• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: povypinas si asistenty, abys mohl cumet do mobilu. ahaaa. (ale pripoustim, ze v bmw se s lidma dejou veci.). mohl mit koupenou i uplnou holotu, nevim jake jsou u bmw moznosti. nicmene asistenti neasistenti, kdyz sedi zavada na miste ridice, dopada to dycky spatne. coz nas opet vraci k bmw jevu.

a jeste k asistentum. tatik si koupil novy Kia Ceed. spousta asistentu, z meho pohledu auto pekne, ale protivne jak osina v prdeli. rikam si, ze pro 75leteho budou asistenti dobri. bohuzel po par delsich jizdach mam pocit, ze budou tatika spis rozptylovat. nejen, ze to auto porad picuje, ale vyzaduje i znacnou aktivitu na matlacim displeji, coz je uplne blbe.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Když jsme u těch "automatů": Měl jsem na Novém Zélandu půjčené takové malinké SUV. Toyota Yaris Cross. Nevím, zda se to prodává v Evropě, v USA to není, je tam podobné, ale o něco větší Corolla Cross (ale stále menší, než RAV4). Neustále jsem vypínal automatické ovládání volantu. Přesto jsem měl pocit, že mi to v zatáčkách trhá ruce. A jednou na parkovišti začal pípat parkovací senzor a najednou to hrozně zaskřípalo. Začal jsem nadávat na moderátory v rádiu, protože si tam dělali nějakou srandu a myslel jsem si, že to skřípání bylo od nich. Ale když mi to udělalo po pár dnech znovu, tak jsem pochopil, že to s přílišnou aktivitou vzalo keř a prudce mi to aktivovalo brzdy. Taková auta fakt nechci.
    SPM
    SPM --- ---
    SITH: Mohl to mit vypnuty...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    SITH: Myslím, že to bývá i v manuálu - AAB při rychlosti do 30-50 km/h zastavit stihnou, při vyšších rychlostech jen zmírní rychlost nárazu.
    U mně v autě třeba hodně závisí, zda mám zrovna zapnutý adaptivní tempomat (ACC) - ten za kamiony začíná brzdit daleko dříve, než by se aktivovalo nouzové brzdění před překážkou.
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: takže ta nová auta stejně sama nezastaví, ok, píšu si
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Minimálně 5 vteřin nereagoval, takže nejspíš čuměl do mobilu

https://x.com/tony_ver2/status/2052479483488198843?s=20
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: ne, ale mohla by dostat pokutu za to, že neměla dálniční známku :-))

(nicméně po tom co jsem dneska viděl dva kamiony, co se na jižní spojce natlačili na sílu do levýho pruhu, aby projeli vlevo to zúžení s omezením na 2,2m šířky, bych fakt ty tresty vězením viděl rád i za jiný věci, než rychlost)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tohle Motoristi asi neprosadí, ale zasnít se můžeme, co?

Švýcarka dostala za rychlou jízdu čtyři roky natvrdo - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-svycarka-dostala-za-rychlou-jizdu-ctyri-roky-natvrdo-40577060
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    U stopky zastavit nemusíte, plnou čáru přejet můžete: Vyvracíme řidičské mýty o některých předpisech! - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/clanek/zajimavosti-u-stopky-zastavit-nemusite-plnou-caru-prejet-muzete-vyvracime-ridicske-myty-o-nekterych-predpisech-21016845
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: Jezdeni vlevo je jeste dobry, to na to clovek mysli a hlida si to... ale nejhorsi je kdyz takhle dva tydny jezdim vlevo a potom zase vyjedu z euro tunelu zpatky; to jsem mel v hlave z toho uz dobrou bramboracku :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SAMOUT: Na N.Zélandu jsem se nesčíslněkrát přistihl, že jsem se při vjezdu na kruháč nepodíval na správnou stranu, zda tam někdo nejede a nemám mu přednost :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DOCKINEZ: Nemel UK znacku 😀? Bejvalej sef kdysi vypravel, ze se srazil s nejakym Holandanem v JAR, kde se taky jezdi vlevo, ale byli z toho jezdeni na spatny strane tak zmateni, ze nebyli schopni urcit vinika, tak se na to vykaslali a jeli dal 😀.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ADAMIRA: leda ze si pripustil chybu, coz zdaleka neni jiste ani po tvrde srazce s realitou, nekteri jsou bezchybni i pravde navzdory .)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jenom až budete někde koukat na bouracku a budete si říkat "jak se mu to povedlo" tak si sakra uvědomte, že následně mu ten správný postup někdo vysvětlil :D
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: neochota a neschopnost se pripravit je z jineho suplete nez nahle reseni slozite krizovatky v cizim meste, kdy si sofer je vedomy moznych rizik a chova se primerene, necpe se a nasledne zjistuje spravny postup
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIVA: Přesně, stačí čumět a všechno se zabrzdí.

JFC
    DIVA
    DIVA --- ---
    ADAMIRA: kdyz se nechovas jak splaseny dozer, pohodlne zastavis pred stretem .)
    SPM
    SPM --- ---
    Mě jenom zaráží ten dvojí metr. V testech na řidičák je potřeba být přísný a dělat otázky se slovíčkařením založeném na tom jak je přesně definované vozidlo s právem přednostní jízdy je v pořádku a kdo se to nenaučí nazpaměť nemá řídit a řidičák není svaté právo. Ale když pak někdo vyrazí do města aniž by ovládal alespoň přednosti v jízdě, tak je to v pohodě, protože chyby děláme každý :-D
    TAX
    TAX --- ---
    DIVA: na tom je zalozeny silnicni provoz v mnoha rozvojovych zemich. pravidla dodrzuje malokdo a zasada je davat bacha.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIVA: Já to vždycky říkám, když prostě hupsík dupsík přehlídneš přednost zprava a slisuješ nějakou rodinu, tak se nic neděje, hlavně když u toho nejsi agresivní a chováš se u toho slušně!!!

*insert more hippie stuf here*
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam