• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: heled já ti nevím, ale jinde než u nás, pokud někdo "sešrotuje auto" (tím stylem jak by ho sešrotoval u nás aby nemusel volat policii) tak musí volat policii? Kde třeba?

Jinak teda s těma ženskejma, samotnýho mě to štve že ted přiživuju ten stereotyp, musím souhalsit, poslední dobou tak u 90% řidičů který bych nějradši popravil, při předjíždění zjistím že je to ženská.

Achjo :(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: byl jsem o vikendu na SK a tezky balkan. Rozmlacene silnice, kdyz jsem jel po meste 55 tacho, tak me drtiva vetsina predjizdela min 70-80, jeste s vytocenym motorem, co zdrzuji. Zavodici dodavky do zatacek v protismeru a taky jsem za pouhou hodinu videl 3 nehody. Dekuji tohle bych tu nechtel.
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Jo, to asi ano. U nas se sbiraj ridicaky akorat kdyz po ty dalnici nekdo jede 190, ale kdyz sesrotuje auto, tak u toho policajti ani byt nemusi :))

Jinak dnes dalsi ukazka toho jak zeny ridi lepe a mene agresivne. Jedu s tou moji neaerodynamickou kravou, tempomat, 113km/h dle GPS, coz je +- rychlost ve ktere mi v tom neprasknou usni bubinky. Dojizdim autobus, co ma nalepku se speed limitem kilo a začínám ho predjizdet. Levy pruh uplne prazdny, jen za mnou dve auta, co jely uz nejakou dobu se mnou. Predjizdim, nechavam tempomat, pomalu mijim ten bus. Kdyz jsem v jeho pulce, tak jedno z tech zadnich aut zacne taky predjizdet, nacez na me zacne blikat jak vanocni stromecek. Tak se pak divam, co v tom sedi za picuse. Blondyna tak neco pres 30 let, na viku kufru nalepka "jsem v bodove tisni". A pak hrdine prida asi na 10, takze na ni jeste pristich 10km koukam jak je par desitek metru prede mnou. Ale jo, zensky do toho netahaj ego... jenom bohuzel ani neumi odecist z rychlomeru kolik vubec jedou :-D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Mně to připadá hodně jiný v tom vyústění: český postup (viz níže) je "nechte ho bejt, ať jede, kam chce, to je bezpečný; a pak, jestli ho dohledáte, mu dejte další černý puntík".

Z Lucemburska šli oba pěšky.
    SPM
    SPM --- ---
    Když se potká debil a blbeček... :-) https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/zurivost-na-nemecke-dalnici-vybrzdeny-kamionak-hrnul-modry-s/r~6a3f283e7e6b11f0a065ac1f6b220ee8/

Každopádně mi z toho fakt nějak přijde, že to směrem na západ je už stejné jak u nás, ne-li horší, zatímco ten kdysi divoký východ mi začíná připadat víc v pohodě... :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TAX: This you?

Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    https://www.nyx.cz/discussion/14157/id/58057413
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    TAX: Nepochybne...ale treba jednou narazi jeste na vetsiho kretena...
    TAX
    TAX --- ---
    FRIZER: a z 10. zakazu rizeni se mu uz jiste rozklepala kolena a uz toho opravdu necha. :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: Tohle je taky "slušný": "Při kontrole narazili i na sedmatřicetiletého cizince za volantem kamionu, který nadýchal závratné tři promile. Muž se nyní bude zodpovídat za ohrožení pod vlivem návykové látky."
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jak jen litr? Tohle má mít minimálně za 25, kretén.

Řidič kamionu držel na dálnici u Brna místo volantu talíř a obědval. Natočila ho policejní dodávka - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridic-kamionu-drzel-na-dalnici-u-brna-misto-volantu-talir-a-obedval-natocila-ho-policejni-dodavka-40535161
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: No D11 jezdim na cernokosteleckou a do sterbohol, to v provozu vychazi stejne lip... ale pokud chces smer smichov, tak je to uz dost neprakticky :-)
    TAX
    TAX --- ---
    TSK nebo ktery debilni prazsky planovac vymyslel Strasnicim a castecne Vrsovicim slusnou unikovou hru pro dosazeni jizni spojky. ulice V Korytech je donevimkdy zjednosmernena a lze ji pouzit pouze pro vjezd do Strasnic. ve smeru Eden a pripadne Bohdalec > jizni spojka je zneprujezdnena ulice V Olsinach (nekolik tydnu se tam mrcasi s trapnym kousickem asfaltu, vcera ve 14:00 na stavenisti nebyla ani noha) i ulice Vladivostocka. navic na krizovatce Eden nelze z Vrsovicke uz mnoho mesicu odbocit doleva smer Bohdalec (se tam s necim strasne mrdaj, asi tam nasli dinosauri kosti nebo co). velmi neprekvapive je pak zbyvajici najezd na jizni spojku, a to Prubezna, v totalnim kolapsu a lze tam vyhrat slusne absurdni ztratu casu. a pokud chce nekdo jet smer D11, pak je ta unikovka jeste zabavnejsi.

a jeste vtipny moment z Podolskeho nabrezi pred cca hodinou. cervenobile zabradli na tramvajovem ostruvku temer cele lezi, zalehl na nej nejaky sikula svym oplem astra kombi. ale mozna to opet byla honicka, ktera nedopadla uplne dobre.

PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TAX: A nyní zprávy z domova, jaká užitečná náhoda.

"Doslova se vyfotím za volantem, ale nepodaří se dokázat, že jsem to auto řídil." Stačí to jako odpověď na položenou otázku?

DOKUMENT: Turek v kauze rychlé jízdy nechtěl vypovídat | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dokument-turek-v-kauze-rychle-jizdy-nevypovidal-tvrdil-pritom-ze-spolupracoval_2508191800_vdv
    TAX
    TAX --- ---
    GLOBETROTTER: situaci neeskalovat az do naproste rulety udalosti a nasledku, smejda nechat jet a proste ho vypatrat. elektronicke registry na vsechno, kamerama zasyflena cela evropa – how hard can it be?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TAX: Co navrhuješ jako alternativu?
    SPM
    SPM --- ---
    MLUKS: na ty co se tam naserou když můžou jsem si už zvykl, těch je spousta. Mě serou tihle co se tam serou ikdyž nemůžou. Jako že do mě fakt násilím najede a já musím buď na plno na brzdy nebo uhnout rychle do toho úplně levého (pokud někdo nepředjíždí i mě), protože on se tam nemůže nasrat o 5 sekund později až ho předjedu (ikdyž kilometr před ním je prázdná dálnice). Hlavně že policajti hledaj zase nějakou formuli... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LOPIK: Ten rozdil rozhodne poznas i z vodorovnyho znaceni - prerusovany cary pruhu pro pomala vozidla jsou husteji nez u bezneho tripruhu. A treba prvnich 21 km D1 smer Mirosovice ci cela D0 (nebo na jinem miste diskutovany usek D11; podobne najdes treba i na D5).

Ano, spousta lidi ma vsugerovano, ze tripruh rovna se automaticky, ze pravej je vzdy pro pomaly vozidla, ale ono to univerzalni pravda neni.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    LOPIK: Mnohde jsou skutečně tři plnohodnotné pruhy (ale zas tam ve všední den bývají taky ty kamiony plus sjezdy a nájezdy, tak tu jízdu v prostředním pruhu vcelku chápu).

Já teda psal o zkušenosti z nedělního odpoledne a o pruzích pro pomalá vozidla, kdy tam těch kamionů bylo naprosté minimum, ale podobné to bylo i v místech, kde byly tři plnohodnotné pruhy - prostě vláček aut v levém pruhu, zatímco v prostředním jich bylo mnohem méně, s rozestupy. No a v tom případném extra pravém (ať už plnohodnotném, nebo pro pomalá vozidla) bylo skoro prázdno. A hlavně teda se stejně jelo v rozmezí 80-100 km/h.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Víte že se celou dobu bavíte o "jízdním pruhu pro pomalá vozidla", jak se to oficiálně jmenuje a že ta značka znamená doslova:

Jízdní pruh pro pomalá vozidla
    Dopravní značka „Jízdní pruh pro pomalá vozidla“ (č. IP 18c) vyznačuje počet a uspořádání jízdních pruhů. Značka zároveň vyznačuje přídatný pruh na dálnici a silnici pro motorová vozidla určený pro motorová vozidla, která v takto označeném úseku dálnice nebo silnice pro motorová vozidla nedosáhnou rychlosti jízdy alespoň 80 km/h. Jiná motorová vozidla užívají jízdní pruh pro pomalá vozidla jestliže je jejich rychlost jízdy v daném úseku dálnice nebo silnice pro motorová vozidla výrazně nižší než rychlost jízdy ostatních vozidel jedoucích v témže směru jízdy. Dopravní značka ukončuje platnost značky „Vyhrazený jízdní pruh“ (č. IP 20a), „Omezení v jízdním pruhu“ (č. IP 21) a „Návěst změny směru jízdy s omezením“ (č. IS 10d).

Slušnost na silnici Ok, to je všechno hezký, ale cpát se za každou cenu doprava mezi kamiony, je trošku jako pouštět na každý přednosti - je to sice hezký, ale můžeš dělat i slušný zmatky..

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam