• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SITH: ale do te vasi vesnice je vjezd povolen take... zrovnatak jako do te Prahy.
    V silnici se parkovat smi za predpokladu, ze tam zustanou 3m pro kazdy smer jizdy (§ 25, odstavec 3) - a na to se na tech tvych vesnicich jakoze rado dost casto sere...
    KUHL
    KUHL --- ---
    SITH: nebudeš se zlobit když ti nevěřím?
    Tady ta vesnička arogance, vse je všech, ale když mi zaparkujes před barákem, vypustim ti kola, prazaku zasranej, mě vždycky fascinavala. Co si ty lidi o době mysli?
    SITH: k tobě do balkkovy je vjezd povolen jen tobě a nikomu prespolnimu?
    Nějaký echo me fakt nezajímá, zajímá mě přístup kokotu, co kazdej den zacpavaj Prahu.
    SITH
    SITH --- ---
    KUHL:
    - do Prahy je zatím vjezd povolen
    - já do Prahy denně nejezdím
    - jedu tam po hlavní cestě k tomu určené a parkuji na firemním parkovišti
    - v silnici se parkovat smí

Ale gratulace co jeden článek na echo vyvolá za emoce :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SITH: to si dovolili hodně bejt nasraný že stojíte v silnici, co bude příště tsyvoe??
    KUHL
    KUHL --- ---
    SITH: no a vesnicani jako jsi ty, co jezdí kazdej den do Prahy autem nám zasiraj Prahu. Kazdej den, ne jen když je zacpa. Jo a připadá ti normální parkovat v silnici? Nám třeba takovýhle burcle, co neumějí parkovat podélně parkujou pravidelně na chodníku před barákem. Mistni to fakt nejsou
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    NJAL: Ten ordnung jen převzali od svých stejně mluvících sousedů. Běžně jako spousta jiných lidí létám po světě s dětma sám. Ale tuhle se mě soudružka policistka na pasovce na mnichovském letišti zeptala "Kde je matka?!?!" "Poletí o pár týdnů později" "Máte nějaký doklad?!?!" Měl jsem pasy, které jsem jí už dal, ale to bylo zřejmě málo. Vytáhl jsem české rodné listy, tak byla spokojená, i když na nich nerozuměla ani slovo.
    #kecy
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Ne. Stejně tak se nebudu rozhořčovat, pokud prostě ten sjezd zavřou pro všechny. Všechno ostatní je šikana a fašismus.
    NJAL
    NJAL --- ---
    GLOBETROTTER: Kdyz nemas papir, tak si nestezuj, to by tak bylo, abys narusoval vyhlaseny rakousky Ordnung nejakymi ad hoc zmenami planu! ;-)
    SITH
    SITH --- ---
    GLOBETROTTER: určitě tě to pustí tam, kam máš možnost vjezdu a průjezdu :) platí tvé stejné rozhořčení na omezení na svobodu například u zákazu vjezdu, u zákazu průjezdu či rychlostního limitu?

nedělejme z toho nějakou aférku, jde o pár úseků kolem dálnic, kde to opravdu může být reál problém
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Ten článek jsem četl celý (alespoň ten na Echu, ne ty prokliky). Problém je v tom, že jako občan EU mám právo volného pohybu. A řekni mi, co se mnou legálně uděláš v situaci, kdy si s rodinou řekneme, že jedeme na blind na víkend na lyže do Itálie. V Rakousku se dostaneme do šílené kolony a rozhodneme se, že se na to vysereme, dáme si v nejbližší hospodě oběd, otočíme se, zastavíme se v Salcburku na prohlídku města, prespime tam a pak pojedeme domů. Dáš mi za to pokutu?
    SITH
    SITH --- ---
    GLOBETROTTER: jenže kdyby sis ten článek přečetl celý, a nikoliv jen click bait nadpis útočící na ochránce práv motoristů, tak by ses dozvěděl, že jde o úseky, které jsou označené značkou ".... policie bude hlídat sjezdy, u kterých budou jasně vyznačené zákazové značky".
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    EXCITE: Zdravej rozume... Od chvíle, kdy mě v pravěku (kdy ještě nebyly smartphony na navigaci, ale člověk si na webu tisknul trasu) nějaká mapa na webu táhla přes selský dvůr (protože to bylo nejkratší), tak prostě kombinuju informace z navigace s logikou, kterou jsem používal v době, kdy žádné navigace nebyly.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GLOBETROTTER: No, nevím. Potkal jsme jsem se tam s čechem, rodinka v autě,zřetelně zmatený jak my.. zastavím u nic a ptám se: "Taky Vás sem zatáhla Waze?". "Ne, google maps" .

Od tý doby,co Waze lastní Google je to prašť jak uhoď.. Jen čekám,že až z Waze Google vytáhá, co se dá,tak jí zruší.. jako většinu toho,co koupili.

Btw, ty zdravej rozume..cesta to byla podivná,ale ušetřil jsem tak hodinu času :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    EXCITE: Asi bude lepší nepoužívat Waze :-)
    Pokud používám navigaci, tak Google nebo Mapy, ale kombinuju to trochu s rádiem a hlavně se zdravým rozumem :-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    GLOBETROTTER: letos cestou na hory mě waze stáhla z dálnice a vedla mne nějakejma uzkejma silničkama přes kopečky, kde se vešlo jen jedno auto, kurva jak jsme to měl vědět,že to je takhle nahovno silnice.. Já to tam neznám a jel jsme tam úpně poprvé, nejdíve jsme myslel,že je to prostě jen normální přejezd mezi dálnicema až po pár km jsem zjitil,že mne prostě stáhla z tý dálnice kvůli 20km koloně :)
    SITH:
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Co má to, že se u vás v ulici nevytočí kamión společného s protizákonnou šikanou řidičů osobáků, kteří jedou někde, kde mají právo jet?
    RAV
    RAV --- ---
    Info zovčera - A10 okolo Salzburgu a A1 smer Linz tie obmezenia na 100 km/h zrušené. Len v okolí križovatiek a podobne.
    Južne od Salzburgu uzávierky, neuveriteľné kolóny smer na juh. Na sever celkom ok. Zjazd pred kolonou som neskúšal, Google nám posunul už nájazd, šli smeod Zell Am See, cesta 311 - ale policajtov na výjazdoch som nevidel.
    SITH
    SITH --- ---
    já těm rakušanům rozumím. U nás na vsi máme podobný problém, když se na dálnici stane nehoda, policie to odklání po objízdných trasách, ale waze tahá joudy skrz silničky a cestičky, kudy by jezdit neměli, protože je to úzký, vede přímo skrz střed obce a nebo kolem šílených klikatých cestičkách přímo mezi bytovou výstavbou, kde nám 1x denně projede rohlík a pak soused na kole. A s kolonou sem zapáchnou i busy, náklaďáky a milion aut, co se tu nevytočí, nevejdou se a jsou nasraný, že stojíme v silnici atd.
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: nezajimava, fasisticka zeme, ktere je treba se vyhnout. to rikam uz roky. :)
    SPM
    SPM --- ---
    Ty IG-L teď snad i zrušili... ale jako kdyby tohle ještě byla jediná šikana... já bych do seznamu přidal ještě umwelt zóny na dálnicích s plaketama za 40€ pro N1 auta, vážení M1 aut a buzerování s umístěním lyží v autě :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DANYSEK: Ty stovky ještě chápu, protože ten smog se tam má "dobré" podmínky udržet. A když v zrcátku vidíš dvě auta v levém pruhu, které to mastí víc a je mezi nimi velká mezera, tak se zařadíš mezi ně a máš klid :-)
    Ta šikana se zákazem sjezdu je ale na bruselský soud.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Myslim, ze kdyby se jako odveta zavedla hnidopisska sikana aut s rakouskou SPZ, tak by se nasi policajti mohli na nekom kompenzovat a smerem k domacim by mohli byt ve vetsi pohode. :-/ :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam