• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRACENA: apka pro iphon? Co to znamena veky .) kolik vezme prenest vzduchem hodinu zaznamu cca?
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    DIVA: Jo tak to jsem rozuměl špatně. Čtu uložit bezkontaktně, myslel jsem zamknout příkazem. Je to pak na kartě a jde to stáhnout přes apku do telefonu. Ale trvá to věky, takže ja pořád oldskulove vyndávání kartu a nahrávám do PC. Vzhledem k tomu že skoro žádný záběry nechci tak to dělám jednou za půl roku a to mi nevadí.
    DIVA
    DIVA --- ---
    STRACENA: zaznamy se poslou do telefonu jo? Neni problem iphon?
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    DIVA: Já mám nějakej Lamax, hlasové ovládání, funguje skvěle.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Apropo, uz je na trhu rozumna palubni kamera co uklada data bezkontaktne, pro sofery bez jine techniky nez je telefon?
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nedavno jsem mela defekt na dalnici a aniz bych ho menila in situ (tam bych se bez sipky ani nepokousela) tak jsem minula 150 prilezitosti dat se trefit. Jenom to ze zastavis a vystoupis, musis videt co se stalo, ja nejprv myslela ze mam rizlou kurtu o plech a spadly naklad, ze ho budu muset sebrat, byla to hrozna jeba jak to mrdlo. Pak jsem tam nechtela nechat valet trosky a muzu rict ze moje guma neco vazi, plus vyhodit ji na korbu taky vykon, pak vypacit zohly blatnik, pak zastavit a znovu ven pro kontrolu ze nehobluju zbytek dvojmontaze a muzu jet az ke sjezdu. Tvl taky jsem mohla utect za svodidla a cekat na prince s modryma majakama a resit to tam nekolik hodin, dekuju pekne. Jak se to stalo beztak nezjisti, leda by to nekdo nahodou natocil.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TOOMIX: To je spíš sem ne?
    [Darwinova cena]
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Muž na D6 vyměňoval v odstavném pruhu kolo, zabil ho kamion - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-na-d6-vymenoval-v-odstavnem-pruhu-kolo-zabil-ho-kamion-40528625

„45letý muž se měl pohybovat kolem svého vozidla v odstavném pruhu,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

Podle prvotních informací si měl muž bez označení měnit pneumatiku na vozidle a přitom došlo ke střetu s projíždějícím nákladním vozidlem.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRK_R23: To neni jen CR a ODS. Neco dost podobneho mi zrovna vcera udelal kamion na Slovensku: vjel za mnou do obce asi sedmdesatkou, a kdyz me jedouciho cca 52 (na gps) dojel, tak me proste predjel, v protismeru nastesti nikdo. A protoze o dalsich 100 metru dal zacinal kus obce na 70, tak ani nezpomalil. Ale nevim, jestli bych tohle samozrejme zase vysvetloval Ficem.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Ja kdyz zavazim a mam za zadkem nekoho kdo chce jet, oteviram cestu pro predjeti obcas i na plne, kdyz mi to prijde jako bezpecna moznost. A jindy na prerusovane clonim, kdyz mi to bezpecne neprijde. A tak jako me casto predjizdeji totalne na ruskou ruletu tam kde zadne cary nejsou, do zatacek nebo na horizontu poslepu az pri tom trnu, stejne tak ne kazdy predjizdeci manevr na plne musi byt nutne hazard, takhle dokonale to tu oznacene proste nemame. Neresim nake video, jestli taky nejeli cilene natocit grazla, jestli ho nedusili 40kmh uz dvacet minut, ne nebo jo nevim, jenom tohleto evangelium predpisu uplne nehraje na moji notu. Uminuskujte me ksmrti.
    TAX
    TAX --- ---
    GOR: a i neoznacne vehikly fizlu jsou za bileho dne a pri teto rychlosti rozeznatelne, kdyz znas indicie. a debil v kamionu je jeste vyblikaval. :D holt byl na silnici asi poprve.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Jo takhle. No na variantě "odstavte si to a vyndejte si z kufru bicykl" se shodneme, původně jsem to četl blbě jako "měly by se pokutovat POUZE tyhle případy."
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Nevim, ne na všech místech, kde je přerušovaná čára, je vidět a je dobrý nápad tam předjíždět. Stejně tak ne všude, kde je plná, neplatí že tam vidět úplně není (ostatně ti policajti ho na tý plný předjeli taky, že...). Jak je to v tomhle případě nevím a ano, přes plnou čáru by se jezdit nemělo. Ale pořád mi přijde jako dost velký nepoměr mít stejný trest za to, když předjedeš po plný osobákem bez toho ohrožení a tím, když to uděláš s krávou co váží několik desítek tun a ještě úplně prokazatelně to ohrožení máš na videu. Neříkám, že to první má být bez trestu, ale přijde mi nefér, že za tyhle dvě věci ty tresty jsou stejné. Aka v tomhle případě si myslím, že měl o ty papíry přijít rovnou a ne dostat 6 bodů a jezdit do doby, než to udělá znova...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PIVECEK: Nejsem blablabla ALE bú hú co ti, co se jim povedlo zrovna někoho neohrozit!!!
    SPM: To není zásluha toho osobáku, že tam zrovna v protisměru nikoho nepotkal. Stejný případ: "tentokrát mi to prošlo, HELE jsem nesmrtelný!"
    GOR
    GOR --- ---
    TRISSIE: Podle popisu v clanku to bylo policejni auto bez oznaceni.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: No a tohle je právě to, co mě tak trochu na těch dnešních pravidlech sere. Já vidím takový jeden drobný rozdíl v tom, když tam poletí osobák kilem a nikoho v tom protisměru nesejde. Nebo když to dělá kamion, který jede o 3km/h víc než ty auta před ním a úplně natěsno se mine s autama v protisměru, který stojí na brzdě - jako v tomhle případě. Leč pokutu a body dostanou oba dva úplně stejnou...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SITH: tama jezdim pravidelne. Je tam 60 a jak clovek nejede alespon 80, tak ma pul metru za kufrem nalepenou kolonu aut, to i pri 70 a kdyz to nekdo drti fakt tech 60, tak se tam dejou veci. Tohohle jen zrovna chytli, ale standardne tam litaji osobaky kilem apod.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jako jestli tomu týpkovi přišlo jako dobrej nápad předjíždět takhle policejní auto... tak mu nějaká hrozba pokutou fakt je u pozadí.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Já chápu volání po trestech v tomto případě a rozhodně curaka ve videu nechci hájit, ale zprisnovani trestu nebere v potaz, jak tyhle psychopati přemýšlí. U nich to není o tom, že promýšlí teď bych to ještě udělal, ale kdyby to bylo dvakrát dražší, tak už ne. Touhle stránkou věcí se vůbec nezabývají, stejně jako všichni ti mařenkáři bez papírů atd. A když se pak kvůli nim legislativní rámec zpřísní, jde to vždycky plošně a svezou se s tím i bagatelní přestupkové jednání, které nikoho neohrožují.

Nicméně jen málo věcí bych byl ochoten bonzovat na policii, ale tohle by byla jedna z nich, no:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam