• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DIVA: Že ty jsi ing?
    DIVA
    DIVA --- ---
    FRK_R23: nova tramvaj ma s beznou zatezi 60 tun, tu zastavi mimo sofera asi leda ten smyk
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SAMOUT: desitka u Miraku smer Sumavska. Ocividne je v Praze takovejch mist vic
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TRISSIE: Nebylo to ve Strasnicich u vozovny? Tatovu bratranci tam kdysi takhle tramvaj zdemolovala auto.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PREDSEDA: jiný místo, a naštěstí se to obešlo bez těžkých zranění. ale jinak přesně takhle.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TOOMIX: njn, když přehlídneš vnitroměstkej vlak, dopadneš jak po srážce s vlakem...

jinak jednou jsem seděla v tramvaji, kde to řidič trochu neodhadl, vjel do zatáčky moc rychle a zadní vagon vylítl z kolejí a prometl zaparkovaný auta v protisměru. To teda člověk nečeká, že věc, co jezdí výhradně po kolejích, mu sešrotuje auto, co vůbec na kolejích nebylo!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    TOOMIX: V autoškole nám říkali, že tvoje jedna tuna nikdy nezvítězí nad 20 tunama tramvaje :) a měli pravdu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Dobrej retard

Tramvaj svištící po hlavní ulici v Ostravě roztočila auto a pak vykolejila. Zachytila to kamera - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-tramvaj-svistici-po-hlavni-ulici-v-ostrave-roztocila-auto-a-pak-vykolejila-zachytila-to-kamera-40524014
    JOPS
    JOPS --- ---
    DIVA: no prave ze je a pak me vykoleji tim, ze se potkavate levyma dverma :D tak jsem se radsi zeptal :D
    DIVA
    DIVA --- ---
    LIQUID_SOUND: ja zipovani pochopila teprv nedavno: kdyz jede 20 tun tezky nakladak, pred nej se libovolne blizko ke konci pruhu zaradi 10 dvoutunovach osobaku .)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    DIVA: Tak asi není jednodušších principů než zipování, vracení se do pravýho pruhu nebo udržování bezpečný vzdálenosti. A jaká je realita. ;)
    KUHL
    KUHL --- ---
    DIVA: pro spoustu lidi ne.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPIKE411: nezlobte se, ale neni tohle uplna abeceda?
    DIVA
    DIVA --- ---
    SITH: za tim kdo mel dat prednost. Typicky pro pripad kdy auto co ma prednost dostat musi vyuzit prostor mimo svuj pruh aby se veslo. Stejny princip plati ale furt.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    mě dost serou ty případy, kdy člověk přijíždí po vedlejší na hlavní ve tvaru T, kdy se snažím dojet těsně k hlavní, tam se rozhlédnu a poté vjedu na hlavní. Nicméně dost řidičů si to z hlavní na tu vedlejší zkracuje skrz zatáčku skrz pruh té vedlejší, takže kolikrát musím přibrzdit nebo i zastavit klidně i pár metrů před hlavní jen proto, že si to někdo zkracuje skrz můj pruh ve vedlejší.

Za kým by to pak šlo? za mnou že nedávám přednost, nebo za ním že mi vjel do pruhu tj do protisměru v mém směru na vedlejší?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    I když zas z těch výjezdů z fabrik a sběrných dvorů a tak by to měli naopak. Tak je to asi blbost.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tricky mi to přijde tady
    Mapy.com
    https://mapy.com/cs/letecka?x=14.5291601&y=50.0830520&z=17
    Kde ten travnatý pás je tak široký, že ty spojovací úseky už jsou jak regulerní úseky silnice.
    Ale v zásadě dává taky smysl se tam nekřížit. 🤷‍♂️
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JOPS: V odkazovaném videu je názorně vidět, co se stane, když to někdo nepochopí a snaží se vyhýbat vpravo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam