
    mě dost serou ty případy, kdy člověk přijíždí po vedlejší na hlavní ve tvaru T, kdy se snažím dojet těsně k hlavní, tam se rozhlédnu a poté vjedu na hlavní. Nicméně dost řidičů si to z hlavní na tu vedlejší zkracuje skrz zatáčku skrz pruh té vedlejší, takže kolikrát musím přibrzdit nebo i zastavit klidně i pár metrů před hlavní jen proto, že si to někdo zkracuje skrz můj pruh ve vedlejší.

Za kým by to pak šlo? za mnou že nedávám přednost, nebo za ním že mi vjel do pruhu tj do protisměru v mém směru na vedlejší?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    I když zas z těch výjezdů z fabrik a sběrných dvorů a tak by to měli naopak. Tak je to asi blbost.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tricky mi to přijde tady
    Mapy.com
    https://mapy.com/cs/letecka?x=14.5291601&y=50.0830520&z=17
    Kde ten travnatý pás je tak široký, že ty spojovací úseky už jsou jak regulerní úseky silnice.
    Ale v zásadě dává taky smysl se tam nekřížit. 🤷‍♂️
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JOPS: V odkazovaném videu je názorně vidět, co se stane, když to někdo nepochopí a snaží se vyhýbat vpravo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JOPS: Přece si nebudou zbytečně křížit cestu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    A když je křižovatka ve tvaru plus

A jedou proti sobě auta a obě odbocuji doleva, tak se taky objizdeji zleva? Tam tohle neplatí ne? Teď jste mě úplně vykolejili 😅 a nevím na čem jsem 😅
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HARDCABB: měli byste se objet zleva, jako kdyby si řidiči chtěli dát high five
    DIVA
    DIVA --- ---
    HARDCABB: doted jsem myslela ze ti co se pri mijeni doleva obkruzujou jen nevedi co cini. Az ted vidim ze jde o promysleny manevr .)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HARDCABB: „Odbočují-li řidiči protijedoucích vozidel vlevo, vyhýbají se vlevo.“

Odbočování, § 21 - Zákon o silničním provozu č. 361/2000 Sb. | Kurzy.cz
    https://www.kurzy.cz/zakony/361-2000-zakon-o-silnicnim-provozu/paragraf-21/#:~:text=P%C5%99ed%20odbo%C4%8Dov%C3%A1n%C3%ADm%20vlevo%20se%20mus%C3%AD,vozidel%20vlevo%2C%20vyh%C3%BDbaj%C3%AD%20se%20vlevo.

JAK ODBOČOVAT VLEVO Odbočují-li řidiči protijedoucích vozidel vlevo, vyhýbají se vlevo. Tedy rozhodně ne, jako řidič modrého vozidla, ale tak, jak to... | By Autoškola Havířov
    https://www.facebook.com/watch/?v=1835928103290180
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    teroeticke okenko. klasicka situace, kdy odbocuju doleva pres ostruvek/tramvajovej pas a v protismeru je auto, ktery chce taky odbocit doleva.

jak je to podle zakona spravne, mame se objizdet jako vocasove a mijet se levejma dverma a tim padem ten prujezd zaspuntovat; nebo vyhrava prakticky reseni a mame se mijet pravejma dverma?

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Kamion v Ústí nad Labem smetl autobus a ujel. Na místě je přes dvacet zraněných - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-kamion-v-usti-nad-labem-smetl-autobus-a-ujel-na-miste-jsou-dve-desitky-zranenych-40523410

jo, Ústí...
    U řidiče nákladního vozidla byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek však vyšel pozitivně.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: Buď rád alespoň za nějaké autoškoly :-)
    California dad dead after crash while teaching daughter how to drive
    https://nypost.com/2025/05/28/us-news/california-dad-dead-after-crash-while-teaching-daughter-how-to-drive/
    #kecy
    SPM
    SPM --- ---
    To je zase zábava po ránu... takový když potkáte autoškolu, co si na auto nalepí nálepku "staň se učitelem autoškoly a změň dopravu se svém městě" a pak mu to skoro narvete do dveří spolujezdce po rozjetí na zelenou, protože se přisere z červený do křižovatky, do který neměl vůbec vjíždět :-)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VYWERN: afaik tzv okresni silnice stredovou caru znacenou nemaji
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: A uplne ironicky pri tom jeste vetsinou jedou dost pod limitem rychlosti kterou se do svyho pruhu vejdou i s nakladakem...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    VYWERN: Muj osobni dojem je to, co jsem zminoval. Spousta lidi ma nejete trasy po svem okresu ci mezi vesnicema a tam jezdi jak prasata, jakmile se dostanou nekam mimo, tak jsou v prdeli. Pritelkyne stryc se synem jsou zarne priklady...mala vesnice, ale oba neustale zbiraji body, parkrat se pekne zrakvili a ted strycovi sebrali ridicak, takze ho vozi vsude setra v duchodu. Jinak inteligentni sedmdesatiletej chlap...ale neco maj precvakli.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    v tomhle je ukázkový sjezd Prácheň - Nový Bor. kolik už jsem v zatáčkách potkal aut, co jeli napůl v mým pruhu...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    FRIZER: minuly tyden jsem jel s kolegy na sluzebku a bavili jsme se o rizeni. Rikal jsem jim, ze nesnasim, jak v CR lidi neumi jezdi mezi pruhy a uplna klasika na okreskach si kazdy striha zatacku pres plnou v protismeru a ze to je desne nebezpecne. Dela to snad kazdy druhy a kdyz jich jede vic za sebou, tak to strihaji vsichni. A nejvic to vsichni delaji prave na okreskach mezi vesnicema.
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    DIVA: tohle dělám na kole celkem pravidelně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam